25.2.10

ERUYGUR AKLINI BULMUŞ

Şener Eruygur yeniden iş başında..

'Hafızamı kaybettim' gerekçesiyle savcıya ifade bile vermeyen tutuksuz yargılanan Şener Eruygur hakkında bomba iddia..

'Hafızamı kaybettim' gerekçesiyle savcıya ifade bile vermeyen tutuksuz yargılanan emekli Orgeneral Şener Eruygur'un, tahliye olduktan sonra Ergenekon soruşturmasına karşı yapılacak faaliyetlerin ele alındığı toplantıya katıldığı belirlendi.

Yeni Şafak Gazetesi'nin haberine göre Amirallere suikast iddianamesinin eklerinde yeralan teğmenlerde ele geçirilen "Eruygur Paşa ile Eğitim Komutanlığı'nda yapılan toplantıda karargahımızı ilgilendiren emirler" adlı belgenin 2009'da oluşturulduğu ve yapılanmada kullanıldığı ortaya çıktı.Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Metin Ataç ile dönemin donanma komutanı şimdiki Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit'e yönelik suikast düzenleneceği iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamenin ekleri İstanbul 12'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından avukatlara verildi. 160 sayfalık iddianamede soruşturmaya ilişkin delillerin yer aldığı 16 ek klasörü DVD ortamına aktardı. Eklerde, ev arama görüntüsü ve inceleme tutanakları, adli tıp raporları, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın yazdığı iki kitap bulunuyor. Ek klasörlerdeki en dikkat çekici döküman ise, Şener Eruygur'un katıldığı toplantıyla ilgili olan belge.

SİLİVRİ'DEKİLERİ KURTARMAK

Amirallere yönelik suikast soruşturmasının tutuklu sanıklarından, teğmen Burak Düzalan, Alperen Erdoğan ve Yakut Ersoy'un Kocaeli'ndeki kaldığı adreste yapılan aramada ele geçen 'flash bellek'te bulunan belge ilginç bir toplantıyı ortaya çıkarttı. Belgede, hafızasını kaybettiği söylenen Ergenekon sanığı eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Şener Eruygur'un tahliyesinden 8 ay sonra Kafes Eylem Planı'yla ilgili sorgulanan Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç ve Foça Çıkarma Gemileri Komutanı Tuğamiral Mehmet Fatih Ilgar'ın da aralarında bulunduğu 7 üst düzey komutanın katıldığı ve 'Ergenekon davasına karşı alınacak tedbirlerin konuşulduğu' toplantıyla ilgili notlar yer alıyordu.

TAHLİYEDEN 8 AY SONRA TOPLANTI

İddianamenin ek klasörlerinde word belgesinin oluşturulma tarihi olarak 9 Mayıs 2009 yazıyor. Oysa emekli Orgeneral Şener Eruygur, 1 Temmuz 2008'de gözaltına alınıp tutuklandıktan sonra 18 Eylül 2008'de sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilmişti. Belgenin oluşturulma ve değişiklik tarihi ise Eruygur'un hafızasını kaybettikten 8 ay sonra yapılan bu toplantıya katıldığını gösterdi.

BELGE İLK DAVADAN SONRA

Belgede, toplantının 'Durum değerlendirmesi' ve 'Acil Önlemler' bölümlerinde, Silivri'deki tutuklular kasdedilerek, 'Birbirimize dönük saldırılar Silivri'yi her geçen gün daha zor duruma sokmaktadır.', 'Silivri'nin geleceği komutanlıkça görevlendirilen birimlere verilen emirlerin ve faaliyetlerin başarısına bağlıdır' ifadeleri yer alıyor. Ancak Silivri'de şu anda süren Doğu Perinçek ve Veli Küçük'ün sanık olduğu birinci Ergenekon davası 20 Ekim 2008'de görülmeye başlandı. Dolayısıyla Eruygur gözaltına alınmadan önce davası açılmadığı için toplantının daha önce yapılma ihtimali de bulunmuyor. Belgeye göre, cezaevinde düşerek beyin kanaması geçiren ve GATA'daki tedavisinin ardından tahliye edilen Eruygur'un, örgütsel toplantıya katıldığı anlaşılıyor.

SÜREKLİ GÜNCELLENMİŞ

Amirallere yönelik suikast soruşturması sırasında ele geçirilen flash bellek'te bulunan toplan 'ERUYGUR.DOC.' isimli word belgesiyle ilgili yapılan emniyet incelemesinde dosyanın 'Son Güncelleme Tarihi'nin 24 Mayıs 2009 olduğu belirlendi. Bu da toplantının, güncellemeye tarihine yakın bir zamanda yapıldığını ve toplantıda alınan kararların teğmenler yapılanması içinde kullanıldığı şeklinde yorumlandı.

KAFES'Çİ PAŞALAR DA TOPLANTIDA

'Hafızamı kaybettim' raporu ile savcıya ifade vermeye bile gitmeyen Eruygur'un tahliye olduktan sonra yapıldığı anlaşılan toplantıya katılması soru işaretlerine neden oldu. Belgede Kafes Eylem Planı'nda 'Danışma Kurulu' üyesi olarak yer alan Sagdıç ve Ilgar dışında Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral Türker Ertürk, Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Levent Erkek ve savcılara Poyrazköy tutuklularından Albay Tayfun Duman'ın odasını arattırmayan Harp Filosu Komutanı Tümamiral Deniz Cura'nın Ergenekon soruşturmasına karşı alınacak önlemlerle ilgili toplantıya katıldığı yer alıyor.

internethaber.com

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License