12.11.09

HEP O GENERAL

Her Taşın Altında O General...

Evli bir kadınla cinsel ilişkiye giren albayı 'Sen bize lazımsın. Unutulur böyle şeyler' diyerek teselli eden Tuğg. Çubuklu'nun ismi her taşın altından çıkıyor...

Genelkurmay içerisinde hazırlanmış hükümete karşı yapılan planlar gün yüzüne çıkıyor, TSK'nın kendi vatandaşına karşı psikolojik harp yürüttüğü açığa çıkıyor, Ergenekon soruşturması kapsamında askerler soruşturuluyor... Genelkurmay'ın kamuoyu nezdindeki itibarının yerlere düştüğü bu dönemde Tuğg. Hıfzı Çubuklu medyadaki ağırlığını da kullanarak psikolojik savaşa devam ediyor.Son zamanlarda adını sıkça duyar olduk Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu'nun... Genelkurmay Karargahı'nda düzenlenen haftalık bilgilendirme toplantılarında gördüğümüz Çubuklu son günlerde daha da aktif. İlk olarak "AKP ve Gülen'i Bitirme Planı"nın orjinali çıktığında Genelkurmay'ın yardımına Akşam ve Vatan Gazetesi koşmuştu. Tuğgeneral Çubuklu'nun ilettiği 5 soru Genelkurmay'ın çok net olan durumu bulandırma çabası olarak değerlendirilmişti. Çubuklu'nun sorduğu 5 soru şunlardı:

1- Bu ıslak imzalı belgenin herhalde bugünlerde ele geçtiğine inanmamızı kimse bizden ve kamuoyundan beklemesin. İkna edici olmaz. Bu halde neden bu gerçek dediklerı belgeyi şimdi orataya çıkartıyorlar? Niye bu kadar beklediler?
2- İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Albay Dursun Çicek olayı ile ilgili olarak görevsızlık kararı verip dosyayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yollamıştı. Ne değişti? Dursun Çiçek’ın görev yaptığı yer değişmedi. Genelkurmay da Ankara’dan İstanbul’a taşınmadı. Bu ihbar mektubunu neden gereği için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yollamadılar.
3- Askeri personele sivil yargılama yolu açan TCK’daki değişiklik Anayasa Mahkemesi’nde değerlendiriliyor. Beklentilere göre Yüksek Mahkeme bu konudakı kararını Kasım ayı içinde verecek. Anayasa Mahkemesı kararını versin. Yargılamayı yapacak yargı makamı belli olsun. Neden bu kadar acele ediliyor?
4- Ellerindeki belgenin gerçekliğinden bu kadar eminlerse neden hukuk dışı yollara başvuruluyor? Neden basına servis yapılıp acele kamuoyu baskısı yaratılıyor?
5- Biz hala bu belgenin gerçekliğiyle ilgili şüphe taşıyoruz. Hukuk ve akıl dışı bu belgenin, sınıflarını hep birincilikle bitirmiş bir Kurmay Albay’ın hazırlamış olmasını mantığımız almıyor.

Akşam ve Vatan gazetesi bu soruları sürmanşet olarak yayınlamış ve orjinalinin bulunmuş olduğu bir belge ile ilgili kamoyunda şüphe oluşturmaya çalışmıştı.

Tuğgeneral Çubuklu'nun "AKP ve Gülen'i Bitirme Planı"nın orjinalinin çıkmasını bulandırma operasyonu bu sorularla bitmedi. Daha sonra yaptığı bir başka açıklamayla da Çubuklu psikolojik savaşa devam etmişti:

"Bu çerçevede Askeri Savcılık delil niteliğindeki belgenin aslını İstanbul Cumhuriyet Savcılından üç kez istemiştir. Birincisinde fotokopisi gelmiştir. Diğerlerinde cevap gelmemiştir" diyen Tuğgeneral Çubuklu, mevzuatlar kapsamında, Askeri Savcılığın, aynen Cumhuriyet Savcılığı gibi yapmakta oldukları soruşturma ile ilgili ihtiyaç duydukları her türlü bilgi ve belgeyi gerek kamu görevlilerinden gerekse özel kuruluşlarından istemekle yetkili olduğunu söyledi.

Kendilerinden bilgi ya da belge talep edilen kamu görevlilerinin ve özel kuruluşların da bunlara en kısa sürede cevap vermekle yükümlü olduklarına dikkati çeken Tuğgeneral Çubuklu, "Ancak, var olduğu iddia edilen ıslak imzalı belge henüz Askeri Savcılığa gönderilmemiştir. Bu nedenle belgenin tekrar aslının gönderilmesi istenmiştir. Askeri Savcılık olayın diğer yönlerini de şu an araştırmaya soruşturmaya devam etmektedir" diye konuştu Çubuklu.

Tuğgeneral Çubuklu son olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nin internet üzerinden kendi toplumuna karşı psikolojik savaş yürüten siteler ile ilgili açıklama yapmış ve bu sitelerin Başbakanlığın emri tarafından kurulduğunu söyleyerek gene olayı örtbas etmeye çalışmıştı. Daha sonra bu emirlerin çok eskiye 28 Şubat dönemine dayandığı anlaşılmıştı ve Başbakanlık 28 Şubat'tan kalan bu gibi talimatları temizlemeye başlamıştı.

Çubuklu aynı zamanda medya üzerindeki etkisini Ergenekon davasının Ergenekon savcılarından alınıp askeri savcılığa devredilmesi için de kullanmaya çalışıyor. Bir yandan gazetecileri arayan Çubuklu, diğer yandan da askerlere sivil mahkemenin yolunu açan yasanın iptali için Anayasa Mahkemesi'nde görevli bazı üyelerle görüşüyor. Karargâh'ın sütten ağzı yandığı için bu görüşme sonuçlan "sözlü rapor" olarak üst makamlara rapor ediliyor.

Kaynak: Liberalses

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License