18.2.10

ALBAYDAN SAYLANA BİLGİ

Saylan'a Albay'dan TSK Bilgisi

ÇYDD eski Başkanı Türkan Saylan'ın emekli bir deniz albayı tarafından Deniz Kuvvetleri'ndeki yapı ile ilgili bilgilendirildiği ortaya çıktı...
Bir albayın çalışma ofisinde ele geçirilen belgede, "Sayın Türkan Saylan" ifadesiyle başlayan yazıda, "Deniz Kuvvetleri içinde yürütülen faaliyetlerin hazırlık aşamasının tamamlandığını gururla bildirmek isterim" şeklinde ifadelerin yer alması dikkat çekiyor.

Delil klasörleri içinde M.Y albayın Deniz Harp Akademisi Komutanlığı binasındaki odasında yapılan aramada telefon fihristinin kapağı içinde ilk bakışta fark edilmeyen ancak daha sonra delil torbasına yerleştirilirken fark edilen dokümana ilişkin bilgilere yer verildi. Buna göre AB 0813205357 seri numaralı mini CD içinde 4 ayrı dosya olduğu ve bu dosyaların EK1, EK2, EK3, EK4 isimleriyle tutanağa geçirildiği belirtildi.İncelemesi yapılarak tutanaklara geçen bilgilere göre ele geçirilen mini CD içinde Prof. Dr. Türkan Saylan'a hitaben yazılmış yazılar bulunduğu belirtildi. Bu yazılardan en dikkat çekeni EK4 başlığı altında belirtilen ve albay A.O tarafından yazıldığı belirtilen doküman oldu. Savcıların yaptırdığı teknik incelemeler sonrasında yazan ve kaydeden kısımlarında albay A.O yazdığı tespit edilen belgede Deniz Kuvvetleri içinde bir yapılanmadan bahsedilerek bu yapılanma için gerekli altyapının hazırlandığı anlatılıyor.

"Türkan Saylan 3" isimli yazının 7 Aralık 2008 tarihinde hazırlandığı belirlendi. Buna göre yazıda "Sayın Türkan Saylan, Deniz Kuvvetleri içinde yürütülen faaliyetlerin hazırlık aşamasının tamamlandığını gururla bildirmek isterim. Yapılanma içinde evlere yerleştirilecek çağdaş gençlerin isimleri ve bu isimlerden sorumlu olacak komuta kademesi netleşti. Ayrıntılı listeyi ilk görüşmemizde sizinle paylaşmayı planlıyorum. Bizden burs alan üniversiteli kızlarımızın da bulundukları yerlere nasıl yerleştirileceği hususu hala kafamda soru işareti. Görüşmemizde bu hususu de netleştirmemiz gerekmekte" ifadeleri dikkat çekiyor.

Aynı CD içinde yine Türkan Saylan'a hitaben yazılan başka bir yazıda da ÇYDD bünyesinde yapılan eğitim faaliyetleriyle ilgili değerlendirmeler yer alıyor. Yine albay A.O tarafından yazıldığı belirtilen yazıda "Topluluğumuz (topluluğumuz diyorum, çünkü 39 öğrenci, 36 burs veren, öğrenci aileleri ve ilgili öğretmenlerle birlikte aşağı yukarı 200-250 kişiye hitap etmekteyiz) 2007-2008 yılını oldukça faal ve verimli geçirdi. Yılbaşında 31 olan öğrenci sayımız 39'a ulaştı. Hedefimiz olan 50 öğrenciyi sanıyorum 2009 Mayısında elde edeceğiz. Bu yıldan itibaren seçeceğimiz öğrencilerin özellikle eğitim, hukuk ve idari konulara istekli ve yetenekli olanlarını tercih edeceğiz." ifadeleri yer aldı.

Destek isteğinin yer aldığı yazının son kısmında ise "Ben bu konuda sizden sağlam bir destek geleceğine inanıyorum. Neredeyse köy enstitüleri programını başlatmak üzereyiz" ifadeleri yer alıyor aktifhaber.com 18,2,2010

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License