21.11.09

ERDİL DAVASINDA SIR İNTİHAR

Erdil Davasında İkinci Sır İntihar!

Oramiral Erdil'in davasına bakan hakimden sonra Erdil'in rütbelerini söktüren ifadeyi veren Albay Varımlı da intihar etti...

Eski Deniz Kuvvetleri komutanlarından İlhami Erdil'in davasına müdahil olan isimlerden Hakim Yarbay Tanju Ünal'dan sonra emekli Albay Belgütay Varımlı da intihar etti.

Kadıköy Göztepe'de oturan emekli Albay Ali Belgütay Varımlı (50) dün yaşamına son verdi. Tütüncü Mehmet Efendi Caddesi'ndeki 17 katlı binanın 10. katında oturan emekli Albay Belgütay Varımlı, saat 06.00 sıralarında evde annesinin bulunduğu sırada balkondan atladı. Beton zemine düşen Varımlı, olay yerinde hayatını kaybetti. Varımlı'nın cesedi, savcı ve polis ekiplerinin incelemelerinin ardından Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.Varımlı'nın kardeşi Mehmet Ali Varımlı ağabeyinin psikolojik sorunları olduğunu söyledi. Kendisi de emekli Albay olan Varımlı, ağabeyinin en son geçen yaz GATA'da 15 gün tedavi olduğunu söyledi. Parkinson hastası olan ağabeyinin sabah namazını kıldıktan sonra balkonda sigara içtiğini ardından da aşağı atladığını belirten Varımlı, annesi Hikmet Varımlı'nın salonda yerde seccade bulduğunu ifade etti.

ÇOK ACI ÇEKİYORUM
İlk eşinden bir ikinci eşinden de iki kız çocuğu olan Varımlı'nın iki hafta önce ikinci eşinden ayrıldığı öğrenildi. Anne Hikmet Varımlı ayrılık olayının ardından oğlunun yanına yerleşti.
Mehmet Ali Varımlı şunları söyledi: 'Ağabeyimin psikolojik sorunları vardı. İntiharının nedeni budur. Kimse başka bir şey aramasın. Ağabeyim kimseden korkmazdı. Yanında silah bile taşımazdı. En son bir hafta önce konuştuk ve kendisini çok karamsar buldum. Doktora götürmeyi de istedim ancak kabul etmedi. 2003 yılında emekli oldu. 2005 yılından bu yana Parkinson hastalığı ile mücadele ediyordu. Evden dışarı çıkmayan kendi halinde, temiz, dürüst bir insandı. Kıbrıs Harekatı gazisiydi. Çok başarılı, iyi bir askerdi.'
Yeğeni Burcu Varımlı ise amcasını geçen hafta ailece ziyaret ettiklerini belirterek amcasının hastalığına bağlı olarak dizlerindeki acılardan şikayet ettiğini belirterek, 'Bize 'Dayanamıyorum artık. Çok acı çekiyorum' dedi' şeklinde konuştu.

RÜTBELERİ İNDİREN TANIKLIK
İntiharıyla şoke eden Ali Belgütay Varımlı, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı İlhami Erdil'in 2005 yılında yargılandığı ve rütbelerinin sökülerek 2 yıl 6 ay hapse mahkum edildiği davada ifade vermişti. Erdil hakkında usulsüz olduğu ileri sürülen konut harcamalarıyla ilgili olarak dava açılmıştı. Davada Erdil, eşi Füsun Erdil, kızı Deniz Halide Erdil, Deniz Erdil'in gizli ortağı olduğu öne sürülen Şirin Melek Özden ve Erdil'in emir subay yardımcısı emekli Yüzbaşı Yalçın Kayatunç, Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nde yargılanmıştı.
Erdil, hakkındaki iddiaları araştıran Varımlı, soruşturma sırasında tehdit telefonları aldığını belirterek 'Alaattin Çakıcı bile telefon açarak beni tehdit etti' demişti. Mahkemede Varımlı, Erdil ile ilgili ihbarı kendisinin yaptığını açıklamıştı. Varımlı mahkemede Oramiral Erdil'in emir subayı Yalçın Kayatunç'un komutanlığın cep telefonunu sınırsız kullandığını tespit ettiklerini, üst rütbeli generallere 250 milyon lira telefon limiti konulurken, Kayatunç'un 1 milyar liralık aylık cep telefonu faturasını komutanlığın ödediğini söyledi.

ÇETE KURMA SUÇUNDAN GÖZALTINA ALINDI
Varımlı'nın adının geçtiği olaylardan bazıları ise şöyle:
Bİr işadamının şikayeti üzerine Aralık 2008'de İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan Varımlı'nın da aralarında bulunduğu sekiz kişi savcılıktaki sorgularının ardından serbest bırakıldı. Varımlı, 'çete kurmak' iddiasıyla gözaltına alındı. Varımlı ve adamlarının kendilerini 'derin devlet' olarak tanınıp bazı işadamlarını
tehdit ettikleri ileri sürülmüştü.

VarImlI'nIn yurtdışında bulunan parasını Türkiye'ye getirmek için eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Bedrettin Dalan'ı aracı kullanmaya çalıştığı iddia ediliyor. Varımlı'nın adamları ile yaptığı konuşmalarda 'Dalan'ın çevresi var. Önümüzdeki bürokratik sorunları çözer ve paramızı Türkiye'ye getiririz' dediği öne sürülüyor.

DAVAYA BAKAN HAKİM DE İNTİHAR ETMİŞTİ
Erdil davasında mahkeme başkanlığını yürüten Hakim Yarbay Tanju Ünal da geçen haziran ayında İzmir İnciraltı'ndaki Güney Deniz Saha Komutanlığında bulunan makamında intihar etmişti.
aktifhaber.com

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License