25.2.10

KARARGÂH&ERGENEKON ELELE

Ergenekon ile devrimci Karargâh elele

Amirallere suikast iddianamesi olarak bilinen davanın ek klasörlerinde Şok belgeler

Devrimci Karargah’ın yöneticilerinin telefon trafiği, Ergenekoncularla ilişkisini de ortaya çıkardı. Kayıtlara göre DKÖ yöneticileri Veli Küçük, Perinçek gibi isimlerle irtibatlı

Polisle girdiği çatışmada ölü ele geçen Devrimci Karargah Örgütü (DKÖ) lideri Orhan Yılmazkaya ile yine örgüt yöneticilerinden Abdüsselam Sultan’ın telefon kayıtları incelendiğinde, Ergenekon davasında ‘üst düzey sanık’ iddiasıyla yargılan emekli Tuğgeneral Veli Küçük, İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu, Türk-Ortadoks Patrikhanesi sözcüsü Sevgi Erenerol ve Muzzaffer Tekin’in de aralarında yer aldığı çok sayıda isimle bağlantı kurduğu ortaya çıktı.BAĞLANTI TELEFON KAYITLARINDA

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Metin Ataç ile dönemin donanma komutanı şimdiki Deniz Kuvvetleri Komutanı Eşref Uğur Yiğit’e ‘suikast’ yapılacağı iddasıyla oluşturulan iddianamenin ek klasörlerinde, 5’inci klasör, 1-261’nci dizide, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün soruşturma kapsamında telefon kayıtları incelenen şüpheliler ile Ergenekon davası sanıkları arasında bağlantıyı ortaya koyan rapor ve şemaların yer aldığı görüldü. Raporlara göre, Yılmazkaya ve Sultan, Ergenekon davası sanıkları ile ‘ara bağlantı’ telefonları üzerinden görüşüyordu. Şemada, Yılmazkaya ile Ergenekon sanıklarından Doğu Perinçek, Vedat Yenerer, Muzaffer Tekin’in ortak şahıslar vasıtasıyla görüştükleri ortaya konuldu. Aynı şekilde Devrimci Karargah üyesi Abdüsselam Sultan’la Ergenekon sanıklarından Kemal Alemdaroğlu, Sevgi Erenerol ve Veli Küçük irtibat halindeydi.

ERGENEKON SANIKLARI SORULDU

Soruşturmada tutuklanan teğmenlerden birinin evinde yapılan aramada çok sayıda CD ve doküman ele geçirildiği ve ele geçirilen CD’lerin birinde “Ergenekon Lobi” belgesinin yer aldığı iddia edildi. Serbest bırakılan Levent Çakın’a İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki sorgusunda Ergenekon sanıklarından Veli Küçük, Şener Eruygur, Hurşit Tolon’un da aralarında bulunduğu isimlerin sorulduğu belirtildi. Teğmenlere de savcılık sorgusunda Ergenekon sanıklarının sorulduğu öğrenildi.

DKÖ Ergenekon ile fiziki birliktelik içinde

Emniyet raporunun ilişkiyi ortaya çıkaran şemasının ardından şu ifadelerin yer aldığı görüldü: “Doğu Perinçek Başkanımızın Emirleri’ başlığı altındaki dökümanda ‘emirlerin iletilmesinde köprü olarak kullanılacak’ şeklinde talimat bulunmasıyla, örgütsel iletişim gizliliğinin sağlanmasına çalışıldığı, direkt irtibat yerine tampon bağlantıların kullanılmasının istendiği tespit edildiğinden, Devrimci Karargah Terör örgütüne yönelik olarak yapılan operasyonlarda haklarında işlem yapılan kişilerle, Ergenekon soruşturması kapsamında haklarında işlem yapılan şahısların doğrudan ve dolaylı olarak (ortak şahıslar aracılığıyla) ilişki ve irtibat içerisinde bulunmaları, bağlantılı kişilerin azımsanamayacak derecede çok olması, Devrimci Karargah Terör Örgütünün, Ergenekon yapılanmasıyla amaç ve eylem birlikteliğinin yanında fiziki birliktelik içerisinde de olduğunu göstermektedir.”
Kaynak: Star

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License