10.8.08

AYTAÇ YALMAN'A ŞOK SUÇLAMA

Aytaç Yalman'a şok suçlama

Ergenekon iddianamesinde yer alan bir iddiaya göre; Orgeneral Aytaç Yalman, rüşvet karşılığında komutanların terfi almasına yardımcı olmuş.

Ergenekon iddianamesinin eklerinde, görevde olduğu dönemde mütedeyyin çevrelere karşı takındığı tavırla ismi hafızalara kazınan ve üniversite rektörlerini hükümete karşı örgütlemesi ile gündeme gelen Kara Kuvvetleri eski Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman’a yönelik şok suçlamanın yer aldığı deliller bulundu.

Ergenekon’un kilit ismi Oktay Yıldırım’dan ele geçirilen bir belgede, Aytaç Yalman paşanın rüşvet karşılığı bazı komutanların terfi almasına yardımcı olduğu iddia ediliyor. Yıldırım’ın ikametinde bir CD içerisinden çıkan belgeye göre, emekli Tuğgeneral Recep Onur’un, Muğla İl Jandarma Komutanı olduğu dönemde terfi etmesi karşılığında dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman’a ev yaptırdığı ve ordu içerisinde birden “yıldızı parlayıp” terfi alan bazı komutanların bu taktiği kullanarak terfi aldıkları iddia ediliyor.İşte CD içerisinden çıkan o belgedeki iddialar:

“Aydın İlter paşanın Foça’da evini yapan Hayri Tezcan böylelikle paşa oldu. Şimdi Muğla İl Jandarma Komutanı Recep Onur, Aytaç Yalman’a ev yapıyor, karşılığında paşa olacak. (30 Ağustos’ta listeye bakmayı unutmayın) Ev yapılmaya başlandığından beri yıldızı birden parladı. çok dürüst biri olarak göreve gelen (!) Genel Komutan’ı bizim jandarmalar bozdu...” Yıldırım’ın soruşturma kapsamındaki ifadelerinde de aynı konuyu aktardığı biliniyor.


2003 yılına kadar Muğla İl Jandarma Komutanı olan Albay Recep Onur, iddiaları kanıtlarcasına 4 Ağustos 2003’te Yüksek Askeri Şura toplantısında tuğgeneralliğe terfi ettirilerek 3. Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanlığı’na atanıyor. Muhabirimizin yaptığı araştırmada ulaştığı sonuç, iddianame eklerinde yer alan Oktay Yıldırım’ın ifadelerini doğrular nitelikte. Aytaç Yalman’ın Muğla’nın Bodrum ilçesinde Jandarma tarafından tel örgülerle izole edilmiş yoğun güvenlik tedbirleriyle korunan bir yazlığının bulunduğu tespit edildi. Yalman paşa bu villada yaşıyor.


Aytaç Yalman hakkında aynı iddiayla ilgili “yolsuzluk.com” isimli internet sitesinde de yayın yapılmıştı. İhbar, “Emre Sağlam” rumuzlu bir subaydan geliyor. Siteye açıklamalarda bulunan ve kendisini ordu içerisinde görev alan vatansever bir asker olarak tanıtan “Emre Sağlam” rumuzlu şahıs, jandarma içerisinde bulunan bazı askerlerin terfi alma karşılığında bazı komutanlara rüşvet verdiğini doğruluyor. “Emre Sağlam”, çeşitli kurumlara gönderdiği ihbar mektuplarında, emekli Orgeneral Aytaç Yalman’ın Bodrum’daki yazlığını emekli Tuğgeneral Recep Onur’a, Onur Muğla İl Jandarma Komutanıyken terfi alması karşılığında yaptırttığını belirtiyor.

Aytaç Yalman, Kara Kuvvetleri Komutanı olarak görev yaptığı dönemde Hürriyet Gazetesi’ne verdiği demeçte Rus ordusu tarafından, Osmanlı ili olan Kars işgal edildiğinde, “Vzyatiya Karsa” marşını yazarak, Rus ordusuna ithaf eden aşırı Rus milliyetçisi Mussogorsky’ye hayranlığını dile getirmişti.VAKİT 10/08/2008

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License