27.8.08

PAKSÜTÜN KARISINA ERGENEKON SORGUSU

Ferda Paksüt’e savcıdan ACİL davet

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt’ün eşi Ferda Paksüt’e savcılıktan "acil" ifade daveti geldi.

Ergenekon soruşturmasında sürpriz gelişme. Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt’ün eşi Ferda Paksüt, ifade vermesi için Ankara Başsavcılığı’na çağrıldı. Paksüt’e ‘sanık mı, tanık mı’ olduğu belirtilmedi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ‘Ergenekon’ soruşturmasında dün şok bir gelişme yaşandı. Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt’ün eşi Ferda Paksüt, soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı üzerine ifade için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na çağrıldı.AVUKATINIZLA GELİN
Sürpriz çağrı, Paksüt Ailesi’nin Çeşme’de tatilde bulundukları sırada yapıldı. Ferda Paksüt’ü dün telefonla arayan Ankara Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili, gelen talimat yazısını bildirdi ve “İfadenize başvurmamız gerekiyor. Sizi savcılığımıza bekliyoruz” dedi.

Ferda Paksüt’ün, Ankara dışında ailece tatilde olduklarını bildirmesi üzerine Savcı Bilgili, konunun ivedi olduğunu, ifadenin bir an önce alınması gerektiğini söyledi ve “avukatınızla gelin” hatırlatmasında bulundu.

Paksüt Ailesi, şok gelişme üzerine tatili yarıda keserek bugün Ankara’ya dönme kararı aldı. Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt’ün eşi Ferda Paksüt’ün, en geç yarın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek ifade vereceği öğrenildi.

Ferda Paksüt’ün, ‘sanık’ olarak mı, yoksa ‘tanık’ sıfatıyla mı çağrıldığı kendisine bildirilmedi.

İfade çağrısının, ‘Ergenekon’ zanlıları arasında yer alan ve hakkında ‘yakalama’ kararı bulunan eski AKP Milletvekili Turhan Çömez’in, dinlemeye takılan ve dün Yeni Şafak Gazetesi’nde yayınlanan telefon görüşmeleriyle ilgili olduğu sanılıyor.

ÜÇLÜ ‘KAPATMA’ SOHBETİ

Haberde, mahkeme kararıyla cep telefonu teknik takibe alınan Turan Çömez’in, Anayasa Mahkemesi’nin bir üyesi ve o üyenin eşiyle yaptığı telefon görüşmelerinin içeriği yayınlanmıştı. Anayasa Mahkemesi üyesi ve eşi için “Bay X” ve “Bayan X” rumuzları kullanılarak yayınlanan haberde, üçlü arasında geçen konuşmalarda, AKP hakkında açılan kapatma davası ve sonrasına ilişkin diyaloglar yapıldığı belirtilmişti.

AKŞAM

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License