23.2.10

CUNTAYA BALYOZ İNDİ

Darbe girişimlerine yargı balyozu

Çetin Doğan cuntası tarafından hazırlanan Balyoz Darbe Planı soruşturması kapsamında 4’ü muvazzaf amiral, 17’si emekli general 49 kişi gözaltına alındı

Savcıların Balyoz belgelerini TÜBİTAK ve Emniyet kriminale incelettiği, belgelerin ilk çıkış noktasının 1. Ordu Karargahı olduğunun belgelendiği belirtildi

Türkiye dün sabah Balyoz Dalgası ile uyandı. Eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan cuntası tarafından hazırlandığı iddia edilen Balyoz Darbe Planı soruşturması çerçevesinde dün 4 muvazzaf amiral, iki eski kuvvet komutanı, iki eski 1. Ordu Komutanı olmak üzere 21’i general, 27 subay ve 1 astsubay olmak üzere toplam 49 kişi polis tarafından gözaltına alındı. Cami bombalanması, uçak düşürülmesi, ekonomik kriz çıkarılması, şehit sayısının artırılması gibi kan donduran eylemler içeren Balyoz Darbe Planı soruşturması çerçevesinde İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Kocaeli ve Hatay’da aynı anda yapılan baskınlarda çok sayıda belge ve dökümana el konuldu. Gözaltıların “Hükümeti Ortadan Kaldırmaya Çalışmak” suçlamasıyla yapıldığı öğrenildi.ÖZEL YETKİLİ SAVCILAR İSTEDİ

Yaklaşık 5 bin sayfadan oluşan Balyoz Darbe Planı’nı incelemekle görevlendirilen İstanbul özel yetkili Cumhuriyet Savcıları Bilal Bayraktar, Ali Haydar ve Mehmet Berç, yaptıkları incelemenin ardından belgeleri Emniyet Kriminal Labaratuarı ve TÜBİKAK’a gönderdi. Belgeler üzerinde ıslak imza ve orjinal belgenin nereden çıktığına yönelik inceleme yapıldı. Emniyet Kriminal ve TÜBİTAK’ın, “belgelerin 1. Ordu Komutanlığı’nın bilgisayarlarında ‘parmak izi’ olarak nitelenen IP numarası karşılaştırmasıyla da örtüşdüğü” raporu ve Planlar üzerindeki imzaların gerçek olduğu” şeklinde rapor verdikleri öğrenildi.

TÜBİTAK VE POLİS KRİMİNAL RAPORU

TÜBİTAK ve Emniyet Kriminal raporlarının savcılara ulaşmasının ardından, savcıların talebi üzerine nöbetçi mahkemenin 49 isme “Balyoz Eylem Planı kapsamında hükümete karşı darbe girişimi” iddiasıyla ‘şüpheli’ olarak evlerinin aranması ve gözaltına alınması’ yönünde karar verdi. Mahkeme kararının ardından Terörle Mücadele Şubesi timleri ve Jandarma eşliğinde askeri lojmanlarda gözaltı işlemine başlandığı öğrenildi. ‘Yakalama ve Gözaltına Alma’ emri önceki gece saatlerinde güvenlik güçlerine ulaştığı ve dün sabah 06:00’da sarı zarfların açılmasıyla operasyonun başladığı belirtildi.

HEPSİNDE DE ISLAK İMZA ÇIKTI

Ergenekon kapsamında sorgulanan Deniz Kuvvetleri eski Komutanı Oramiral Özden Örnek, Hava Kuvvetleri eski Komutanı Orgeneral İbrahim Fırtına ile, Balyoz Planı’nın altında “Balyoz Sıkıyönetim komutanı” olarak imzası bulunan 1. Ordu eski Komutanı Orgeneral Çetin Doğan, 1. Ordu eski Komutanı Orgeneral Ergin Saygun, Kafes Eylem Planı’nda ‘Başkan’ olduğu iddia edilen Kuzey Deniz Saha eski Komutanı emekli Korgeneral Feyyaz Öğütçü ve Güney Deniz Saha eski Komutanı Koramiral Lütfi Sancar ile Hodson Felaket Senaryosu’nun tartışıldığı toplantıya katılan SAREM eski Başkanı emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri de “Balyoz’un uygulayacıları arasında olduğu” iddiasıyla gözaltına alındı.

