5.2.10

GATA DAN ÇİFTE STANDART

GATA da Çarşaflı yabancıya evet

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, 27 Ocak’ta GATA’ya giderek Ankara’ya tedavi için gönderilen Somalili çocuk ve askerleri ziyaret etti. Ziyaretin fotoğrafları Köşk’ün resmi sitesinde “Türkiye’de tedavi” başlığıyla yayına verildi.

Ancak 22 fotoğraftan ikisi, “Türbanlı giremez” tartışmalarının odağı olan GATA’ya çarşaflı Somalililerin girdiğini gösteriyor. Bir fotoğrafta çarşaflı, diğer fotoğrafta da sadece yüzü açık bırakan yerel giysili refakatçiler görülüyor.

GATA; türbanlı Türk’e yasak çarşaflı Somaliliye serbest

‘Türbanlı giremez’ tartışmalarının odağındaki Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Hastanesi’nde çarşaflı iki Somalili, refakatçi olarak kalıyor. GATA yetkilileri, “Onların kıyafeti geleneksel” açıklaması yaptıBAŞBAKAN Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın GATA’ya alınmaması ile ilgili tartışmalar Meclis’te kavgaya yol açarken, çarşaflı Somalili iki kadının GATA’da refakatçi olarak kaldığı anlaşıldı. Başbakan Erdoğan’ın hafta sonu TRT’de katıldığı bir programda, eşi Emine Erdoğan’ın başörtüsü sebebiyle Nejat Uygur’u GATA’da ziyaret edemediğini açıklayınca GATA’daki ‘türban yasağı’ yeniden tartışma konusu oldu.

GATA’DAKİ ÇARŞAFLILAR

Erdoğan’ın ‘Eşimin gözyaşlarına mahkûm kaldık” diye açıkladığı bu olay Meclis’te kavgaya yol açarken, ‘Türbanlı giremez’ tartışmalarının yaşandığı GATA’da çarşaflı iki Somalili kadının refakatçi olarak kaldığı, Cumhurbaşkanlığı’nın resmi internet sitesinde yayınlanan fotoğraflarla ortaya çıktı. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, 27 Ocak’ta GATA’ya giderek burada tedavi gören Somalili yaralıları ziyaret etti. Ziyaret sırasında çekilen ve Çankaya Köşkü’nün internet sitesinde yayınlanan 22 fotoğraftan ikisi, ‘türban yasağı’nın Somalili çarşaflı kadınlara uygulanmadığını gösterdi. Fotoğraflardan birinde, GATA’da refakatçi olarak kalan Somalili kadının kara çarşaflı, diğerinde ise yerel giysili olduğu görülüyor. GATA yetkilileri, ‘türban yasağı’ konusunda bilgi verirken, ‘geleneksel’ kıyafetin değil, ‘dini simgenin’ yasak olduğunu belirttiler.

Tüm masraflarını Türkiye karşılıyor

GEÇEN ekim ayında Türkiye’ye gelen Somali Cumhurbaşkanlığı İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Hasan Muallim Şeyhali, bir grup yaralı Somalili askerin Türkiye’de tedavi edilmelerini istedi. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen’in koordinasyonunda Dışişleri Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve TİKA işbirliği ile yaralı askerler önce Somali’nin başkenti Mogadişu’dan Kenya’nın başkenti Nairobi’ye, oradan da THY uçağı ile Ankara’ya getirildi. Tüm masrafları Türkiye tarafından karşılanan askerlerden bazılarının durumunun ağır olduğu öğrenildi. Yaralılar arasında vücuduna kaza kurşunu isabet eden Somalili bir çocuk da bulunuyor aktifhaber.com dan alıntıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License