2.8.08

DİNK'İN KARISINIDA ÖLDÜRMEYİ PLANLAMIŞLAR

Dink'in eşi de hedefteydi

02 Ağustos 2008 Cumartesi 21:29
Ergenekon iddianamesinda bir belge, Dink'in eşi ve kızının da öldürülmek istendiğini ortaya çıkardı. Olay nasıl ortaya çıktı?
70 bin YTL borcu olduğu için 19 aydır psikolojik tedavi gören ve Keşan'da görev yapan astsubay Kıdemli Başçavuş Murat Şahan, Keşan'da Kurmay Albay Ferhat Özsoy'un Hrant Dink'in eşi ve kızının öldürmesi için kendisine 300 bin YTL para teklif ettiğini, psikolojik tedavi gördüğü içinde az ceza alacağını söylediğini iddia etti.

Murat Şahan'ın ifade tutanağı, astsubayın Dink ailesinin avukatı Fethiye Çetin'e ulaşmak için geldiği İstanbul'da polislerce gözaltına alınıp cumhuriyet savcısı Hikmet Usta'ya ifade vermesiyle Ergenekon dava dosyanın ekler bölümüne girdi. İfadenin ergenekon dosyasına girme ndeni ise, astsubaya Dink'in eşi ve kızını öldürmek isteten üstünün "Veli Küçük'ü tanıyor musun?" sorusu oldu."HRANT DİNK'İN ÖLMESİ YETMEZ"

İstanbul Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığı'na savcı Hikmet Usta'ya 24 Mayıs 2008'de ifade veren astsubay, 70 bin YTL borcu olduğunu bilen ve bu yüzden sıkıntı içinde olduğumdan da haberdar olan Kurmay Albay Ferhat Özsoy'un kendisine Hrant Dink'in eşi ve kızını öldürmem karşılığında 300 bin YTL teklif ettiğini ileri sürdü. Astsubay, üstünün kendisine "Veli Küçük'ü tanıyor musun? Hrant Dink'in ölmesi yetmedi. Eşinin ve kızının da ölmesi gerekiyor. Seni borçlarından kurtaracağım" diye konuştuğunu iddia etti.

İfadesinde, Keşan'da görev yaptığını belirten Astsubay Kıdemli Başçavuş Murat Şahan, 70 bin YTL borcu olduğunu bu nedenle de psikolojik tedavi gördüğünü belirterek, "Komutanım, borçlarım olduğunu bildiğini, sıkıntılarımdan haberdar olduğunu ama bunların kalıcı olmayacağını söyleyerek benimle konuşmak istedi. Ogün Samast hakkında ne düşündüğümü sordu. Sadece basından takip ettiğimi, Hrant Dink'i vurduğunu, bunun dışında başka bir şey bilmediğimi belirttim." dedi.

"PSİKİKOLOJİK TEDAVİ GÖRDÜĞÜN İÇİN CEZAN AZ OLUR"

Murat Şahan ifadesine şöyle devam etti:

"Ogün Samast'ın yerinde olmak ister misin?' diye sordu. Ben de olmak istemediğimi şu anda hapiste olduğunu kendisine belirttim. 'Borçlarından kurtulmak ister misin?', diye sordu. Laiklik hakkında ne düşündüğümü sordu. Başbakan Tayyip Erdoğan hakkında ne düşündüğümü sordu. Veli Küçük'ü tanıyıp tanımadığımı sordu. Kendisini sadece Ergenekon olayından basından tanıdığımı belirttim. Beni borçlarımdan kurtaracağını, bunun karşılığında Hrant Dink'in ölmesinin yetmediğini, eşinin ve kızının da ölmesi gerektiğini, bunun karşılığında hesabıma 300 bin YTL yatacağını söyledi. Bunun dışında icralık olan borçlarımın da ödeneceğini söyledi. Niye benim seçildiğimi sorduğumda, 'Rahata kavuşmak istemiyor musun? 19 ay raporun var.' dedi. Yakalandığımda psikiyatrik tedavi gördüğüm için cezamın çok az olacağını, ikinci bir Ogün Samast olacağımı, Veli Küçük'ün örnek davranış gösterdiğini, bunları kendime örnek almamı söyledi. (Gazeteport / Sedef ŞENKAL DEMİR)

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License