20.11.09

KAFESTE İKİ AMİRAL

Kafeste iki Amiral

Deniz Kuvvetleri'ndeki cuntanın hazırladığı Kafes Eylem Planı dehşete düşürdü. Plana göre azınlıklar öldürülecek, suç müslümanlara atılacaktı. Türkiye'yi ateşe atacak planı paraf eden amiral ortaya çıktı;

Kafes Operasyonu Eylem Planı'nı paraf eden kişinin emekli Koramiral Kadir Sağdıç olduğu ileri sürüldü. Sağdıç, YouTube'a düşen ses kayıtlarında "Ordu 25 yılda bir siyasilerin elinde yozlaşan sistemi rayına oturtuyor" sözleriyle dikkat çekmişti. Demokrasiyi 'kafes'lemek isteyen yapılanmanın en üst noktasında ise eski Kuzey Deniz Saha Komutanı Ahmet Feyyaz Öğütçü'nün bulunduğu iddia edildi. Öğütçü, Koç Müzesi'nde bulunan bombanın usulsüz şekilde imha edilmesiyle suçlanmıştı.Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda yapılanan cuntanın hayata geçirmek istediği "Kafes Operasyonu Eylem Planı"nın altında emekli koramirallerin imzasının bulunduğu iddia edildi. Deniz Kuvvetleri'ndeki cuntanın başı olarak ismi geçen emekli Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü için Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz Genelkurmay Askeri Savcılığı'ndan işlem yapılmasını istemişti. Kafes Eylem Planı'nı paraf eden kişi olduğu ileri sürülen emekli Koramiral Kadir Sağdıç ise, 'Demokrasiye balans' veren konuşmaları deşifre edilince, Türkiye'nin gündemine gelmişti.

DANIŞMA KURULU'NDALAR

Emekli Binbaşı Levent Bektaş'da ele geçirilen "Kafes Operasyonu Eylem Planı"nın içinde Deniz Kuvvetleri'nde yuvalanan cunta yapılanmasının şeması da bulundu. Bu şemada çok sayıdaki eylem hücresinin başında "Danışma Kurulu" yer alıyor. Danışma Kurulu iki koramiral ve bir tuğgeneraldan oluşuyor. Danışma Kurulu'nda Koramirall. A.F.Ö. Başkan, Koramiral K.S., Başkan Yardımcısı, Tuğamiral M.F.İ. ise üye olarak görünüyor.

BELGEDE 'KADİR' İSMİ VAR

Şifreli dosyadan ele geçirilen belgenin üzerine el yazısı ile yazılan notta adı geçen 'Kadir Paşa' ismi dikkat çekti. Yapılan araştırmalar sonucu bu ismin Koramiral Kadir Sağdıç olduğu ileri sürüldü. Deniz Kuvvetleri'nde "Kadir" adlı başka bir paşanın bulunmaması bu olasılığı güçlendirdi.

2009 yılında Yüksek Askeri Şura kararıyla emekliye ayrılan Deniz Eğitim Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç, video paylaşım sitesi YouTube'a düşen ses kayıtları ile gündeme gelmişti. Sağdıç bu konuşmalarda ordunun her 20-25 yılda bir siyasilerin elinde yozlaşan sistemi tekrar rayına oturtmak zorunda kaldığını ve askerin gerektiği zaman gerekli reaksiyonları gösterebileceğini belirtmişti.

ÖZ, 'İŞLEM YAPILSIN' DEMİŞTİ

Danışma Kurulu şemasının bir numaralı koltuğunda oturan ismin ise yine 2009 YAŞ kararları ile emekliye ayrılan Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü olduğu ileri sürüldü. Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz de Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü'yü Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki organizasyonun yöneticisi olduğu gerekçesiyle Genelkurmay Askeri Savcılığı'na bildirmiş ve hakkında işlem yapılmasını talep etmişti.

Öğütçü'nün ismi Ergenekon Soruşturması kapsamında Koç Müzesi'nde yapılan aramalarda bulunan patlayıcı maddelerle ilgili olarak da gündeme gelmişti. Öğütçü, 300 çocuğu öldürecek kapasitedeki bombayı soruşturmayı karartacak şekilde imha ettirmekle suçlanmıştı.


