11.8.08

HANİ BİRBİRLERİNİ TANIMIYORLARDI

HANİ BİRBİRLERİNİ TANIMIYORLARDI

Danıştay tetikçisinin ipliği pazara çıktı

Danıştay tetikçisi Alparslan Arslan'ın Veli Küçük ile ne kadar sıkı fıkı olduğunu gösteren yeni bilgiler ortaya çıktı.

Yeni Aktüel'de iki yıl önce yayımlanan iki haberde, Danıştay saldırısının Kuzey Irak'tan gizlice getirilen 500 milyon dolardan alınacak 150 milyon dolarlık komisyon konusunda çıkan anlaşmazlık sonucu gerçekleştirildiği yazıyordu. O gün haberde ismi geçen pek çok kişi bugün Ergenekon Davası'nın tutuklu sanığı. Ama ilginç olan bir başka gelişme var. Aktüel'in haberi üzerine hazırlanan bir bilgi notu Veli Küçük'ün arşivinden çıktı. Hem de Küçük Paşa aleyhine bilgiler içermesine rağmen. Şimdi Veli Küçük'ün konuya ilgisi ve notu nasıl elde ettiği merak konusu�Yeni Aktüel, bundan tam iki sene önce arka arkaya iki haber yaptı. Danıştay Saldırısı ile ilgili bu haberler 52. ve 55. sayılarda yayımlandı. 6-12 Temmuz 2006 tarihli derginin kapağı, "Danıştay Cinayeti 150 Milyon Dolar İçin"di. Aynı konunun devamı olarak yapılan diğer haber ise 27 Temmuz-2 Ağustos 2006 tarihli Aktüel'de; "Katil Para İçin Önce Bana Geldi-Türkeş'in Avukatı Erdil '150 Milyon Dolar" İçin Konuştu" başlığıyla yeraldı.
Her iki haber de Ecevit Kılıç imzasını taşıyordu. Aradan iki yıl geçti. O gün haberde ismi geçen pek çok kişi bugün Ergenekon Davası'nın tutuklu sanığı. Ama ilginç olan bir başka gelişme var. Aktüel'in haberi üzerine hazırlanan bir bilgi notu Em. Tuğg. Veli Küçük'ün arşivinde çıktı. Hem de Küçük Paşa aleyhine bilgiler içermesine rağmen. İsterseniz olayı anlamak için önce iki sene önceye, Aktüel'in haberine gidelim. Ardından da Veli Küçük Paşa arşivinde bulunan ve "puzzle"ın eksik parçalarını tamamlamamızı sağlayan belgeye dönelim.

PARA SUSURLUKÇU V.K.'NIN

Danıştay Saldırısı ile ilgili MİT'e ulaşan bir bilgiye göre, saldırıyla Kuzey Irak'tan Türkiye'ye 500 milyon dolar getirilmesi arasında bağlantı olduğu iddiası yeralıyordu. Aktüel'in haberinde Danıştay saldırısını gerçekleştiren Alparslan Arslan ve ekibinin Kuzey Irak'tan uyuşturucu parası olduğu belirtilen 500 milyon dolar paranın taşınmasını gerçekleştirdiği ve paranın Ankara'da, "Hakkı Hoca" lakaplı birine teslim edildiği bilgisi yeralmıştı. Ancak Arslan paranın yüzde 30'u tutarındaki komisyonunu alamayınca eski MİT'çi D.F.'ye başvurarak "Beni V.K. ile görüştür, o bize komisyonu kurtarmada yardımcı olabilir" demiş ve bu görüşmeden bir hafta sonra da Danıştay'a yönelik saldırılar gerçekleşmişti. İlk ek ifadesi sonucunda Danıştay cinayetinin iddianamesi hazırlanan Arslan ise Yeni Aktüel'in bu haberinden sonra ek ifade vermek istedi. Ancak Danıştay saldırısı davasının savcısı Şemsettin Özcan, Arslan'ı soruşturmayı tamamladığı gerekçesiyle "yazılı versin" diyerek dinlemedi.
Konuyu işlemeye devam eden Yeni Aktüel'e bu defa iki isim ulaştı. Bir tanesi JİTEM'in kurucusu A.D.'ydi. A.D., Ecevit Kılıç'a, olayı doğrulamakla kalmıyor, paranın adresini gösteriyordu. Bu görüşme "500 milyon dolar V.K.'ya ait" başlığıyla yeraldı Yeni Aktüel'de; "JİTEM'in kurucuları arasında yeralan ve bir dönem adı çok sık gündeme gelen A.D., Yeni Aktüel'e konuştu ve yeni bir iddia ortaya attı. A.D., Danıştay saldırısı sanığı Alparslan Arslan'ın komisyonunu istediği 500 milyon doların Susurluk Skandalı'nın kilit ismi V.K.'ya ait olduğunu söyledi.

A.D’nin açıklamasına göre, Alparslan Arslan’ın taşıma karşılığında yüzde 30’unu komisyon olarak istediği 500 milyon doların sahibi V.K.!V.K’nın emekli general bir de ortağı olduğunu iddia eden eski JİTEM’ci bu paranın Kuzey Irka çıkışlı olduğunu doğruladı.Bazı örgütlerin para peşinde olduğunu söyleyen A.D,paranın paylaşımı konusunda da sorun çıktığını iddia etti.

