14.8.08

ERGENEKON'DA YENİ CEPHANELİK EVLER BULUNDU

ERGENEKON'DA YENİ GÖZALTILAR

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında İstanbul ve Ankara'da düzenlenen bir operasyonlarda, aralarında emekli bir albayın da bulunduğu 3 kişi gözaltına alındı.

Beşiktaş'taki özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, İstanbul'un Beykoz ilçesindeki bir ev ile Ankara'da belirlenen bir adrese operasyon gerçekleştirildi.

Operasyon sonucu, emekli Albay A.D. Ankara'da, diğer 2 kişi de İstanbul'da yakalandı. A.D'nin Ankara'daki işlemlerinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğüne getirildiği belirtildi.Beykoz'daki evde yapılan aramalarda ise bir kamyon dolusu gizli belge ile 2 adet Kaleşnikof marka tüfek, bin adet mermi ve bin adet boş kovan bulundu.

Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği ve konuya ilişkin soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Operasyon'da gözaltına alınan emekli Albay A.D.'nin Jitem'in kurucuları arasında yer aldığı alınan bilgiler arasında.

D'nin Ümraniye Çavuşbaşı'ndaki evine baskın düzenleyen İstanbul Terörle Mücadele Şube Ekipleri, D. ile birlikte üç adet namlulu silah, çeşitli mühimmat ve doküman ele geçirdi. D.'nin sorgusu Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sürüyor.

Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında tutuklanan emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve öldürülen emekli Binbaşı Cem Ersever ile birlikte JİTEM in kurucuları arasında anılan D'nin, terör örgütü PKK itirafçılarıyla ilişkisi de dikkat çekiyordu.

AA

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License