26.8.08

ERGENEKON VE 28 ŞUBAT BAĞLANTISI

ÇETE ŞEYHİNİ ARIYOR

Ergenekon tutuklusu Zekeriya Öztürk’ün, iddianame ekindeki telefon kayıtlarının izini sürdük ve çetenin 28 Şubat’ın aktörü Ali Kalkancı bağlantısını bulduk

ASKERİN ‘HACO’SI KALKANCI

Ergenekon sanıklarının dinlemeye takılan telefon görüşmeleri, bazı askerlerin 28 Şubat sürecinin en medyatik ismi Ali Kalkancı’yla ilişkide olduğunu ortaya çıkardı. Kayıtlara göre emekli Yüzbaşı Öztürk Kalkancı için “Bizim hoca” diyor

Her satırı bir isme, isimden olaya, olaydan yeni bir isme götürerek, adeta örümcek ağı gibi ilmek ilmek büyüyüp yayılan Ergenekon vakasını tamamen netleştirebilmek için üç değil 13 savcının bile az geleceğini gösteren bir örnek de iddianamenin eklerinde yer alan 13 nolu klasördeki bir iletişim tespit tutanağı oldu.ÖZTÜRK GÖRÜŞMEK İSTİYOR • Tutanaklar, Ergenekon sanıklarından emekli Yüzbaşı Zekeriya Öztürk ile sonradan emekli Üsteğmen olduğunu öğrendiğimiz Cengiz Palacan arasında geçen bir telefon görüşmesinin dökümünü içeriyor. Öztürk, Palacan’dan 28 Şubat sürecinin en medyatik isimlerinden Ali Kalkancı’nın telefonunu istiyor. Cengiz Palacan’ın Kalkancı’yla tanıştırdığını söylediği kişi ise Kemal Ermutlu. Ne tesadüf ki Ermutlu da eski bir asker.

‘BİZİM HOCA ALİ KALKANCI’ • Emekli Yüzbaşı Mehmet Zekeriya Öztürk’ün “bizim hoca” dediği, “ya bir tane salak” diye tarif ettiği, Cengiz Palacan’ın da “Hangisi komutanım” diye yanıt verdiği telefon dökümündeki konuşma oldukça ilginç bir seyir izliyor. Öztürk’ün “ee hocanın adı ee bu Kalkancı, Kalkancı” dediği Ali Kalkancı’nın ‘Kemal’ diye biriyle görüşmeye devam ettiği de Palacan’ın yanıtlarından anlaşılıyor. ‘Kemal’ ise, Cengiz Palacan’ın Ali Kalkancı’yla ofisinde tanıştığını söylediği Kemal Ermutlu. Konuşmanın devamında Öztürk, Kalkancı’ya ulaşırsa göndereceği kişinin yapmasını istediği şeyi de şu cümlelerle tarif ediyor: “O Pez..gi gidip bir becersin yani.”

ASKERİ SİVİLLER • Sözü edilen Kalkancı’nın Ali Kalkancı olduğunu gazetemiz Taraf’a doğrulayan Cengiz Palacan ise Mehmet Zekeriya Öztürk ve Ali Kalkancı’yı tanımanın yanı sıra, internet sitelerinde ve yazılım şirketlerindeki ‘görev tanımları’ ve bunlara ilişkin sorulara verdiği yanıtlarla oldukça ilginç bir portre çiziyor. Öztürk’ün ‘Kemal’ dediği kişinin Kemal Ermutlu olduğunu söyleyen Palacan’ı bu isimlerle buluşturan yer ise Kuleli Askeri Lisesi.

KALKANCI’YI ARIYOR
Taraf, emekli yüzbaşı Öztürk’ün 7 Aralık 2007’de Cengiz Palacan adlı eski bir askerle yaptığı görüşmede, 28 Şubat sürecinde ‘sahte şeyh’ olarak kasetleri ortaya saçılan Ali Kalkancı’ya ulaşmak istediğini saptadı.

ÖZTÜRK: BİZİM HOCA
Öztürk bu görüşmede kendisi de eski asker olan Cengiz Palacan’a “Bizim hoca” diye andığı Kalkancı’ya nasıl ulaşabileceklerini soruyor. Hakaret de ederek “Gazetecileri gönderip onu becerteceğini” söylüyor.

ÜÇ ASKER BİR ŞEYH
Palacan Taraf’a yaptığı açıklamada Öztürk’le görüşmesinde adı geçen kişinin Ali Kalkancı olduğunu doğruladı. Palacan’ı Kalkancı’yla tanıştıran da yine bir eski asker: Görüşmede adı geçen Kemal Ermutlu.
TARAF

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License