7.2.10

ASKERİN ROTA ÇİZİCİSİ

Askerin rotasını ben çiziyorum

TSK içinde 'Karargah Evleri' yapılanmasını kuran Perinçek'in, "Askerin rotasını ben çiziyorum" dediği ortaya çıktı.
Deniz Kuvvetleri'nde Kafes Darbe Planı'nı yapan cuntayı yönlendirdiği, amirallere suikast hazırlığındaki teğmenlere emirler yağdırdığı belgelenen Doğu Perinçek'in, 9 Mart Cuntası'nın teğmeni devrimci lideri Sarp Kuray'a "Askerlerin rotasını ben çiziyorum. Bize katıl" teklifinde bulunduğu ortaya çıktı. 16 Haziran terör örgütünün kurucusu olmaktan yargılanan Kuray, cezaevine girmeden önce verdiği son röportajında Ergenekon sanığı Doğu Perinçek'le ilgili ilginç açıklamalarda bulundu. Kuray, Perinçek'in kendisine "Askerin rotasını ben çiziyorum artık. Yargıtay'da dostlarımız var, gel bize katıl, senin davanı hallederiz" şeklinde kendisine teklifte bulunduğunu anlattı.'BAŞKANIMIZ PERİNÇEK'TEN GELEN TALİMATLAR'

Hava Kuvvetleri'nde MİT'in tespit ettiği Karargah Evleri yapılanmasını kuran Doğu Perinçek'in TSK'ya sızarak ve darbeye zemin hazırlamak için devrimci subayları örgütlediği, Poyrazköy ve amirallere suikast iddianamelerinde belgelerle gün yüzüne çıktı. Azınlık ve Alevi önderlerine suikast ve bombalı eylemler yaparak koas ortamı oluşturmak için Kafes Eylem Planı'nı hazırlayan Poyrazköy cuntasına Silivri'den talimat verdiği tespit edilen Perinçek'in, amirallere suikast hazırlığı yapan teğmenlere de emirler yağdırdığı ortaya çıktı. Teğmenlerde ele geçirilen "Başkanımız Perinçek'ten gelen talimatlar" adlı doküman, Perinçek'in genç subaylar arasında devrimci bir yapılanmayı harekete geçirmeye çalıştığını da ortaya koydu. Ergenekon'dan tutuklanmadan çok önce TSK içinde Karargah Evlerini kurarak genç subayları örgütlemeye çalışan 'Fabrikatör' lakaplı Perinçek'in devrimci lider Sarp Kuray'ı da kullanmayı düşündüğü anlaşıldı.

'YARGITAY'DA DOSTLARIMIZ VAR, GEL BİZE KATIL'

Kuray, 2008-2009 yılları arasında Yargıtay'ın kendisi hakkında aldığı 7 yıllık hapis cezasını temyize götürdüğü sırada Perinçek'in teklifte bulunduğunu söyledi. Perinçek'in "Askerin rotasını ben çiziyorum artık. Önceden Doğan Avcıoğlu vardı. Yargıtay'da dostlarımız var, gel bize katıl, senin davanı hallederiz dedi" şeklinde teklifte bulunduğunu söyledi. Kuray, "Askerle ilişkiye girmenin ne olduğunu anladığım için kabul etmedim. Demokratik olmayan hiçbir oluşumun içinde bulunmayacağımı söyledim" dedi.

Kuray 7 yıl ceza aldı

Perinçek'in, "Askerin rotasını ben çiziyorum. Bize katıl" teklifinde bulunduğu Sarp Kuray, Doğan Avcıoğlu'nun başını çektiği ve kendilerine 'Milli Demokratik Devrim'ci adını verdiği, Yön Dergisi etrafında toplanan grubun içinde yeralmıştı. O dönemde subay olan Kuray, oluşumun öncülerindendi. Kurduğu 16 Haziran örgütü nedeniyle 7 yıl hapis cezası alan Kuray, 11 aydır Sincan F Tipi Cezaevi'nde yatıyor.