DENİZ CUNTASI DA BALYOZ’UN İÇİNDE

Balyoz Güvenlik Harekat Panı’nın altında 1. Ordu eski Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, Oraj Hava Harekatı Planı’nda Orgeneral Fırtına’nın, Suga Eylem Planı’nın altında da emekli Oramiral Örnek’in ıslak izmalarının yer aldığı iddia edildi. Oramiral Örnek imzalı Suga Planında, Ergenekon soruşturmasında adı geçen Dz. Kur. Kd. Albay Ramazan Cem Gürdeniz(Emekli Tümamiral), Tuğamiral Levent Görgeç, Tuğamiral Memhet Fatih Ilgar ile Kurbay Albay Dora Sungunay’ın da isimleri yer alıyordu. Yine Suga’da adı geçen tümamirali A. Feyyaz Öğütçü’nün, adı Ergenekon soruşturamsındaki Kafes Eylem Planı ve Karargah Evleri’nde yönetici olduu iddiasıyla adı geçiyordu.

Emekli Orgeneral Çetin Doğan

Balyoz Darbe Planı Komutanı

1. Ordu eski Komutanı Orgeneral Çetin Doğan, Balyoz Darbe Planı’nı “Balyoz Sıkıyönetim Komutanı” olarak imzalamıştı. Doğan’ın Alevi komutanlara “Güneydoğu’da bizimkiler postu deldirmesin. PKK ile savaşta bırakın Atatürkçü olsa da Sünniler ölsün” dediği iddia edildi.

Emekli Orgeneral İbrahim Fırtına

Oraj Planı’nda Fırtına imzası

‘Gök Gürültüsü’ anlamına gelen Oraj Planı’nda, Türk jetinin düşürülmesi isteniyordu. İbrahim Fırtına’nın imzasını taşıyan ‘ÇOK GİZLİ’ damgalı Oraj Planı, Şubat 2003 tarihli. Fırtına, Ayışığı, Sarıkız, Yakamoz ve Eldiven darbe planları ile ilgili Ergenekon kapsamında sorgulandı.

Emekli Orgeneral Ergin Saygun

EMASYA’nın ötesine geçelim

Balyoz Darbe Planı’nın tartışıldığı 1. Ordu’daki seminere katılanlardan birisi de Korgeneral rütbesindeki dönemin 3. Kolordu Komutanı Ergin Saygun’du. Saygun, “İçinde bulunulan durum EMASYA’nın çok ötesinde özel tedbirlerin alınmasını gerektiren bir boyuta ulaşmıştır” demişti.

Emekli Orgeneral Özden Örnek

Suga Harekat Planı Komutanı

Suga Hareket Planı’nın altında Oramiral Özden Örnek’in imzası yer alıyor. “Darbe Günlükleri” basına sızan ve Ergenekon soruşturması kapsamında iki ay önce ifadesi alınan Oramiral Özden Örnek bu planı “SUGA Kuvvetleri Komutanı” unvanıyla imzalanmış.

SavcIıar ve adliye abluka altına alındı

Balyoz Darbe Planı’nı soruşturmasını yürüten özel yetkili savcılar Bilal Bayraktar, Ali Haydar ve Mehmet Berç için güvenlik nedeniyle koruma polisi görevlendirildi. Üç özel yetkili savcının da Balyoz Planı soruşturması öncesinde koruması yoktu. Öte yandan Balyoz gözaltıranının talimatını veren İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Beşiktaş yerleşkesi çevresinde hareketli saatler yaşandı. 155 polis ihbar hattını 13.20’de arayan kimliği belirsiz bir erkek “Beşiktaş Adliyesi’nde büyük bir bombalı saldırı eylemi yapılacak” ihbarında bulundu. Bunun üzerine polis teyakkuza geçti. Saldırı ihtimaline karşı adliyedeki çevik kuvvet sayısı artırıldı. Çevik Kuvvet ekipleri ile ‘’Yunus’’ timleri adliye binasının çevredeki bütün ev ve işyerlerine tek tek girerek kimlik kontrolü yaptı. Polis ekipleri, cadde üzerinden geçen bazı şüpheli araçları da durdurarak, içerisinde arama yaptı. Araç içerisindeki bazı kişilerin de kimlik bilgilerine başvuruldu.

