23.8.08

CHPLİ BELEDİYE BESMELEYİ KAZIDI

İŞTE KADIKÖY BELEDİYESİ'NİN ''RESTORASYON'' MANTIĞI !

CHP'li belediye Besmele'yi kazıdı !
CHP'li Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'ün bir marifeti daha ortaya çıktı.

Göztepe'ye cami yapımına engel olmasıyla halkın tepkisini üzerine çeken CHP'li Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, ‘bu kadarına da pes' dedirtecek bir icraata daha imza attı.

Birkaç ay önce Kadıköy Belediyesi'nin yeniden tasarımlama ve restorasyon işlemlerini yapmak üzere etrafını iskele ile kapattırdığı III. Selim döneminde yapılan tarihi Halitağa Çeşmesi'nin Besmele-i Şerif ve tuğralarının restorasyon sırasında kazındığı ortaya çıktı. Bölge esnafının ihbarı üzerine ortaya çıkan skandal işlemle ilgili olarak Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk konuşmazken, Özel Kalemi pişkinlik ve umursamazlık örneği sergileyerek “Vatandaşlar kazımıştır” şeklinde konuştu.İSKELE KURUP ETRAFINI BRANDAYLA KAPATTILAR
1794'te III. Selim tarafından inşa ettirilen, etrafı kaplamalar ve levhalarla süslenen tarihi Halitağa Çeşmesi'nin restorasyon sırasında dört levhasının kazındığı ve bu kazımanın iskeleyle gizlenerek yapıldığı ortaya çıktı. Tuğra düşmanlığına şiddetli tepki gösteren bölge esnafı ve semt sakinleri, restorasyon öncesinde kurulan dev iskele ve iskele etrafına çekilen branda ile tuğraların kazınma işleminin gizlendiğini iddia ettiler. Kamil Kocakaya isimli vatandaş, tarihi Halitağa Çeşmesi'nin karşısında oturduğunu ve tuğraların kazınma işlemine şahit olduğunu belirtti. Kocakaya, “Çeşmenin hemen karşısında oturuyorum. Çocukluğum burada geçti ve bu çeşmenin suyundan içtiğim dönemleri hatırlıyorum. Bence bu sistemli bir politikanın neticesi, çünkü tek partili dönemde de CHP aynı Osmanlı düşmanlığını yaptı. Halitağa Çeşmesi'nden Osmanlı'nın izlerini silmeye önce suyunu keserek başladılar, sonra ilgisizlik ve bakımsızlığa terk ettiler ve bir gün Belediye Başkanı Selami Öztürk ‘restore ediyoruz, onarıyoruz' yaygaraları kopararak etrafını çevirttirdi. Yüksek bir iskele kurup etrafını kapattılar. Evim yüksekte olduğu için kurulan iskelenin üstünü görebiliyorum. Çeşme üzerinde bulunan 4 levhanın kazındığını gözlerimle gördüm. Çalışan kişi elinde bir keski ile tuğralar ve Besmele-i Şerif'le uğraştı, ama bu kadar ahlaksız olunabileceğini tahmin etmediğim için kimseye şikayette bulunmadım” şeklinde konuştu.

Esnaf ise çeşmenin etrafı iskeleyle kapatıldığı için ne yapıldığını göremediklerini, ancak açılıştan sonra durumu fark ettiklerini anlattı.

BELEDİYE YETKİLİLERİ TELEFONA DAHİ ÇIKMADI
Esnafın “Osmanlı hazımsızlığı” olarak tanımladığı Halitağa Çeşmesi'nin tuğralarının tahrifatı ile ilgili aradığımız Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ise konuyla ilgili konuşmazken, Basın Danışmanı Arife Avcu ilk önce, bunun mutlaka bir yanlış anlaşılma olduğunu belirtip ilgileneceği sözünü verirken, daha sonra telefonlarımıza çıkmadı.

“SUÇLU VATANDAŞ KARDEŞİM, BAŞKANIMIZ MI GİDİP KAZIMIŞ?”
Rezaletin ikinci perdesine ise Kadıköy Belediyesi Özel Kalemi imza attı. Kadıköy Belediyesi Özel Kalemi'nde görevli Ahmet isimli belediye yetkilisi ise suçun kendilerinde olmadığını, suçlunun vatandaş olduğunu iddia etti. Özel kalem görevlisi “Restorasyonu yapan firma veya belediye zarar vermiş olamaz. Vatandaş zarar vermiştir. Suçlu vatandaştır kardeşim. Şimdi Başkanımız mı gidip orayı kazımış?” diye gülünç bir ifade kullanarak tarihi çeşmenin tahrifatı konusundaki duyarsızlıklarını ortaya koydu.

VAKİT


23.Ağustos.2008

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License