18.2.10

ADALET PAŞAYA KURBAN

Adalet Yine Bir Paşaya Feda Edildi!

Ülkemizde epeydir hukuk katliamları yaşanıyor. Türlü hokkabazlıklarla hukuk-adalet ayaklar altına alınıyor. İşini yapan hakim savcılar baskı altına alınıyor, yıldırılıyor. Bırakın hukuk bilenleri, ortalama bir insan vicdanını sızlatacak kararlara imza atıyor HSYK ve üst yargı organları. Danıştay’ın katsayı ile ilgili adaletsiz ve hukuksuz kararını kamuoyu daha hazmedememişken, üst yargıçlar yeni bir hukuk cinayetine daha imza attılar. Yürüyen bir davaya müdahale ettiler ve davanın savcılarını görevden aldılar. Hukukun en temel ilkerini çiğneyerek, yürüyen bir davaya hariçten sipariş savcılar atamaya hazırlanıyorlar.


Erzurum’daki başsavcı ve savcılar ne yaptı da HSYK kılıcı ile kelleleri alındı,yetkileri iptal edildi?Başsavcı Erzincan’da masum insanlara tuzak kuran bir yapıya suçüstü yaptı. Deliller sağlam olduğu için mahkemede derin senaryonun bazı figüranlarına ve senaristlerine tutuklama kararı verdi. Senaryoda rol verilen figüranlar konuştular, silahlar yakalandı, senaryo deşifre oldu. Soruşturma derinleşiyor, halka o bölgedeki bir paşa için daralıyordu. Erzurum ağır ceza mahkemesi senaryonun içindeki tutuklanan Erzincan savcısı için yapılan itirazı reddetti.


Devletin sinirlerine çöreklenmiş, kendini millete rağmen ülkenin sahibi gören derin yapı, Erzincan’da başlatacakları yangın üzerinden ülkeyi karıştırmayı ve teslim almayı hedefliyorlardı. Yangın İsmailağa cemaati odaklı çıkarılacak, irtica silahlı hale getirilecek, yeni bir irtica kasırgası ile ülke gündemi işgal edilecekti. Arkasından olay başkalarına sıçratılacak ve silaha, şiddete bulaşmamış bir cemaat komplolarla “silahlı örgüt” haline getirilerek ülke çapında bir operasyona maruz kalacaktı.


Erzincan böyle bir senaryo için özellikle seçilmişti. Zira burada kullanılmaya müsait kadrolar vardı. Güçlü bir paşa da bu yapıyı himaye etme misyonunu yüklenmişti. Derin odaklar Erzincan odaklı bir yangın başlatacak, sonra bu yangını bütün ülkeye yayacaklardı. Arkasından hükümet başta olmak üzere derin yapının önünde engel olan kesimler bertaraf edilecek, kulvar dışına itilecekti. Ama cesur hukuk adamları tehditlere, şantajlara, askeri konvoyların yürütülmesine rağmen yılmadılar; senaryonun piyonları birer birer içeriye alındı, bu senaryoya destek veren savcı sorgulandı, sıra muvazzaf bir paşaya gelmişti ki birileri devreye girdi. HSYK’nın aymazlığı, hükmetin ve adalet bakanlığının tırsaklığı nedeniyle davanın savcıları Erzincan'dan Erzurum'a yürüyen askeri araçların paletlerinin altına atıldı.


Memleket bir hukuk faciasına daha şahit oldu, şamdinli savcısı Ferhat Sarıkaya’dan sonra yeni savcılar militer zihniyetin baskılarına, hükümetin korkularına feda edildi. Kamuoyunun vicadanını eze eze bir hukuk katliamına daha imza atıldı. Dün Cemil Çiçek’in yaptığını bu gün Sadullah Ergin yaptı.


HSYK’nın teşebbüsüyle, hükümetin gözyummasıyla hukuk tankların altına atıldı; görevini yapan hukuk adamları, savcılar yine bir paşaya feda edildi.
Yusuf GEZGİN 18,02,2010

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License