7.8.08

ERGUN POYRAZ JİTEM'İN MAAŞLI YAZARIYMIŞ

JİTEM’in korumalı ve maaşlı yazarı olmuş

Ergun Poyraz’ın ‘istihbari amaçlı araştırmalarında kullanılması’ için JİTEM’den düzenli para aldığına dair belgeler Perinçek’ten çıktı. Poyraz’a biri Astsubay ikisi Uzman Çavuş üç de koruma tahsis edilmiş


ERGENEKON törer örgütü soruşturmasının tutuklu sanıklarından yazar Ergun Poyraz’ın JİTEM’den düzenli olarak para aldığı ve JİTEM tarafından kendisine koruma tahsis edildiğine dair iddialar İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in odasında ele geçirilen CD’lerdeki belgelerle gözler önüne serildi. Poyraz’a ‘istihbari amaçlı araştırmalarda kullanılması nedeniyle’ düzenli olarak ödenen paralarla ilgili tutanaklar Ergenekon iddianamesinin 441 klasörlük belgeleri arasında yerini aldı.
İSTİHBARAT’ ÜCRETİ

DOĞU Perinçek’in işyerinde ele geçirilen Princo marka P420281107130821 seri numaralı CD içerisinde ‘(90) Tutanak (Ergun Poyraz) 1 milyar.doc.’’ adlı dosyada 5 adet tutanak çıktı. Bu belgelerin Ergun Poyraz’a ‘istihbarat amaçlı çalışma’ karşılığı JİTEM tarafından değişik tarihlerde ödenen paralarla ilgili detaylar olduğu görüldü. Poyraz’a ödenen paralarla ilgili tutanaklarda ‘Araştırmacı-yazar Ergun Poyraz’ın istihbari amaçlı araştırmalarında kullanılması nedeniyle İstihbarat Başkanlığı kasasından’ ibaresi dikkat çekti.

TANIDIK İMZALAR VAR

POYRAZ’A İstihbarat Başkanlığı kasasından 1 Temmuz 2004’te 1.000.000.000 TL (Bir milyar), 28 Ocak 2004’te 850 YTL, yine 28 Ocak 2004’te 250 dolar ve 18 Aralık 2003’te 750 YTL verildiğine dair tutanaklar bulundu. Poyraz’a verilen paralarla ilgili tutulan belgelerde bazı Jandarma İstihbarat görevlilerinin imzalarıyla birlikte onaylayan olarak Eruygur dönemi Jandarma İstihbarat Başkanı ve Ergenekon firarisi emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ile Ergenekon tutuklusu Jandarma İstihbarat Teknik Takip Başkanı emekli Albay Atilla Uğur’un imzaları bulunuyor.

KİTAPLARI DELİL SAYILMIŞTI

ERGUN Poyraz, yazdığı kitapların Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya tarafından AK Parti hakkında açılan kapatma davasıyla ilgili iddianameye girmesiyle dikkat çekmişti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ve eski TBMM Başkanı Bülent Arınç için ‘Musa’nın Çocukları’ başlığı altında üçlü dizi kitap yayınlayan Ergun Poyraz, Erbakan döneminden itibaren çıkardığı bütün kitaplarda Milli Görüş ve Fethullah Gülen cemaatlerine yönelik ağır eleştiriler taşıyan kitaplar yazdı. Poyraz’ın yazdığı ‘’Refah’ın Gerçek Yüzü’’ adlı kitap RP’nin kapatılma davasında delil olarak kullanıldı. AK Parti’nin kapatılma davasında ise Poyraz’ın ‘’Patlak Ampul’’ adlı kitabı davada delil olarak kullanıldı. HABER MERKEZİ star

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License