4.8.08

HÜRRİYET GENE FENA ÇUVALLADI

Hürriyet çok yanıldı ama böylesi ilk

04 Ağustos 2008
Yıllarca 'Devletten en iyi haber alan' gazete imajı çizen Hürriyet bugün karizmasını çizdirdi. Bugüne dek çok faka basan Hürriyet YAŞ konusunda ilk kez yanıldı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün imzası ile resmen yürürlüğe giren Yüksek Askeri Şura (YAŞ) Kararları'nın bu yılki en büyük sürprizi Şura'nın TSK'dan ihraç kararı vermemesiydi.

Alışılagelen, "..bu yıl da irtica ve disiplinsiz sebebiyle..' diye başlayan cümleler bu kez YAŞ kararlarında yoktu..

Bu herkes için sürpriz oldu..

Ama özellikle aldığı istihbarat konusunda kendisine güveni sonsuz olan bir kuruma daha büyük sürpriz oldu...

Kimilerince 'devlet gazetesi' olarak dahi tanımlanabilen ve yıllarca askeri ve sivil bürokrasiden en iyi haber alan gazete olarak tanınan Hürriyet, bu kez tam anlamı ile 'faka' bastı..

Hürriyet, bugünkü nüshasında; 'YAŞ'tan ihraç kararı çıkacakmışçasına' sundu ve hatta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'e hayali imza bile attırdı..

İşte Hürriyet'in bugünkü sayısında yeralan bu haber:Erdoğan ve Gönül 'şerh' koydu

YAŞ'ta irticai ve diğer disiplinsizlik faaliyetleri nedeniyle TSK'dan uzaklaştırılacak personelle ilgili kararlar da verildi.

Bu kararlara daha önceki yıllarda olduğu gibi Başbakan Tayyip Erdoğan ve Milli Savunma Bakam Vecdi Gönül'ün şerh koydukları öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül dün öğlen YAŞ üyelerine ilk kez Dışişleri Konutu'nda yemek verirken, Kara Kuvvetleri Komutam Orgeneral İlker Başbuğ da YAŞ'ın askeri üyelerini akşam yemeğinde ağırladı.

YAŞ kararlan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bugün öğleden önce onayından soma kamuoyuna açıklanacak.

AKŞAM'IN İSTİHBARATI DOĞRU ÇIKTI

Yıllarca 'Devletten en iyi haber alan' gazete olarak bilinen Hürriyet bugünkü haberi ile şaşırttı. Haberinde Yüksek Askeri Şura'nın ihraçlarına değinen gazete tam anlamıyla 'faka' bastı.

Akşam Gazetesi ise Yüksek Askeri Şura'da ilk kez ihraçların olmayabileceğini bugünkü sayfalarına taşıyarak büyük bir gazeteciliğin altına imza attı.

İŞTE BUGÜNKÜ AKŞAM GAZETESİ'NDE YERALAN HABER

YAŞ’ta ihraç sürprizi

Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) toplantısında bu yıl bir sürpriz de yaşandı. Uzun yılların ardından Şûra’nın değerlendirmeye aldığı hiçbir askeri personel için ihraç kararı vermediği iddia edildi. Şûra’da alınan kararlar, bugün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayına sunulacak. Onayla kesinleşecek kararlar kamuoyuna açıklanacak. 2002 yılı Yüksek Askeri Şûra kararlarında çeşitli suçlardan dolayı 46 personelinin TSK ile ilişiği kesilmişti..2005 yılında ise bu sayı 4 olarak gerçekleşti.

Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın Genelkurmay Başkanı sıfatıyla katıldığı 2006 yılındaki ilk YAŞ’ta ise rekor ihraç kararı çıktı. 2’si irticai faliyetler, 35’i de disiplinsizlikten toplam 37 subay-astsubay TSK’dan atıldı. Geçen yılki YAŞ kararları sonucunda da durumları değerlendirilen personelden “TSK’nın itibarını sarsacak şekilde disiplin bozucu hareketlerde bulunan 13, irticai davranışları nedeniyle de 10 personelin TSK’dan atılmasına karar verildi.

www.cafesiyaset.com

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License