7.2.10

TEĞMENLERİN ÇÖPÇATAN EKİBİ

Teğmenlere kız ayarlama birimi

Amirallere Suikast iddianamesi, cuntanın Deniz Harp Okulu öğrencilerinin peşine kızlar takarak örgüte eleman kazandırdığını ortaya koydu.

Amirallere Suikast iddianamesi, cuntanın Deniz Harp Okulu öğrencileri ve genç teğmenlerin peşine kızlar takarak örgüte eleman kazandırdığını ortaya koydu. Hatta örgütün teğmenler için kız ayarlama birimi kurduğu belirtildi...

İstanbul 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin önceki gün "Amirallere Suikast" idddianamesini kabul etmesinin ardından Karargah Evleri'nin oluşumuyla ilgili detaylar da ortaya çıkmaya başladı. İddianamedeki belgeler Karargah Evleri yapılanmasının kendilerine adam kazandırmak ya da hedefindeki isimleri kontrol altına almak için genç kızları nasıl kullandığını gözler önüne seriyor.

Teğmenlerin evlerinde ele geçirilen fişlemelerde 'kız ayarlama' işinin çok önemli bir yer tuttuğu ve bunun için ayrı bir birim kurulduğu belirtiliyor. Savcılar, iddianamede "örgütün görüşlerinin üçüncü şahıslara temin edilen kadınlar sayesinde aktarıldığı" değerledirilmesini yapıyor.


TANIŞMA PARTİSİ DÜZENLENMELİ

Karargah Evleri'ne adam kazandırmak için kızlardan yararlanılma ifadesi ilk olarak Ergenekon soruşturması kapsamında ÇYDD'de ele geçirilen bir mektupta yer aldı. Mektup, ÇYDD Kadıköy Şubesi'ndeki bir bilgisayardan "MEKTUP (Türkan SAYLAN).doc isimli word dosyasının içerisinde yer alıyordu. Tuğamiral Serdar Okan Kırçiçek tarafından kaleme alındığı iddia edilen mektupta Saylan'dan düzenlenen partilerde teğmenlerin genç kızlarla tanıştırması isteniyordu. Mektup şu sözlerle sona eriyordu: "Bazı teğmenlerin Kocaeli Üniversitesi'nde tanıdık kızlarla tanıştırılarak kontrol altında tutulması gerekmektedir."

“PEŞİNE ÜNİVERSİTELİ TAKTIK”

Teğmenlerin evlerinde ele geçen notlar ile ortaya çıktığı dönemde çok tartışılan bu mektup nerede ise bire bir örtüşüyor. Fişlemeler içinde yer alan notlarda şu ifadeler yer alıyor: "Arkadaşlar getirip, götüremediler, peşine taktığımız üniversiteli kız istediklerimizi işliyor.” “Gönderdiğimiz kadınlar sayesinde teğmenleri istediğimiz seviyeye getirdik. ”

ASKERİ ÖĞRENCİLER DE TAKİPTE

Deniz Harp Okulu öğrencilerini de kızlarla takip eden derin yapının bu çalışmalarını da iki öğrenci hakkında yapılan şu çarpıcı fişleme notları ortaya koyuyor: “Sessiz, sakin içine kapanık birisi. Kızlarla tanıştırıldı. İyi takip edilirse işimize yarar.” “Ders durumu iyi. Kızlarla tanıştırıldı. Yahudilik hakkında bilgili. Takip ediyoruz.”

KIZ AYARLAMA BİRİMİ

Örgüt yapılanmasında kız ayarlama işininde önemli bir yer tuttuğu fişlemelerde ortaya çıkıyor. Notlardan bir tanesinde "Arkadaşlarına kız ayarlama işini verelim" deniliyor.

Bir başka notta ise ".... Arkadaşlarına kız ayarlama işini başarıyla gerçekleştirdi. Özellikle Cumhuriyet Gazetesi'nin düzenlemiş olduğu panel ve toplantılara arkadaşlarını götürdü " şeklinde değerlendirme notlarının mevcut olduğu görülmüştür" ifadesi kullanılıyor.