Demokles'in kılıcı misyonumuz var

Koramiral Kadir Sağdıç'ın YouTube'a düşen konuşmalarında "demokrasiye balans ayarı veren" ifadeleri özetle şöyle:


Bir şekilde bugüne kadar belli bir mesafe katettik. Maalesef Türk Silahlı Kuvvetleri'nin her 20-25 yılda bir siyasilerin elinde yozlaşan sistemi tekrar rayına oturtmak uğruna müdahalesiyle oluştu bunlar. Demokles'in kılıcı gibi perde arkasında bu iç güvenlik ve iç istikrara dayalı misyonumuz bence devam ediyor.

Bu konuda ne Genelkurmay Başkanı'nın ne de başka komutanların bana verilmiş bir direktifleri yok. Ben şahsi değerlendirmemi söylüyorum. Yani biz sıkı bir şekilde durup aydınlanma, ileriye gitme yönünde devlet sistemini ayakta tutmak için iç misyonumuzun da birinci öncelikli olarak görevimizin başında olduğumuzu hissettirmek durumundayız.

Keşke Lüksemburg gibi, Almanya gibi, bir Avrupa ülkesi gibi etrafında sıkıntıları olmayan bir bölgede bulunsaydık da, ayrıca Rönesans reform sürecini 5 asır geçip, birey olarak siyasi haklarımızı şoför de olsak, deniz subayı da olsak, profesör de olsak eşit kullanabilme olgunluğunda olsaydık da biz Silahlı Kuvvetler olarak sadece dış tehditlerle ilgilenseydik. Ama ne yazıkki durum bu değil.

ŞAHİN'İN SUİKAST PLANLARI 'KAFES'İN BİR PARÇASI ÇIKTI

İbrahim Şahin’in suikast planları ve S-1 timlerinin ‘Kafes Operasyonu’nun bir parçası olduğu belirlendi. Plan çerçevesinde 8 ilde yaşayan azınlıkların haritası çıkarılmış

Kafes Eylem Planı’nı hazırlayan Deniz kuvvetleri içinde yapılanmış cuntanın Türkiye’nin azınlık haritasını da çıkardığı belirlendi. Harita üzerinde azınlıkların yaşadığı yerlerin şehir şehir ayrıntılarıyla not edildiği öğrenildi. Plan çerçevesinde 8 ayrı ilde ayrıntılı adres tespiti yapılırken, Türkiye genelindeki azınlıklara ait ibadethanelerin adres tespitlerinin de yapıldığı öğrenildi. Özellikle tüm Ermeni okulları ve cemaatlerinin yakın takibe alındığı iddia ediliyor.

SAT’LAR VE ÖZEL HAREKATÇILAR

Poyrazköy soruşturmasında tutuklanan emekli Binbaşı Levent Bektaş’ta ele geçen “2006 ADALAR ABONE LİSTESİ.xls” isimli dosya incelendiğinde Kınalı, Büyük, Burgaz ve Heybeli adıyla dört sayfa bulunduğu, Kınalı sayfasında Rakel Dink’in adı ve adresi ile 187 kişinin ve 2 bayinin isim ve adreslerinin ayrıntılı bir şekilde not edildiği ifade edildi. Planların ilerleyen aşamalarında belirlenen adreslere tehdit mektupları gönderilerek korku ortamının doğmasının sağlanmasının hedeflendiği öğrenildi.

ŞAHİN’İN S1’LERİ KAFES’İN TETİKÇİSİ

Bektaş’ta ele geçen Kafes Planı, Poyrazköy’deki SAT komandolarına ilişin soruşturmayla, lav sihallarıyla yakalanıp tutuklanan Emniyet Özel Harekat Dairesi eski Başkanvekili İbrahim Şahin’in S1-S2 suikast timleri arasında bağlantı kurulmasını sağladı. Bektaş’ta ele geçen ‘2006 ADALAR ABONE LİSTESİ’nin aynısı Şahin’e azınlıklarla ilgili istihbarat sağlayan Ergenekon sanığı Fatma Cengiz’de de bulundu. Bektaş’taki belge 31.5.2006 günü saat 15.34’te, Cengiz’dekinin de aynı gün 18.34’te oluşturulduğu ve ikisinin de ‘yazan’ bilgisinin ‘Agos’ olduğu belirlendi.