ÖNCE Evdeyim SONRA Gözaltında

Gözaltı dalgasının başlamasının ardından sabah saatlerindeİstanbul 4. Levent’te bulunan Harp Akademileri lojmanında oturan eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, “Ben evimdeyim, bu haberler uydurma” dedi. Ancak bir kaç saat sonra Çetin Doğan hem lojmanlarında hemde Bodrum’daki yazlığında arama başladığı, ardından Doğan’ın gözaltına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü haberi geldi. İbrahim Fırtına’nın eşi de gazetecilere ‘eşim gözaltına alınmadı’ dedi ancak kısa süre sonra Fırtına’nın Gölbaşı Rüya Kent’te bulunan villasında gözaltına alındığı ve İstanbul’a doğru yola çıkarıldığı ortaya çıktı.. Fırtına’nın evi, eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in evinin karşısında bulunuyor. Emekli Topçu Kurmay Albay Ahmet Metin Dikici ise İstanbul’dan giden ekipler tarafından sokakta yürüdüğü sırada gözaltına alınarak İstanbul’a getirildi.

4’ü muvazzaf 21 general ile 27 subay gözaltında

Balyoz soruşturmasını yürüten savcıları gözaltına alınmaları için 4 muvazzaf amiral ile 17 emekli general, 27 subay ve 1 astsubay olmak üzere 49 zanlı hakkında karar çıkardığı öğrenildi. İşte TCK’nın 147. maddesi uyarınca göz altına alınanların listesi:

EMEKLİ KOMUTANLAR

• Eski 1. Ordu Komutanı Org. Çetin Doğan,

• Eski 1. Ordu Komutanı Org. Ergun Saygun,

• Eski HKK Org. İbrahim Fırtına,

• Eski DKK Oram. Özden Örnek,

• Eski Kuzey Deniz Saha Komu tanı E.Koram. Feyyaz Öğütçü,

• Eski Güney Deniz Saha Komutanı E. Koram. Lütfü Sancar,

• Emekli Korgeneral Mustafa Çalış

• Emekli Tümamiral Özer Karabulut

• E. Korg. Engin Alan,

• E. Korg. Ayhan Poyraz,

• E. Korg. Ayhan Taş,

• E. Korg. Yavuz Yalçın,

• E. Tuğg. Süha Tanyeri,

• E. Tüma. Ali Deniz Kutluk,

• Dnz. K. Alb. Ümit Özcan,

• E. Alb. Emin Küçükkılıç,

• E.Alb. Ahmet Dikici,

• Suat Aydın,

• Bülent Tuncay,

• Ali Karababa,

• E. Alb. Kubilay Aktaş,

• Ali İlhan Cuhadaroğlu

MUVAZZAF AMİRALLER

• Tümamiral Cem Gürdeniz

• Tümamiral Semih Çetin

• Tuğamiral Aziz Çakmak

• Tuğamiral Turgay Erdağ

Ateşe Albay geri çağrıldı

Balyoz dalgası kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan muvazzaf bir albayın da yurtdışında askeri ateşe olarak görev yaptığı öğrenildi. Genelkurmay’ın gözaltı kararının ardından teslim edilmek üzere o albayı dün Türkiye’ye çağırdığı öğrenildi. 6 farklı şehirde 49 şüphelinin ev ve yazlıkları ile işyerlerinde arama yapılan aramalar gün boyunca sürdü. Saatler süren aramaların ardından çok sayıda evrak, bilgisayar, harddisk ve flash belleğe el konulduğu öğrenildi. Emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri’nin başkanlığını yaptığı Mehnmetçik Vakfı İstanbul Şubesi’nde de yaklaşık 5 saat süren arama yapıldı. Polislerin çok sayıda evrak ile binadan ayrılması dikkat çekti. Gözaltına alınanlar, uçakla İstanbul’a gönderildi. Öte yandan 6 farklı şehirde gözaltına alınarak İstanbul’a getirilen 49 şüpheli için savcılıktan bir gün ek gözaltı süresi alındığı öğrenildi.

