5.8.08

CHP DEN GAF, AMA NE GAF

CHP DEN GAF, AMA NE GAF

CHP'den tarihe geçecek gaf. Bu sözler partide DEPREM etkisi oluşturabilir.


Bugün mecliste gazetecilerle bir araya gelen CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, yaşanan sürece dair ilginç yorumlarda bulundu. Kılıçdaroğlu'nun özellikle YAŞ toplantısı ile bağlantılı olarak ortaya attığı iddialar, dinleyenleri hayrette bıraktı.

YAŞ KARARLARI HOŞUNA GİTMEMİŞ

Son Yüksek Askeri Şura toplantısında Türk Silahlı kuvvetlerinden ihraç olmamasını "ilginç" olarak niteleyen Kılıçdaroğlu, bunu imalı bir biçimde 'hükümetle Genelkurmay arasındaki iyi ilişkilere' bağladı. “Hükümet ile Genelkurmay arasında oldukça sıcak bir ilişkinin olduğu kanısındayım.” diyen Kılıçdaroğlu “Tüm ordunun büyüklüğü dikkate alındığında laikliğe karşı hiçbir dosyanın yaş'a gelmemesi ilginçtir.” Diye konuştu.CUMHURBAŞKANINA AĞIR İTHAMLAR

Sözlerini delil ve belgeler yerine, bazı dedikodulara dayandırmayı tercih eden CHP'nin üst düzey yetkilisi, Cumhurbaşkanı Gül'e yönelik ağır ithamlarda bulundu. İhraçlar konusunda Çankaya ile asker arasında pazarlıklar yapıldığını öne süren Kılıçdaroğlu iddiasını marijinal internet sitelerinde çıkan haberlere dayandırdı: “Medyada bu konuda belli pazarlıklardan söz edilmektedir. Hatta sayın Cumhurbaşkanı'nın "böyle bir dosya gelirse ben yaş kararlarını imzalamam" diye bir söylemi internet sitelerine düşmüş vaziyette.”

ÖYLE BİR GAF YAPTI Kİ

Hızını alamayan CHP’li Kılıçdaroğlu bu pazarlık karşısında hükümetin 30 Ağustosta emekli olacak Genel Kurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’a çok pahalı bir araç aldığını iddia etti: “İşin ilginç tarafı emekli olan Genelkurmay başkanına olağanüstü boyutlara ulaşan bir fiyatla özel bir aracın alınmasıdır.”

Bugün bazı interne sitelerinde Genelkurmay Başkanı yaşar Büyükanıt’ın emeklilik günlerinde kullanılmak üzere kendisine bir makam aracı satın alındığı ve AUDİ marka aracın fiyatının 1 trilyon lira civarında olduğu öne sürülmüştü.


Kılıçdaroğlu'nun ithamlarına Hükümet'ten ve Genelkurmay'dan nasıl bir tepki geleceği ise merak konusu.
samanyoluhaber.com

Askerden CHP'ye sert yanıt
05 Ağustos 2008 Salı 22:39
CHP'li Kılıçdaroğlu'nun "Laikliğe karşı hiçbir dosyanın YAŞ'a gelmemesi ilginç" sözlerine TSK'dan sert cevap geldi.
Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan basın açıklamasında, bugün bazı basın ve yayın organlarında ve bazı kişilerin beyanatlarında ''son Yüksek Askeri Şura'da neden hiç bir askeri personelin ihraç edilmediği'' konusunda haber ve yorumlara yer verildiği anımsatıldı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

''Basında bu duruma doğrudan veya ima yoluyla getirilmeye çalışılan açıklamaların tamamı hayal mahsulüdür. Yüksek Askeri Şura kararlarını asılsız senaryolara bağlayan yorumlar, her türlü insani ve hukuksal bağlamda uygun ve makul olmayan yaklaşımlardır. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin temeli olan disiplinden sarfınazar edilmesi veya bunun müzakere konusu yapılması asla söz konusu değildir.

Bilinmelidir ki, Yüksek Askeri Şura'nın ihraç kararları, bazı kesimleri mutlu veya mutsuz etme amacına yönelik değildir.

Haklarında tekemmül etmiş, yeterli şekilde delillendirilmiş dosyalar bulunan ve suçlu oldukları şüphe götürmeyen kişilerin, Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilişiklerinin kesilmesi doğaldır ve bunda hiç bir tereddüt yoktur. Ancak, hukuki yeterlilik ve dayanaklar açısından, ayırma kararına esas teşkil eden tutum ve davranışların tespiti ile ilgili inceleme ve araştırmalar çoğunlukla uzun süre alabilmektedir.

Hiçbir somut bilgiye sahip olmadan, asılsız iddialarla Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Yüksek Askeri Şura'ya mesnetsiz saldırılarda bulunulması, Türk Silahlı Kuvvetleri üzerinden siyasi çıkar elde etme yanılgısının bir tezahürü olarak görülmekte ve üzüntü ile karşılanmaktadır.

ZIRH KORUMALI ARAÇ ALIMI

Öte yandan, bir siyasi parti temsilcisinin, meslek yaşamı boyunca terör örgütlerinin hedefi haline gelen ve dört kez suikast teşebbüsüne maruz kalan Sayın Genelkurmay Başkanı için anormal bir fiyatla araç satın alındığı şeklindeki sözleri, mesnetsiz olduğu kadar ibret teşkil etme özelliği de taşımaktadır.

Sayın Genelkurmay Başkanı'nın emeklilik döneminde korunması amacıyla, zırh korumalı bir araç satın alındığı doğrudur. Ancak, söz konusu araç kişisel bir araç değildir ve devlet malı olması nedeniyle herhangi bir gümrük ödenmeksizin alınmıştır. Satın alma işlemi, tamamen devletin yasal mevzuatı ve yerleşik kurallarına uygun olarak yapılmıştır.

Ayrıca, aynı siyasi parti temsilcisinin bu tür mesnetsiz yorumlara dayanarak Türk Silahlı Kuvvetleri ile başka bir siyasi parti arasında yakınlık ilişkisinden bahsetmesi hazin bir iftira ve talihsiz bir değerlendirmedir.''
internethaber.com

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License