27.8.08

YARSAV BAŞKANI BUNLARA NE DİYECEK

İŞTE CAN YAKACAK BELGE

Üç belge... Üçü de birbirinin aynısı olmalı... Ama üçü de farklı... İşte "can yakacak" farklar...

Yarsav Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun askerlik belgeleri incelendikçe “çelişkiler” yumağı ortaya çıkıyor.

Eminağaoğlu’na çürük raporu verilerek askerlikten muaf tutulmasını sağlayan raporlardan birisinde çok çarpıcı bir fark var. Rapor üç nüsha olarak düzenlenmiş. Bir nüshası tamamen orijinal, ikinci ve üçüncü nüshalarında ise farklı el yazısı sitilleri ve farklı ifadelerle “çürük raporu” yolunu açan KRİTİK BİR NOT düşülmüş.

Ömer Faruk Eminağaoğlu için “sağlamdır” mührünün vurulduğu rapor üç nüsha olarak düzenlenmiş ve Hava Tabip Yüzbaşı Osman Artuç imzası ve kaşesini taşıyor.
Raporun bir nüshasında (muhtemelen raporun düzenlendiği yerde kalan nüshası) “SAĞLAMDIR” mührü vurulduktan sonra raporun üstüne herhangi bir not düşülmemiş.

Ancak raporun ikinci ve üçüncü nüshalarında, ilk nüshasında olmayan eklemeler yapılmış. Tabip Yüzbaşı Artuç’un kaşeli imzasının üst tarafına el yazısıyla yan biçimde bir not eklenmiş. Ancak bu not, raporun ikinci ve üçüncü nüshasında birbirinden farklı sitilde ve farklı ifadelerle yazılmış. Yani ayrıntılarda büyük bir hata yapılmış.

İkinci nüshada Tabip Yüzbaşı Artuç’un imzasının üstüne yan biçimde “Ameliyat Raporları istenmeli” yazıyor…. Üçüncü nüshada ise “Ameliyat raporu istenmeli” yazıyor. Yazıların, yazım karakterlerinin farklılıkları hemen dikkat çekiyor. Bunun dışında, 2. Nüshada birinci ve ikinci kelimenin başharfleri olan “A” ve “R” harfleri büyük, üstelik “Raporları” denilerek çoğul ek kullanılmış.

2. nüshada ise ikinci kelimenin başharfi olan “r” küçük yazılmış ve “raporu” denilerek tekil ifade kullanılmış.

Bu ayrıntılar ortaya belgelere sonradan yapıldığı düşünülen bu eklemelerdeki hataları gösteriyor. İki el yazısı kriminal olarak karşılaştırılmalı. Ancak bundan çok daha önemli bir nokta var; Raporun birinci nüshasında “Ameliyat Raporu” ya da “Raporları”yla ilgili herhangi bir notun bulunmaması.

BÜTÜN SÜRECİ BAŞLATAN NOT
15 / 12 / 1988 tarihinde yapılan muayenesinde Eminağaoğlu’nu “çürük gösterecek” herhangi bir bulgu, tespit edilememiş. Eminağaoğlu tamamen Askerliğe Elverişli görülmüş ve rapor “SAĞLAMDIR” damgası vurularak 3 nüsha olarak düzenlenmiş. Ancak Eminağaoğlu’nu çürük kategorisine sokabilmek için belgenin ikinci ve üçüncü nüshasına birer “not” eklenmiş. Bu notla birlikte de Ameliyat Raporu ya da raporlarının istenebilmesinin önü açılmış. Bu rapor istendikten sonra da Eminağaoğlu’nu “çürük” kategorisine sokan süreç başlatılmış.

ÇÜRÜK ŞÜPHESİ VARSA “SAĞLAM” DAMGASI VURULUR MU?
Eminağaoğlu’nda en ufak bir çürük şüphesi bulunsaydı “SAĞLAMDIR” mührünün vurulmaması gerekiyordu. Ameliyat raporlarının istenmesi demek, “çürük şüphesinin varlığı” demek. Bu durumda Tabib Yüzbaşı Artuç, “SAĞLAMDIR” mührü vurmamış olmalıydı. Artuç’un bu mührü vurması, ameliyat raporu istenmesi gibi bir talebinin olmadığı yani “sağlamlıktan” emin olduğu anlamına geliyor. Bu durum, “ameliyat raporları istenmeli” ibaresinin Artuç’un bilgisi dışında ve Artuç’un ilgili birimlere gönderdiği diğer iki nüshaya sonradan eklendiği durumunu ortaya çıkarıyor.

Ancak Skandal bununla da bitmiyor… Çünkü Raporlara eklenen bu nottan sonra Çürük Raporu alabilmek için “ameliyat raporunda da” bir dizi tahrifat yapılmış. Bu tahrifatı ise belgeleriyle yarın sunacağız… aktifhaber.com
belgelerin orjinali görmek için TIKLA

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License