Mehmetçik Vakfı’nda 5 saat arama yapıldı

Kanlı eylemler içeren Hudson Senaryosu’nun tartışıldığı toplantıya da katılan SAREM eski Komutanı emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri, emekli olduktan sonra Mehmetçik Vakfı İstanbul Şube Başkanlığı görevini yürütüyordu, Tanyeri’nin eviyle birlikte vakfın İstanbul şubesinde de uzun süren aramalar yapıldı.

Harp Akademileri kapısında hareketlilik

Balyoz dalgasının duyulmasının ardından emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın lojmanın da bulunduğu Harp Akademileri kampüsünün önünde hareketli saatler yaşandı.

Balyoz Planı’nda adı geçen generaller şimdi ne yapıyor?

Balyoz Güvenlik Harekatı Planı’nın tartışıldığı seminere katılan 24 generalden 16’sı emekli olurken,

3 korgeneral ile 5 tümgeneralin halen TSK’nın çeşitli kademelerinde görev başındalar. Listede adı bulunan 5 korgeneralden 2’si orgeneral olmuş ve tamamı emekli olmuş. Beş tümgeneralden 3’ü korgeneral olmuş, bu üç korgeneralden biri emekli edilmiş, biri istifa etmiş, diğeri de bu yıl orgenerallik bekliyor. Listedeki 14 tuğgeneralden 10’u tümgeneral olmuş. Bu

10 tümgeneralden 2’si korgeneral olmuş ve 2010 ile 2011’de orgenerallik sırasında, 4’ü 2010, biri de 2012’de korgenerallik sırasında.

HALEN GÖREV BAŞINDA OLANLAR

• Tuğgeneral Ahmet Yavuz: Halen Tümgeneral rütseyle Kara Harp Akademisi Komutanı.

• Tuğgeneral Yurdaer Olcan: 2008’de korgeneral oldu, halen Harp Akademileri Komutan Yardımcısı.

• Tümgeneral Nejat Bek: 2006’da korgeneralliğe terfi etti ve halen 6. Kolordu (Adana) Komutanı.

• Tuğgeneral M. Korkut Özarslan: 2007’de korgeneral oldu. Halen 8. Kolordu (Elazığ) Komutanı.

• Tuğ.Gürbüz Kaya: 2006’da tümgeneral oldu. Halen 3. Taktik Piyade Tümen (Yüksekova) Komutanı.

• Tuğgeneral Hasan Fehmi Canan: 2008’de tümgeneralliğe terfi etti. Halen 2. Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı ve Malatya Garnizon Komutanı.

• Tuğgeneral S. Erkal Bektaş: 2009 şurasında tümgenerallikteki görev süresi 1 yıl uzatılarak K.K.K.Dent.ve Değ.Başkan Yardımcılığına atandı.

• Tuğ. İhsan Balabanlı: 2006’da tümgeneralliğe terfi etti. Halen Ulaştırma Okul (Gaziemir) Komutanı.

EMEKLİYE AYRILANLAR

• Korgeneral Engin Alan: 2005 şurasında korgeneral rütbesinden emekli edildi. Halen TSK’yı Güçlendirme Vakfı Genel Müdürü.

• Tuğgeneral N. Ali Karababa: Ağustos 2007 şurasında tümgeneral rütbesinden emekli edildi.

• Tuğgeneral M. Kemal Tutkun: 2003 şurasında tuğgeneral rütbesinden emekli edildi.

• Tuğgeneral Uğur Uzal: Ağustos 2009 şurasında tümgeneral rütbesinden emekli edildi.

• Korgeneral Şükrü Sarıışık: 2007’de Ege Ordu Komutanlığı’ndan orgeneral rütsesiyle emekli oldu.

• Tümgeneral Behzat Balta: Tümgeneral rütbesinde iken temdit alınca kendi isteğiyle emekliye ayrıldı.

• Tuğgeneral Halil Kalkanlı: Ağustos 2006 şurasında tuğgeneral rütbesinden emekli edildi.

