16.2.10

KOZMİK İNŞAAT

Kozmik Belgeler Şantiyeden Çıktı

Jandarma Karakol Komutanı Asb. Yıldız'ın tutuklandığı Erzincan'daki şantiyede, 3'üncü Ordu ile İl Jandarma Komutanlığı'na ait gizli belgeler bulundu
Jandarma Karakol Komutanı Asb. Yıldız'ın tutuklandığı Erzincan Yaylabaşı'ndaki TOKİ şantiyesinde, 3'üncü Ordu ile İl Jandarma Komutanlığı'na ait gizli belgeler bulundu

Erzincan Yaylabaşı'ndaki TOKİ şantiyesinden, 3'üncü Ordu Komutanlığı ile Erzincan İl Jandarma Komutanlığı'na ait olduğu iddia edilen "gizli" belgeler ortaya çıktı. Emniyet ve Jandarma tarafından gerçekleştirilen operasyonda, inşaat alanında "askeri istihbarat notları" ve "köylere ilişkin bilgi notları" ele geçirildiği iddia edildi. Ayrıca bölge halkının Alevi, Sünni, Kadiri, Şii, Kürt, Kafkas göçmeni şeklinde fişlendiği dosyalar ve sabotaj krokilerinin de belgeler arasında olduğu belirtildiErzincan'da Ergenekon soruşturmasını yürüten Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal'ın talimatıyla geçen hafta gözaltına alınan Erzincan Yaylabaşı Jandarma Karakol Komutanı Astsubay Murat Yıldız'ın tutuklanmasından sonra evinde arama yapıldı ancak herhangi bir belgeye ulaşılamadı. Daha sonra ise güvenlik güçlerine ilginç bir istihbarat geldi. Yıldız'ın eşi Şehri Yıldız, arama öncesi evdeki bazı bilgileri TOKİ şantiyesine götürmüştü. İstihbarat sonrası Emniyet ve Jandarma ekipleri tarafından TOKİ şantiye alanına ortak operasyon düzenlendi. Operasyonda bir kahverengi çanta ve iki büyük poşet bulundu. Yapılan incelemede çanta ve poşetlerden "gizli" damgalı çok özel askeri yazışmalar, askeri istihbarat bilgi notları, bölgeye ilişkin bazı fişlemeler, üzerinde sabotaj krokileri ve sabotaj planları ile ek planlar çıktı.

EŞİ İŞÇİLERLE GÖNDERDİ
Erzincan Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Erzincan İl Jandarma Komutanlığı personelinin ortaklaşa gerçekleştirdiği operasyon sonrasında ise ilginç bir gelişme yaşandı.

TOKİ inşaatında ele geçirilen bir çanta ve iki poşetin dökümü yapıldıktan sonra, jandarma görevlileri tutanağı imzalamadı. Operasyona katılan jandarma yetkililerinin tutanağı "Komutanlarımız kızar" gerekçesiyle imzalamadığı iddia edildi.

Belgeleri Astsubay Murat Yıldız'ın eşi Şehri Yıldız'ın talimatıyla şantiyeye götürdüğü öne sürülen işçiler Ali Kalaycı, Fatih Güldökmez ve Okan Dabanlıoğlu önceki gün gözaltına alındı, ifade verdikten sonra dün serbest bırakıldı.

İşçilerin ifadelerinde, "Çanta ve poşetleri inşaata götürmemiz istendi, biz de götürdük. İçinde ne olduğunu bilmemiz mümkün değildi" dediği öğrenildi.

Kaynak: Sabah

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License