21.8.08

İSPANYADA UÇAK DÜŞTÜ, 153 ÖLÜ

Korkunç uçak kazası

İspanya'da son 25 yılın en büyük uçak kazası. 175 kişinin bulunduğu uçak kalkıştan hemen sonra düştü.

İspanya'nın başkenti Madrid’de Spanair firmasına ait yolcu uçağı, dün Kanarya Adaları’na gitmek üzere kalkış yaptı. 172 kişi bulunan uçak yerden 200 metre havalandıktan sonra düştü. Kazada 153 kişi yanarak can verirken, 19 kişi yaralı kurtuldu.

KALKIŞ SIRASINDA SAĞ MOTOR YANMIŞ

İspanya'nın başkenti Madrid'deki Barajas havaalanında dün 153 kişinin öldüğü, 19 kişinin yaralandığı uçak kazasına, uçağın motorlarından birinin yanmasının neden olduğu tahmin ediliyor. İspanya Bayındırlık Bakanı Magdalena Alvarez, Spanair'e ait MD-82 tipi uçağın 1 saatlik rötarla ikinci kalkış denemesinde düştüğünü, kaza ile ilgili soruşturma komisyonu kurulduğunu açıkladı. Yetkililer, kara kutusu bulunan uçağın, büyük olasılıkla kalkışı sırasında sağ taraftaki motorlardan birinin yanması ve bunun kalkışını engellemesi yüzünden düştüğünü öne sürüyor.Madrid Özerk Yönetimi, 25 yıl aradan sonra meydana gelen bugünkü uçak kazası faciasından dolayı 3 günlük yas ilan edildiğini duyurdu.

Bu arada, görgü tanıkları, kazayı "tam bir cehennem" olarak anlatırken, uçağın düştüğü yerde uçaktan hiçbir izin kalmadığı ifade edildi.

Öte yandan, uçak kazası THY'nın Madrid-İstanbul seferini de etkiledi.

Alınan bilgiye göre, kaza meydana geldiği sırada Madrid-İstanbul seferi olan THY uçağının, havaaalanından ayrılmak için kapılarını kapattığı sırada İspanyol yetkililerin kazadan dolayı havaalanı trafiğini durdurma kararı aldığı ve yaklaşık 3 saat rötarlı hareket ettiği kaydedildi.

2'Sİ BEBEK 22 ÇOCUK VARDI

İspanya'nın başkenti Madrid'deki Barajas Havaalanı'nda dün meydana gelen uçak kazası sonrası açıklanan yolcu listesinde 2'si bebek toplam 22 çocuk bulunuyor. Spanair tarafından açıklanan 162 kişilik yolcu listesinde, İspanyol yolcuların dışında Türk vatandaşı Mustafa Erdil'in ismi de yer alırken Alman, İsviçreli, Şilili ve Afrikalı yolcuların da bulunduğu görüldü.

Bu arada, 153 kişinin öldüğü ve 19 kişinin yaralı bulunduğu kazada, 2 kişinin kayıp gözüktüğü kaza bölgesinde arama çalışmalarının sürdürüldüğü belirtildi. Tatilini yarıda keserek Madrid'e gelen Başbakan Jose Luis Rodriguez Zapatero, "Korkunç trajediden dolayı hükümet olarak sarsılmış ve çok etkilenmiş durumdayız" dedi. Zapatero, kazanın nedeninin açıklığa kavuşturulması için oluşturulan komisyonun çok hızlı çalışma yürüttüğünü de belirtti






UÇAKTA 1 TÜRK YOLCU VARDI

İspanya'nın başkenti Madrid'deki Barajas Havaalanı'nda bugün kalkış sırasında düşen uçakta Mehmet Erdil adlı bir Türk vatandaşının olduğu öğrenildi.


Madrid'deki Türk Büyükelçiliği yetkililerinden alınan bilgiye göre, İzmirli Erdil'in düşen uçakta biletinin olduğu ve binmeden önce ailesiyle telefonla görüştüğü, ancak kendisinden daha sonra hiçbir haber alınamadığı belirtildi.


Büyükelçilik yetkilileri, Mehmet Erdil'in bir yakının yarın sabah Madrid'e gelmek istediğini ve bunun için İspanyol makamlarından vize talebinde bulunduğunu kaydetti.


Bu arada, kazada ölenlerle ilgili telefon hattı açan Spanair şirketi, diğer tüm yolcular gibi Erdil'in de uçağa binip binmediği konusunda henüz bir açıklama yapılamayacağını bildirdi.


CESETLERİN KİMLİK TESPİTİ NEREDEYSE İMKANSIZ

Kazada ölenlerin büyük çoğunluğunun cesetlerinin kömür haline gelmesinden veya kimliklerin kayıp olmasından dolayı ölen ve yaralananlar için kimlik tespiti yapılması neredeyse imkansız hale geldiği belirtilirken, yetkililer bunun için yolcu yakınlarından bu konuda yardım istediler.


Spanair yetkilileri, tüm kimliklerin tespit edilmesinden sonra ilk başta ailelere sonra da kamuoyuna açıklama yapılacağını bildirdi.


Uçağın yapmakta olduğu Madrid-Las Palmas seferinin Alman Lufthansa Havayolları ile ortak uçuş olduğu ve bundan dolayı çok sayıda yabancı turistin bulunabileceği belirtildi.

KARAKUTUSU BULUNDU

İspanyol resmi haber ajansı EFE'nin haberinde, uçağın kara kutusunun bulunduğu belirtildi. Spanair'e ait MD-82 tipi uçağın 1 saat rötarlı kalktığı da kaydedildi

internethaber.com

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License