• Tuğgeneral Tuncay Çakan: GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi Komutanı iken Ağustos 2009 şurasında tümgeneral rütbesinden emekli edildi.

• Korgeneral Ayhan Taş: 6. Kolordu (Adana) Komutanı iken Ağustos 2006 şurasında emekli edildi.

• Tuğgeneral F. Oktay Memioğlu: Ağustos 2003 şurasında tuğgeneral rütbesinden emekli edildi.

• Tuğgeneral M. Kaya Varol: 2. Zırhlı Tugay (Kartal-İstanbul) Komutanı iken Ağustos 2004 şurasında tuğgeneral rütbesinden emekli edildi.

• Korgeneral Ergin Saygun: 1. Ordu Komutanı

iken Ağustos 2009’da orgeneral rütbesinden emekli edildi.

• Tümgeneral M. Yavuz Yalçın: Korgeneral rütbsesinde iken temdit alınca Ağustos 2008 şurasından önce Kocaeli Muhabere Hizmet Destek Eğitim Komutanı iken kendi isteğiyle emekli oldu.

• Korgeneral Doğan Temel: Harp Akademileri Komutan Yardımcısı iken Ağustos 2003’te emekli edildi.

• Tümgeneral Hayri Güner: 2. Kolordu (Gelibolu-Çanakkale) Komutanı iken Ağustos 2008 şurasında korgeneral rütbesinden emekliye sevk edildi.

• Tümgeneral Recep Rıfkı Durusoy: 3. Mknz. Piyade Tümen (Edirne) Komutanı iken Ağustos 2006 şurasında tümgeneral rütbesinden emekli edildi.

DARBE İÇİN YAPILACAKLAR

Camileri bombala savaş uçağı düşür

Eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın başını çektiği, Hava Kuvvetleri eski Komutanı ve Ergenekon şüphelisi emekli Orgeneral İbrahim Fırtına’nın aktif rol aldığı cunta yapılanmasının 2002-2003 döneminde hazırladığı ‘Balyoz Güvenlik Harekât Planı’yla bağlantılı insanın kanını donduran 4 eylem planı gündeme bomba gibi düştü. Altında “Balyoz Sıkıyönetim Komutanı” ünvanıyla emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın imzası bulunan Balyoz Planı, Albay Dursun Çiçek imzalı İrtica İle Mücadele Eylem Planı ve Kafes Eylem Planı’nı gölgede bırakacak eylemler içeriyordu.

SAKAL, ÇARŞAF, ORAJ VE SUGA

Taraf gazetesi tarafından deşifre edilen Balyoz Planı dehşet senaryolarını gölgede bırakmıştı. Sıkıyönetim ilan ettirmek amacıyla ‘Sakal’, ‘Çarşaf’, ‘Oraj’ ve ‘Suga’ isimli dört eylem planından oluşan Balyoz Darbesi’ne göre Fatih ve Beyazıt camileri Cuma namazı sırasında bombalanacak. Çok sayıda kişi ölecek ve yaralanacak. Cemaat arasına karışan kişiler ve bölgede esnaf kılığında konuşlanan elemanlarca provake edilecek sakallı ve cübbeli kişiler Askeri Müze’yi basacak. Asker silahla karşılık verecek ve irtica hortladı yaygarası koparılacaktı.

HAVADA GÖK GÜRÜLTÜSÜ KOPACAK

Gök gürültüsü anlamına gelen ‘Oraj Eylem Planı’na göre ise iktidarı köşeye sıkıştırmak için Türkiye ile Yunanistan’ı savaşın eşiğine getirmek amacıyla Yunan jetlerinin bir Türk jetini düşürmesi sağlanacaktı. Taciz edilecek Yunan jetleri, Türk jetini vurmazsa, Özel Filo’da görevli bir pilot yanındaki uçağı vuracaktı.

