23.8.08

NUR SERTERDEN İLGİNÇ KULP

Nur Serter bu kadar da olmaz dedirtti !

Ergenekon davası sanıklarıyla görüşmesinin yasaklandığını öğrenen Serter, bakın karara nasıl bir kulp buldu !

Ergenekon davası kapsamında tutuklanan eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur ve eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hurşit Tolon’la görüşmek isteyen CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, Kandıra Cezaevi’ne alınmadı. Kocaeli Cumhuriyet Savcılığı’nın milletvekillerinin Ergenekon davası sanıklarıyla görüşmesini yasakladığını öğrenen Serter, bu kararın, “sanıklardan olumlu izlenimlerin dışarıya yansımasını önlemek için alınmış olabileceğini” söyledi.5 - 10 DAKİKA OTURUP HAL HATIR SORACAKMIŞ !
Serter, konuyla ilgili olarak Milliyet’in sorularını yanıtlarken, geçen hafta, Kocaeli Kandıra F Tipi Cezaevi’nde tutulan Tolon ve Eruygur’u ziyaret etmek istediğini, bunun için Eruygur’un avukatıyla birlikte Kocaeli Savcılığı’na gittiklerini bildirdi. Serter, savcılığın ağustos başından beri milletvekillerinin Ergenekon davası sanıklarıyla görüşmesine izin vermediği, sadece TBMM Adalet Komisyonu üyelerinin bu şahıslarla görüşebileceği yolunda bilgi aldıklarını anlattı. Serter, yasağın kapsamını tam olarak bilmediğini, kendilerine sadece milletvekillerinin ziyaretinin yasak olduğu yolunda bilgi verildiğini kaydetti. Serter, “Ben Atatürkçü Düşünce Derneği’nde Eruygur’un yardımcısıydım. Bir süre birlikte çalıştığım birini cezaevinde ziyaret etmem kadar doğal bir şey olamaz” dedi.
Serter, bu kararın neden alınmış olabileceği yolundaki soruya, “Aslında bu tümüyle savcının takdir yetkisindeymiş. Sayın Eruygur’un avukatına söylenen bu. Türkiye’de en önemli görevleri yapmış, haklarında halâ bir iddianame açıklanmamış kişilerden bahsediyoruz. Bu kişilerle görüşmemizin neden engellendiğini tam olarak anlayabilmiş değilim. Ne yapabiliriz ki, 5-10 dakika oturup hal hatır soracaktık” karşılığını verdi. Serter şöyle devam etti:
“Belki bundan önce yapılmış olan ziyaretlerden sonra, ‘dimdik durdukları, hukuka güvendikleri, suçsuz oldukları’ yolunda içeriden dışarıya kamuoyunda olumlu etkileri olabilecek bir hava yansıtılmış olduğundan bunu engellemek istemişlerdir.

Zaten bir karalama kampanyası ile karşı karşıya bulunuyorlar. Yargısız infaz sonucu içeri alındılar. Hâlâ iddianameleri bile ortada yok. Zaten belli yönlendirmelerle, bazı basın organları tarafından yargısız infaz sürdürülüyor. Bu yasakla bunun sürmesi sağlanmış oluyor.”


23.Ağustos.2008

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License