22.8.08

JİTEM POYRAZIDA FİŞLEMİŞ

ERGUN POYRAZI'DA FİŞLEMİŞLER

Ergenekon'un Kalemi Ergün Poyraz'ı koruyan Jandarmaların günlükleri...

Korumalığını yapan Jandarma istihbaratçılar Poyraz’ın tüm faaliyetlerini dakika dakika not etmiş. Bilgi notları adeta Ergenekon’un bir dönem hükümete karşı yürüttüğü faaliyetlerin günlüğü gibi


JANDARMA istihbarat biriminden ‘istihbarat çalışmaları’ karşılığında maaş aldığı ortaya çıkan Ergenekon tutuklusu Ergun Poyraz’ın tüm görüşme trafiğinin korumalığını yapan jandarma görevlileri tarafından dakika dakika not edildiği ortaya çıktı. Ergun Poyraz’ı korumakla görevli astsubay Yusuf K. ile uzman çavuşlar Oğuzcan H. ve Cemal D’nin Poyraz’ın faaliyetleriyle ilgili tuttukları notlar, adeta Ergenekon örgütünün bir dönem hükümete karşı yürüttüğü yasadışı faliyetlerin günlüğü gibi.GÖRÜŞÜP ERUYGUR’A GİDİYOR

NOTLARDAKİ bilgilere göre Ergun Poyraz bir gün eski MGK Genel Sekreteri Orgeneral Tuncer Kılıç’la ‘Emniyet Genel Müdürlüğü’ne uygun isim atanması için dönemin Başbakanı Abdullah Gül’e baskı yapılması’ görüşmesi yaparken, başka yerde eski DGM Savcılı Nuh Mete Yüksel’le ‘AK Parti’yi kapatma’ görüşmesi yapıyor. Hakim ve savcıdan, sanatçı ve sivil toplum örgütü temsilcisine kadar sayısız kişiyle görüşen ve bu görüşmeleri ‘dinleme cihazı’yla kayıt altına alan Poyraz, tüm görüşmelerin ardından dönemin Jandarma Genel Komutanı ve şimdi Ergenekon terör örgütünün yöneticisi olduğu iddiasıyla tutuklu Şener Eruygur’a giderek bilgi veriyor.

HEM KORUMA HEM SEKRETER

ERGENEKON dava dosyasının 40. klasöründe adı belli olmayan ancak kendisine tahsis edilen jandarma korumalarca tutulduğu sanılan 2003 tarihli notlarda Poyraz’ın her adımı tek tek not edilmiş. Gün gün ve dakika dakika notlar, Poyraz’ın korumalarınca özel araçla sabah evinden alınışıyla başlıyor ve akşam evine bırakılışına kadar yaşananları, görüşmeleri ve görüşmelerin içeriğini ayrıntılarıyla anlatıyor. İşte Ergun Poyraz’ın jandarma korumalarınca tutulan günlüğünden satır başları:


DGM Savcısıyla AK Parti sohbeti


6 Ocak 2003

Savcı Nuh Mete Yüksel ile 30 dakikalık görüşme sonrasında, DGM Savcısı Ömer Süha Aldan’la AK Parti davası hakkında 15 dakika görüştü. Bürodan avukat Hüseyin ile Necip Hablemitoğlu’nun evine gelindi. 40 dakikalık görüşmeden sonra evden ayrıldı.

22 Ocak 2003

Dr. Servet Ünsal ile birlikte Yargutay’da 8 kadar hakimle görüşerek misyoner davasında olumlu oy kullanmaları için 3 saat kuliste bulundu.


Konuşmaları kayıt edip Albay’a verdi


1 Şubat 2003

İstanbul Tuzla’da Asteğmen adyı Hurşit canlı ile Necip Hablemitoğlu cinayetiyle ilgili VİP bilgiler alındı.

5 Şubat 2003

Zafer Çarşısı’na gelindi. Necip Hablemitoğlu cinayeti ile ilgili olarak Serkan isimli şahısla buluştu. Yaklaşık 55 dakika görüştü. Bu görüşmede Ergun Bey’in üzerinde kendisine ait dinleme cihazı vardı. Mülkiyeliler Lokali’nde Muzzafer Seraç isimli şahısla öğlen yemeği yedi. Muzzaffer Bey’le beraber Teknik İstihbarat Atilla Albay’ın yanına gidildi. Teknik İstihbarat çıkışta, dinleme cihazı Atilla Albay’a verildi.