KRİZ ÇIKAR, ŞEHİT SAYISINI ARTIR

1. Ordu eski Komutanı Çetin Doğan’ın başını çektiği cunta yapılanmasının, “Balyoz Planı” ile darbe yapabilmek için ülkeye ihanet anlamına gelecek onlarca eylemi de planladığı ortaya çıkmıştı. Bunlar arasında “dost işadamları vasıtasıyla ekonomik kriz çıkarılması”, “şehit cenazelerinin artırılması”, “faili meçhul cinayetler işlenmesi”, “medyadaki dost unsurlar kullanılarak halkın kışkırtılması”, “PKK ve El Kaide’ye eş zamanlı saldırılar düzenletilmesi” de planlanmıştı.

DARBE SONRASI YAPILACAKLAR

Halkı ve demokrasiyi kökten kazıyın

Balyoz Planı’nın ‘Vazife’ bölümünde “Ulu Önder Atatürk’ün ‘Söz konusu olan vatansa gerisi teferruattır’ veciz sözü ile emrettiği üzere; demokrasinin tamamı ile askıya alınması da dahil olmak üzere nihai amaç olan irticai yapılanmanın tek bir ferdi dahi kalmayacak ve bir daha hortlamayacak şekilde ortadan kaldırılıncaya kadar gerekli her türlü tedbir alınacak” deniliyor. Balyoz Planı’nda sıkıyönetimin ilan ettirilmesi ve darbe sonrasında yapılacaklar da tek tek belirlenmişti. İşte en dikkat çekenleri:

STADLAR TOPLAMA KAMPI OLACAK

• Gözaltı sayısı yüzbinlere ulaşacağı için Fenerbahçe stadı, Burhan Felek Spor Salonu gibi büyük yapılar nezarethane yapılacak.

• Halkı devlete ve rejime karşı kışkırttığı değerlendirilen tüm dernek, vakıf ve kuruluşlar kapatılarak yönetici kadroları tutuklanacak.

• Ülke dışına para çıkışı engellenecek ve bankacılık işlemleri durdurulacak.

BANKALAR GENERALLERE EMANET

• Bankaların başına paşalar atanacak.

• İrticai ve bölücü terör örgütlerine mensup kişi, kurum ve kuruluşların menkul, gayrimenkul, ayni ve nakdi malvarlıklarına el konulacak.

• Yabancı uyruklu şahıs ve şirketlerin bankalardaki paralarına el konulacak.

ARAP VE KÜRT ETKİSİ TEMİZLENECEK

• TSK’da toptan temizlik yapılacak.

• Polisin idaresi jandarmayı verilecek, MİT’in başına muvazzaf bir general getirilecek

• Türkçe ezan dâhil tüm ulusal değerlerimiz hayata geçirilerek Arap ve Kürt unsurların Türk kültürüne verdikleri zararlar telafi edilecek.

Listede 29’u general 162 subayın ismi var

Darbe öncesi kaos ortamı yaratmak için yapılan dört eylem planı ile darbenin bizzat kendisini nasıl organize edileceğini öngören Balyoz Güvenlik Harekat Planı’nda 29’u general, 133’ü subay olmak üzere toplam 162 askerin isimleri yer alıyor. Bu isimler arasında Darbe Günlükleri’nin yazarı eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek, eski Hava Kuvvetleri Komutanı İbrahim Fırtına, eski 1. Ordu Komutanı Ergin Saygun, Süha Tanyeri, Nejat Bek, Hayri Güner, Şükrü Sarıışık ve Ergenekon sanığı Fikri Karadağ dikkat çekiyordu.

Ergenekon sanıklarıyla Balyoz Darbe Hükümeti

1. Ordu eski Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan Cuntası’nın darbe sonrası için hazırladığı bakanlar kurulu listesinde çok sayıda Ergenekon sanığı ve Ergenekon soruşturması kapsamında ismi gündeme gelen kişi bulunuyordu. Ergenekon soruşturması kapsamında gündeme gelen Encümen-i Daniş’in Başkanı Necmettin Karaduman listeye Başbakan Yardımcısı olarak girerken, Karaduman’ın DP’nin başına geçireceklerini açıkladığı Süheyl Batum da listede Devlet Bakanı olarak gözüküyor. Ergenekon sanıkları Kemal Yavuz, Kemal Gürüz ve Kemal Alemdaroğlu listede değişik bakanlıkların tepesine oturtulması planlanan isimler olarak listeye girmişler.
aktifhaber.com

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License