9 Mart'a özenmiş

Perinçek'in, 'Bize katıl' teklifinde bulunduğu Sarp Kuray'ın da yer aldığı ve Yön Dergisi etrafında toplanan grup, ordunun tepesindeki generalleri ayartıp darbe yapmayı planlayordu. Bazı üst düzey askerlerin de yer aldığı grup tarihe 9 Mart Cuntası olarak geçmişti. Oluşumun planı, MİT'in dönemin Genelkurmay Başkanı Memduh Tağmaç ile 1. Ordu Komutanı Faik Türün'e haber verilmesiyle akamete uğratıldı. 4 gün sonra Tağmaç 12 Mart Muhtırası'nı verdi.

Perinçek'ten Devrimci Karargah talimatı

Perinçek'in Poyrazköy ve amirallere suikast iddianamelerinde subaylara verdiği emirler dikkat çekiyor. 'Başkan' konumundaki Perinçek'in şu emri toprağa gömülen mühimmatla ilgili önemli ipuçları veriyor: "Poyrazköy'de kalan malzemeler korunaklı bölgelere dağıtılsın. Karargâhın emri olmadan hiçbir operasyonel eylem yapılmayacak, bu konuda son emir yetkisi Levent Bektaş'ındır." Amirallere suikast hazırlığı yapan teğmenlerde ele geçirilen 'Perinçek'in talimatları' adlı belgede Devrimci Karargâh terör örgütü de yer alıyor:

Devrimci Karargâh'taki çekirdek kadronun evleri ile aydınlanma ve yeni adam kazanma evleri birbirinden ayrılacak, irtibatları kesilecek.

Devrim fikrinin genç subaylar arasında geniş tabana yayılması için yeni projeler geliştirilecek.

Emirlerin iletiminde köprü elemanlar kullanılacak. Deşifre olanlar derhal görevden alınacak. Karargâh dışı görevler verilecek.

Aydın Ortabaşı, ÇYDD'den gelen parasal kaynakların miktarlarının Perinçek'in emirleri doğrultusunda artırılması. Diğer parasal kaynak konusunda yeni satış kanalları (maddeler) oluşturulacak.

Aydın Ortabaşı'nın mezun ettiği kız öğrenciler, yapının sivil tabanına, daha hızlı bir şekilde kazandırılması için organizasyonlar yapacak. Devrimci teğmenlerin yeteneklerini artırıcı eğitimlerden geçirilecek, emir ve görevler yeteneklerine göre verilecek.

Devrimci subaylar komutanlarımıza yeniden dinamizm kazandıracak eylemleri hayata geçirecektir."

İP'i biliyor dikkat edilmelidir

Amirallere suikast sanığı teğmenlerin, Doğu Perinçek ve Karargah Evleri ile bağlantısını, ele geçirilen fişleme dosyasındaki bilgiler ortaya koydu. Sanık teğmen S.İ ile ilgili "G.D'nin samimi arkadaşı İşçi Partisi konferanslarına katılmıştı. Davada İşçi Partisi'nin öne çıkmasından sonra kendini geriye çekti. Çok şey biliyor. Bir çok faaliyetin içinde yer aldı. Deniz Yıldızı ve Ata Evlerden haberdar. Özel faaliyetler hakkında bilgisi var. En önemlisi İşçi Partisi bağlantılarını biliyor. Kesinlikle kontrol altında tutulmalı. Kendisini kontrol altında tutmak için gerekli dosyalar hazırlanmalı. Bu yüzden evde kalması önemli" deniliyor. İddianamede ele geçirilen belgelerin, teğmenlerin Karargah Evleri örgütlenmesi ve Ergenekon'dan yargılanan Doğu Perinçek ve İşçi Partisi ile irtibatlı olduğunu gösterdiği belirtildi.

YENİŞAFAK

07.02.2010

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License