A.D. konuşma sırasında son dönemde bazı isimlere yönelik suikast düzenleyeceği yönünde ihbarlar yapılan “yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım’la ilgili de bazı bilgiler verdi:”Bu ihbarlar gündeme getirilerek provokasyon ortamı oluşturuluyor.Bana da “yeşil” i İstanbul’da gördüm, Antalya’da gördüm,Karaman’da gördüm” diyenler oluyor.Uzun süre Özbekistan’da yaşadığı ve burada evlendiği konuşuldu.Ama kaybolduğundan beri hiç haber almadım.

PARANIN KAYNAĞI BELİRSİZ

Yeni Aktüel’e konuşan diğer bir isim ise avukat Abdulkadir Erdil’di.Erdil,sıradan bir avukat değildi. MHP camiasının yakından tanıdığı bir isimdi ve Alparslan Türkeş’in avukatlığını yapmıştı.O da bir işadamı ile birlikte Alparslan Arslan’ın kendisine geldiğini anlattı.Ellerinde 500 milyon dolarlık bir alacak evrakı vardı ve evrak doğruydu.Bunun için hukuki işlem yapılmasını istemişlerdi Avukat Erdil’den.Ancak icra takibini başlatmak için gereken dört buçuk milyon dolarlık harç yatırılamayınca iş yarım kalmıştı.

İşte tüm bu ayrıntılar, Aktüel’in yaptığı haber, Ecevit Kılıç’ın görüşmeleri bir bilgi notuna konu oldu.Bu bilgi notu da Veli Küçük’ün arşivinden çıktı.Em.Tuğg. Veli Küçük bu notu niçin sakladı? İçinde oldukça bilgiler barındıran not imzasız. Danıştay Olayı başlığını taşıyor ve “299” diye numaralandırmış.

“Haziran 2006 ‘da intikal eden bir bilgiye göre :”17 Mayıs 2006 tarihinde Danıştay’a saldırıyı gerçekleştiren Alparslan Arslan, olaydan bir süre önce kendi ifadesine göre yurtdışından getirilen büyük bir paranın taşınması işinde birkaç kişilik grupla birlikte görev almıştır.Paranın 500 milyon dolar gibi büyük bir meblağ olduğu belirtilmektedir.Para Adana Kozan’da bir bankanın antreposuna teslim edilmiştir.Paranın Kuzey Irak üzerinden getirildiği, uyuşturucu veya petrol parası olduğu söylenmektedir.”

SAVCI ÜZERİNE GİTMEDİ

“Alparslan’ın yanında olaya karışanlardan biri bankacıdır.Taşıma işleri nedeniyle kendilerine vaat edilen yüzdelerini alamayan ve ayrıca ceplerinden masraf ettiklerini söyleyen Arslan ve arkadaşları önce para konusunda bilgisi olan aşiret liderine gitmişlerdir.Aşiret lideri kendisinin bu konuda yetkisinin olmadığını belirterek sadece emekli general Veli Küçük ile ismi hatırlanmayan diğer emekli generalin yetkili olduklarını belitmiştir.

“Alparslan Arslan ve bankacı arkadaşı paralarını alabilmek için tavassutta bulunabilecek ve etkili olabilecek isimlere müracaat etmek üzere ülkücü kökenli Cavit’e ( Ankara’da ikamet ediyor)gitmişler,Cavit kendilerini Ankara Necatibey Caddesi’ndeki “Balıkçı Han’ın üst katlarında bulunan bir avukatın (muhtemelen avukat Abdulkadir Erdil’e ait) bürosuna götürmüştür.Buradaki görüşmelere MHP’nin kurucularından olduğu söylenen “Hakkı Hoca” lakaplı şahıs da katılmıştır.

“Hakkı Hoca, muhtemelen aynı iş hanında yazıhanesi bulunan araştırmacı-yazar ve BBP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Öznur’dur.Arslan ve bankacı arkadaşı parayı Adana Kozan’daki bankanın antreposuna kendi elleri ile teslim ettiklerini belirterek muhataplarına para ile ilgili banka evraklarını da göstermişler ve paralarının verilmesi için bahsi geçen emekli generallere tesir etmelerini istemişlerdir.

Muhatapları para miktarının anormal derecede büyük olması sebebiyle olayın doğruluğundan şüphe duymuşlar,ancak yine de Arslan ve bankacı arkadaşına araştırıp yardımcı olacaklarını söylemişlerdir.Kısa bir süre sonra Arslan, Danıştay saldırısını gerçekleştirince olayın muhatapları sus pus olmuş ve konuyu kendi aralarında bile konuşmamaya dikkat etmişlerdir.”

Notun en sonunda verilen bilgide konunun MİT’e intikal ettiği bilgisi de mevcut.Ayrıca Danıştay saldırısının davasını yürüten savcı ve mahkemenin bu bilgilerin üzerine gitmemesi de dikkat çekici.

Şimdi Ergenekon tutuklularından Veli Küçük’e bu ayrıntılı notun hangi “köstebek”kanalı ile ulaştığı ve Küçük’ün bu meseleyi neden takip edip kendi aleyhindeki bilgi notlarını bile “arşivlediği”yanıt bekleyen iki kocaman soru olarak duruyor.

YENİ AKTÜEL DERGİSİ

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License