26.8.08

SİNAN AYGÜN FİNANSE ETMİŞ

Sinan Aygün Finanse Etmiş

Sinan Aygün'ün evinde bulunan paralar sonrası "Ergenekon'un sponsoru" olduğu iddia edilmişti. İşte bu iddiaya kanıt olacak belge..

Ergenekon Terör Örgütü sanığı İşçi Partisi Basın Bürosu Başkanı Hikmet Çiçek’in çalışma ofisinde ele geçirilen dosyalar arasında bulunan bir belgeye göre, Ergenekon sanığı İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in organize ettiği 2005 yılında İsviçre’nin Lozan kentinde düzenlenen “Lozan Çıkartması” mitingine Sinan Aygün’ün sponsor olması istendiği ve kendisinden hemen tahsil edileceği belirtiliyor.

TÜM MASRAFLAR SİNAN ABİ'DEN

Ergenekon Terör Örgütü sanığı İşçi Partisi Basın Bürosu Başkanı Hikmet Çiçek’in çalışma ofisinde ele geçirilen bir belgeye göre, Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün’den Lozan mitingine gidecekler için derhal sponsor olması isteneceği ve bu isteğin de M.Cengiz ve Nusret Senem aracılıyla Sinan Aygün’e iletileceği belirtiliyor. Çiçek’in ofisinde bulunan belgenin ayrıntılarında ise mitingin maliyetinin kişi başına 1.350 YTL olacağı, uçak masrafının 420 YTL, Lozan kentinde düzenlenecek yemekli şehir turunun ise 300 Avro tutacağı belirtiliyor. Sanık Hikmet Çiçek’in yazdığı anlaşılan notlarda masrafların ATO Başkanı Sinan Aygün’e gidilerek “hemen sponsor olması” talebiyle tahsil edilmesi isteniyor.

Belge içerisinde yer alan notta, Lozan’a davet edilecek isim listesinde ortalama 164 ile 185 kişinin olması düşünülüyor. Listede davet edilecek kişilerin başında ise Yaşar Okuyan, Vahit Erdem, Sadık Yakut, Rauf Denktaş, İbrahim Yetkin ve Zeki Sezer notu düşülüyor.

ATO TESİSLERİ'Nİ DE TAHSİS ETMİŞTİ

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından düzenlenen ve Ergenekon Terör Örgütü lideri ve üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanan ve gözaltına alınanların organize ettiği başka bir toplantı da, ATO konferans salonunda yapılmıştı.

3 Mart 2004 tarihinde Ankara Ticaret Odası'nda (ATO), İşçi Partisi’nin (İP) desteklediği ve üst düzey komutanların üniformalarıyla katıldığı, “Hilafetin İlgası” ve “Tevhid-i Tedrisat Kanunu'nun 80. Yılı ile Günümüz Türkiyesi” konulu panel düzenlenmiş ve panel, darbe heveslilerinin gövde gösterisine dönüşmüştü. Panelde, “Ulusal Uyanış ve Birlikteliğe Çağrı” adlı bildiri sunulmuş ve toplantının sonuç bildirisinde “Bu, sıradan bir araya geliş değildir” ifadesi dikkat çekmişti.


0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License