22.11.09

ERSÖZ'ÜN DERİN KULAĞI

L.Ersöz'ün adamı köstebek

Ersöz'ün GSM şirketinin teknik takip biriminin başına getirttiği emekli Albay'ın derin marifetleri..
Evinde 2500 kişinin ses kayıtı çıkan eski Jandarma İshihbarat Başkanı Levent Ersöz'ün bir GSM şirketinde teknik takip biriminin başına getirttiği emekli Albay H.A.'ya "özel görevler" verdiği iddia edildi. Emekli Tuğgeneral Ersöz'ün 'cep köstebeği' H.A. aracılığıyla temsilciliğini yaptığı Rus silah firmasının rakiplerini izlettirdiği, büyük bir ulusal gazetenin telefonlarını da teknik takibe aldığı ileri sürüldü.

BAĞLANTI HİÇ KESİLMEDİ

Edinilen bilgiye göre, Jandarma İstihbarat eski Başkanı Levent Ersöz'le birlikte Jandarma İstihbarat Teknik Takip Daire Başkanlığı'nda görev yapan Albay H.A., zorunlu hizmetini tamamladıktan sonra Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ayrıldı. Emekli Albay, bu süreçte emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün destek ve referansıyla özel bir GSM şirketinin telefon dinlemelerinin yapıldığı teknik takip biriminin başkanlığını üstlendi. Halen bu şirkette görevini sürdüren H.A., Ergenekon sanıkları Eruygur ve Ersöz'le olan bağlantısını kesintisiz olarak sürdürdü.

RAKİPLERİ TAKİP GÖREVİ

Ersöz, TSK'dan emekli olduktan sonra Rusya'nın savunma sanayi alanındaki ürünlerini yurt dışına satışında tek yetkili firma olan Rosonboron Export'ta danışmanlık yapmaya başladı. Ersöz'ün Türkiye'de yöneticiliğini yaptığı Rosonboron Export bir süre sonra "Mİ-26 Ağır Nakliye" helikopteri ihalesiyle yakından ilgilendi. Bu süreçte, Ergenekon sanığı Levent Ersöz, GSM şirketi yöneticisi H.A ile ilişkilerini kullanarak Jandarma Genel Komutanlığı'nın ihaleleri başta olmak üzere silah ihalelerine giren firmaları izletti. Şantaj yapmak ve sonradan kullanılmak üzere bu firmalara ilişkin ticari sırlara ve mahrem bilgilere sahip oldu.

TÜYO YİNE ALBAYDAN

Bu arada, YARSAV eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun başvurusu ve Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz'ın kararı üzerine Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na (TİB) yapılan baskının ardından da ilginç bağlantılar ortaya çıktı.

Eminağaoğlu'na, "Dinleniyorsun" tüyosunun yine özel GSM şirketinde görev yapan emekli Albay H.A. tarafından verildiği öğrenildi.


Gazetede 'cep' paniği


Emekli Albay H.A'nın Jandarma İstihbarat'dan ayrılıp özel bir GSM şirketinin telefon dinlemelerle ilgili biriminin başına geçmesinden bir süre sonra en büyük medya kuruluşlarımızdan birinde telefon dinleme paniğinin yaşandığı ortaya çıktı. Bu gazetenin Genel Yayın Yönetmeni'nin gazete yöneticileri ile yaptığı konuşmasının internet ortamına düşmesi üzerine gazetede geniş çaplı bir araştırma yaptırıldı. Dinleme olayı tespit edilince de, gazete yöreticilerinin, toplu olarak telefon hatlarını başka bir GSM şirketine kaydırdıkları öğrenildi.


Operasyon zarar görür


Emekli Albay H.A.'nın yasadışı dinleme ile elde ettiği bilgileri Ömer Faruk Eminağaoğlu'na iletmesi ile başlayan süreç, hukuki kaosa neden oldu. Eminağaoğlu'nun başvurusu Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz'ın kararı üzerine TİB'e baskın yapan Ankara 1. Sulh Ceza Hakimi Hayri Keskin'in tavrı adliyeleri ayaklandırdı. Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi'ne 50'yi aşkın adliyeden "Dinlemelerimiz deşifre edilmesin, operasyonlar zarar görür" diye itiraz kararları gönderildiği öğrenildi.
aktifhaber.com

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License