Ergenekon sanığı Özel Harekat Dairesi eski Başkan Vekili Şahin’den çıkan suikast planlarının Kafes planın hedefleri doğrultusunda hazırlandığı, S1, S-2 timlerinin de bu planların bir parçası olduğu öğrenildi.

İşte Kafes'i hayata geçirecek askerler
DANIŞMA KURULU

Kora. F.Ö.: Başkan

Kora. K.S.: Başkan Yardımcısı

Tuğa. M.F.İ.: Üye

Özel Operasyon Komutanlığı

Dz. P. Kur. Kd. Alb. M. H: Özel Operasyon Gücü Komutanları (E) Dz. Bnb. Levent Bektaş: Özel Plan Hücre Lideri (Tutuklu)

MARMARA BÖLGE KOMUTANLIĞI

Dz. Yb. Ercan Kireçtepe: Marmara Bölge Komutanı (Tutuklu)

Dz. Bnb. Emre Onat: 1. Hücre Lideri (Tutuklu)

Y/S Kd. Bçvş. Halil Cura: 1. Hücre Elemanı (Tutuklu)

Tls. Kd. Bçvş. Saddetin Doğan: 1. Hücre Elemanı (Tutuklu)

Eln. Bçvş. D.E: 1. Hücre Elemanı

Dz. İşçi T.V.A: 1. Hücre Elemanı

Dz. Kur. Kd. Bnb. Emre Sezenler: 2. Hücre Lideri (Tutuklandıktan sonra serbest bırakıldı.)

Dz. Kd. Bnb. Emre Günay: 2. Hücre Elemanı (Tutuklu)

Shh. Kd. Bçvş. H.D: 2. Hücre Elemanı

Eln. Kd. Bçvş. Feridun Arslan: 2. Hücre Elemanı (Tutuklu)

Eln. Bçvş. İ.B: 2. Hücre Elemanı

EGE BÖLGE KOMUTANLIĞI

Dr. P. Kd. Alb. M.S.: Ege Bölge Komutanı

Dz. Kd. Alb. Levent Gülmen: 1. Hücre Lideri (Ergenekon'a ait belgeleri imha ettiği iddia edilmişti.)

Dz. P. Kd. Bnb. Erbay Çolakoğlu: 1. Hücre Elemanı (Gözaltına alınmıştı.)

Dz. Bnb. A.A. S: 1. Hücre Elemanı

Dz. Yzb. B.A: 1. Hücre Elemanı

Dz. Ütğm. B.Ç: 1. Hücre Elemanı

İsth. Kd. Bçvş. S.E: 1. Hücre Elemanı

Mot. Kd. Bçvş. M.A: 1. Hücre Elemanı

Bçvş. E.T: 1. Hücre Elemanı

Rad. Üçvş. T. Ö: 1. Hücre Elemanı

1 Dz. Kur. Yb. H. Ö: 2. Hücre Lideri

Dz. Bnb. G. Y: 2. Hücre Elemanı

Dz. Kd. Yzb. Ü. Ö: 2. Hücre Elemanı

Dz. Yzb. B.K: 2. Hücre Elemanı

Tls. Kd. Bçvş. D. M: 2. Hücre Elemanı

Rad. Kd. Bçvş. H. E: 2. Hücre Elemanı

Kaz. Kd. Bçvş. M.l: 2. Hücre Elemanı

Top. Bçvş. A.B: 2. Hücre Elemanı

KARADENİZ BÖLGE KOMUTANLIĞI

Dz. Yb. I. Z. T: Karadeniz Bölge Komutanı

Dz. Yb. İ.L.O: 1. Hücre Lideri

Dz. Kur. Bnb. Ö.E: 1. Hücre Elemanı

Dz. Bnb. M.F: 1. Hücre Elemanı

İsth. Kd. Bçvş. T.D: 1. Hücre Elemanı

İda. Bçvş. M.A: 1. Hücre Elemanı

POT. Kd. Bçvş. M. K: 1. Hücre Elemanı
aktifhaber.com

Kadir Sağdıçın ses kaydı


0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License