20.3.09

ALBAY ÜÇOK SKANDALLARI

Albay Üçok'un Dördüncü Skandalı

Hava Kuvvetleri Adli Müşaviri Albay Üçok'un Avukatı üzerinden gönderdiği belgede yeni bir skandal çıktı. Bu ikilinin "dördüncü" skandalı...

KENDİ DE AVUKATI DA "SEHVEN"Cİ

Hava Kuvvetleri Askeri Savcısı A. Zeki Üçok’un avukatının gönderdiği açıklamadaki skandalı ortaya çıkarınca avukatından yeni açıklama geldi. Ancak o açıklama dördüncü skandalı ortaya çıkardı.

Hava Kuvvetleri Adli Müşaviri Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok’un iki ayrı olayda sahte belge düzenlediği haber olmuştu. Taraf ve Bugün Gazeteleri'nde yayınlanan ve birleştirerek yaptığımız Zeki Üçok'la ilgili habere, Üçok’un avukatı Arif Doğu’dan açıklama gelmiş, biz de bu açıklamayı olduğu gibi yayınlamıştık.

Avukat Arif Doğu açıklamasında, müvekkilinin “sahte belge düzenlemediği” savunmasını güçlendirmek için, gözaltına alınan Kayseri 2'nci Hava İkmal Bakım Merkezinde görevli astsubay O. G.’nin tutuklandığı söyleniyordu. Oysa bu bilgi doğru değildi ve (O.G) şeklinde yazılan astsubay Orhan Güleç’in avukatı arayarak tutuklu olmadığı ortaya çıktı. O.G. bırakın tutuklanmayı daha hakim karşısına bile çıkartılmamıştı. Orhan Güleç’in avukatı Musa Öncel sitemizi arayıp durumu ortaya çıkartınca, “üçüncü sahtecilik” diye olayı haberleştirmiştik.Bunun üzerine Albay Üçok’un avukatı Arif Doğu, “A.B yazacaktım sehven O.G yazmışım” şeklinde Noter kanalıyla yeni bir açıklama gönderdi.
Avukat Arif Doğu’nun “sehven” dediği yanlışlık müvekkili Albay Üçok’u hatırlattı.

Hatırlanacağı üzere Albay Üçok’da hakkında suç duyurusunda bulunulan “evrakta sahtecilik” olayında, Yüzbaşı Mehmet Çelik’in fotoğrafı yerine başka bir subayın fotoğrafını yapıştırmasını “sehven” şeklinde savunmuştu. Albay Üçok beraber çalıştığı, hatta avukat olarak Arif Doğu’yu beraber seçecek kadar samimi olmalarına rağmen imzaladığı belgede fotoğraf olarak başka birinin fotoğrafının yapıştırmasına “sehven” demişti.

Ayrıca düzeltme ve cevap yazısının aksine Astsubay Ali Balta göz altına alındıktan 13 gün sonra mahkemeye çıkarıldığı da ortaya çıktı.

Aktifhaber zorunlu olmamasına rağmen sorumlu yayıncılık anlayışı gereği sözkonusu açıklamayı yayınlamıştık. Ancak görüyoruz ki Albay Üçok ve Avukatı yanlışlıklarla dolu açıklamalar yapıp tarafımızı yanıltmakta daha sonra da “sehven” açıklaması yapmaktadır.

aktifhaber

Sahtecilik - 1

Sahtecilik - 2

Sahtecilik - 3

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License