Telekulakçı Ak’ı MGK’ya atayalım


8 Şubat 2003

Milli Savunma Bakanlığı’ndan Tümgeneral Erdal Şenel ve Osman Ak ile görüştü. Avukatı Hüseyin beyin bürosuna geldi. Daha sonra Osman Ak da geldi. Ergün beyin kendi ifadesiyle; Osman Ak’ın MGK’ye tayinin yaptırılması için Genelkurmay Başkanımızın MGK Genel Sekreteri Tuncer Kılıç paşamızla görüştüğünü, üst düzey komutanlarımızın Emniyet Genel Müdürlüğü’ne tayin yazısını onaylaması için Abdullah Gül’e baskıda bulunduklarını söyledi. Savcı Nuh Mete Yüksel’in yanına gidildi. Fethullah Gülen davasıyla ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu.


DGM hakimiyle

Gülen’i konuştu


6 Mart 2003

Özel Harekat eski Şube Müdürü İbrahim Şahin ile görüştü.

7 Mart 2003

DGM Başkanı Orhan Karadeniz ile Fethullah davası hakkında görüştü.


İstihbarat çalışmaları için her ay maaş aldı


ERGUN Poyraz’ın JİTEM’den düzenli olarak para aldığı ve JİTEM tarafından kendisine koruma tahsis edildiğine dair belgeler İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in odasında ele geçirilen CD’lerde bulunmuştu. Perinçek’in işyerinde ele geçirilen Princo marka P420281107130821 seri numaralı CD içerisinde ‘(90) Tutanak (Ergun Poyraz) 1 milyar.doc.’’ adlı dosyada 5 adet tutanak çıktı. Bu belgelerin Ergun Poyraz’a ‘istihbarat amaçlı çalışma’ karşılığı JİTEM tarafından değişik tarihlerde ödenen paralarla ilgili detaylar olduğu görüldü.

İMZALAR ERGENEKON SANIKLARININ

POYRAZ’A ödenen paralarla ilgili tutanaklarda ‘...Araştırmacı-yazar Ergun Poyraz’ın istihbari amaçlı araştırmalarında kullanılması nedeniyle İstihbarat Başkanlığı kasasından...’ ibaresi dikkat çekti. Poyraz’a verilen paralarla ilgili tutulan belgelerde bazı Jandarma İstihbarat görevlilerinin imzalarıyla birlikte onaylayan olarak Eruygur dönemi Jandarma İstihbarat Başkanı ve Ergenekon firarisi emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ile Ergenekon tutuklusu Jandarma İstihbarat Teknik Takip Başkanı emekli Albay Atilla Uğur’un imzaları bulunuyor.


3 rütbeli jandarma korumuş


ERGENEKON dosyasında yer alan ‘Ergun Poyraz korumalar’ başlıklı belgede Poyraz’ı korumakla görevlendirilen jandarma görevlilerinin isimleri ve nüfus kayıt bilgilerinin yer aldığı görülmüştü. Belgede, biri Jandarma Kd. Çvş. ikisi de Jandarma Uzman Çavuş üç görevlinin isimleri ve adresleri açık açık yazılarak Ergun Poyraz’ı korumakla görevlendirildiği belirtiliyordu.


VİP Hablemitoğlu bilgileri


22 Ocak 2003

Dr. Servet Ünsal ile birlikte Yargutay’da 8 kadar hakimle görüşerek misyoner davasında olumlu oy kullanmaları için 3 saat kuliste bulundu. Daha sonra Necip Hablemitoğlu’nun evine gidildi. Burada Şengül Hablemitoğlu ile görüşüldü. Necip beyin suikastten önce bitirdiği Köstebek adlı kitabıyla ilgili görüşüldü.

25 Ocak 2003

MGK Genel Sekreteri Tuncer Kılık ile görüşüldü. Savcı Nuh Mete Yüksel’de geldi ve 45 dakika görüşüldü. MGK’dan ayrılış.

27 Ocak 2003

Avukat Hüseyin Bey’in bürosuna gelindi. Ilıcakların çıkarmış olduğu Tercüman gazetesinin Demirel ve Gülen’le ilgili bağlantılarının olduğuna dair Yeni Hayat Dergisi’ne yamış olduğu yazıyı verdi.

Sonra Teknik İstihbarat Komutanı Ersan Ablay’ın yanına gedildi ve Hüseyin Bey’in bürosuna tekrar dönüldü.



Eruygur ve Albay Uğur ile görüştü


11 Ocak 2003

Avukat Neşet Bey’in bürosuna gelindi. Burada Telekulak skandalına karışmış Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Osman Ak ile görüştü.

20 Ocak 2003

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Şener Eruygur komutanımızla 50 dakikalık bir görüşme yaptı.

5 Şubat 2003

Zafer Çarşısı’na gelindi. Dr. Necip Hablemitoğlu cinayetiyle ilgili olarak Serkan adlı kişiyle buluştu. Yaklaşık 55 dakika görüştü. Bu görüşmede Ergun beyin üzerinde kendisine ait dinleme cihazı vardı. Dinleme cihazını Atilla albaya verdi.
aktifhaber.com dan alıntıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License