FİŞLEMELERDE ÇYDD BAĞLANTISI

Teğmenlerin evlerinde bulunan notlar örgütün Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile olan irtibatlarını da kanıtlıyor. Notlarda denizci öğrenciler için şu ifadeler yer alıyor:

ÇYDD’den ismi geldi. Burs verilmeli. Yaz tatilinde bir kızla tanıştırılacak, şu an kızla mailleşiyorlar

Ders durumu kötü. Adaptasyon problemi yaşadı. Kızlarla tanıştı. Gelecekte işimize yarar.

ÇYDD ile ortaokul yıllarından bağlantılı. En çok güvenebileceğimiz birisi. Programları hiç aksatmadı.

Aydın Ortabaşı'nın (emekli denizci albay) mezun ettiği kız öğrenciler, yapının sivil tabanına, daha hızlı bir şekilde kazandırılması için organizasyonlar yapılacak.

Kızlarla tanıştırıldı. Şu an gözlem altında tutuyoruz.

DENİZ YILDIZI DA İDDİANAMEDEİ

İddianamede teğmenlerden ele geçirilen fişlemelerde ÇYDD ile birlikte yürütülen Deniz Yıldızı Projesi'yle ilgili çarpıcı ayrıntılarda yer aldı. İşte öğrencilerle ilgili 'Deniz Yıldızı' fişlemeleri:

"...Deniz Yıldızı ve Evler Projesi’ni anlattık. Lider birisi kızlara düşkün. Aşırı alkol alır. Dans kolunda işimize yarıyor.”

" Ders durumu normal. Deniz Yıldızı projesinde aktif rol aldı. Bursuna zam yapılabilir. Derslerini.....Yzb. takip ediyor."

"....Deniz yıldızı projesinde aktif katılımcı. Kızlara, alkole düşkün. Bursu devam etmeli. Harp Okulunda işimize yarar. "

GELECEK VAAD EDENLER ÖRGÜTTEN UZAK TUTULMUŞ

Karargah Evleri’nde yer alması planlanan teğmenlerden ileride üst düzeye gelmesi beklenenler evlerden uzak tutulmuş...Amirallere Suikast Planı’nın iddiananesinde Karargah Evleri'de yer alacak teğmenlerin yapılan fişlemelerle değerlendirildiği de belirtiliyor.

Fişlemelerde Karargah Evleri yapılanmasında gelecek vadeden öğrencilerin kendi faaliyetlerinden uzak tututulacağı ve sicillerinin temiz kalması için çalışma yapılacağı belirtiliyor. Bu durum iddianamede şu cümlelerle belirtiliyor: "İleride üst düzey görevlere gelmeleri muhtemel kişilerin deşifre olmamaları amacıyla örgütsel faaliyetlere katılmamaları yapılanmanın stratejisidir."

ÖZEL GÖREVLER İÇİN

Örgüt kazandığı kişileri gelecekte önemli yerlere gelip gelememesi ihitimaline göre ayırmış ve başarılı öğrenci ve subayları örgütsel faaliyetten uzak tutmuş. Ele geçirilen fişlemelerden bir tanesinde "İngilizcesi çok iyi. Daha özel görevler için düşünülebilir. Güvenilir. Faaliyetlerde aktif olarak görev almasına gerek yok" notu var.

PROVOKATİV EYLEM İÇİN

Sanık askerlerin evlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen fişlemeler arasında yer alan bir başka notta ise A.O isimli teğmenden bahsediliyor ve "İstenilen tüm faaliyetlere yönlendirilebilir. Evlerde kalması ve bazı faaliyetlerde aktif kullanılmasında bir sakınca görülmemektedir" ifadesi kullanılıyor.

SİCİLLERE MÜDAHALE

Karargah Evleri yapılanması kendine bağlı askeri öğrencilerin sicillerine dahi müdahale etmiş. Ele geçirilen belgeler arasında yer alan bir notta "Sicilinin temiz olması için çalışıyoruz. Komutanlarından ceza almaması sağlanılıyor" deniliyor. Bir başka notta ise "Darbeleri savunuyor ve darbelerle ilgili kitaplar okuyor" ifadesi kullanılmış.

BUGÜN

07.02.2010

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License