9.3.09

KILIÇDAROĞLUNA BÇG FİŞİ

Kemali dotları fişlemiş

Batı Çalışma Grubu'nun Kemal Kılıçdaroğlu'nun PKK ve DHKP-C'lileri Devlet katrolarına doldurduğu raporu kitaplaştırıldı. İşte o kitaptan şok başlıklar..

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kitabı yazıldı.

Araştırmacı yazar Akif Bülent'in, Açık Kitaplar Yayınevi'nden çıkan "Dosyacı Kemal'in Dosyası" adlı kitabı, SSK Genel Müdürlüğü döneminde, Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Batı Çalışma Grubu ve istihbarat kuruluşlarının tuttukları dosyalara ve diğer kaynaklardan derlenen iddialara yer veriyor.

Kitaptaki belge ve raporlara bakıldığında, 28 Şubat sürecinde kurulan Batı Çalışma Grubu'nun, SSK'nın başında olduğu dönemde Kemal Kılıçdaroğlu'nu adım adım izlediği anlaşılıyor. BÇG raporlarında, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adının karşısında "Kürtçü - bölücü" ifadeleri yer alıyor.Dönemin SSK Genel Müdürü Kemal Kılıçdaroğlu'nun dosyasında, nüfus bilgilerinden tutun da eğitim amaçlı olarak gönderildiği Paris'teki faaliyetlerine kadar pek çok çarpıcı bilgilere yer kullanverildiği görülüyor. MİT raporuna atfen düşülen notta Kılıçdaroğlu'nun burslu olarak gönderildiği dönemde Paris'teki Kürt Enstitüsü'nün müdavimlerinden olduğu öne sürülüyor.



Kılıçdaroğlu'nun, gerçek soyadının Karabulut olduğu ve 1966 yılında soyadını değiştirdiği vurgulanırken, Dersim isyanına katılan Kureyşan aşiretine mensup olduğu da dile getirilen iddialar arasında.

"İŞE ALINANLAR MEZHEPÇİ VE BÖLÜCÜ"

Ayrıntılı raporlarda Kılıçdaroğlu'nun SSK'nın başında olduğu dönemde, 10 bine yakın kişinin işe alındığına dikkat çekilirken, söz konusu şahısların tamamına yakınının 'mezhepçi ve bölücü' olduğunun altı çiziliyor. Ayrıca 100'den fazla PKK ve TKLP terör örgütü mensubunun da kritik noktalara yerleştirildiği belgeleriyle ortaya konuluyor. Batı Çalışma Grubu raporunda, Kılıçdaroğlu'nun icraatlarıyla ilgili şok bilgiler yer alıyor.

"Haklarında kamu hizmetinden ömür boyu men kararı olan çok sayıda örgüt mensubu kritik noktalarda işe alınmıştır. SSK Ankara Başhekimi yapılan DR. G.A'nın kuruma aldığı ambulans telsizleri kırsalda ölü ele geçirilen PKK militanlarının üzerinde çıkmıştır. İstihbarat kurumlarının uyarılarına rağmen çok sayıda örgüt mensubu Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki kurumlara yönetici olarak atanmıştır" şeklindeki ifadeler, kitapta BÇG raporu olduğu belirtilen metinde yer alıyor.

Yine kitapta yer alan BÇG raporlarına göre, Kılıçdaroğlu, genel müdürlüğü döneminde bölgesel kadrolaşmaya da gitmiş. Batı illerinde ve özellikle büyük şehirlerde yüzde 50'ye varan personel açığı varken Tunceli, Sivas ve Elazığ gibi bölgelerde yüzde 80'den fazla personel istihdam edilerek bölgecilik ve mezhepçilik yapılmış. Söz konusu belgelere göre Kılıçdaroğlu yüze yakın akrabasını da kurumda işe başlatmış. Bugün gazetesinde yer alan haberde, işe alınan bütün akrabalarının tek tek nüfus örneklerin BÇG belgelerinde yer aldığı da kaydediliyor.

BÇG: KILIÇDAROĞLU HAKKINDA TEDBİR ALINMALI

BÇG notlarında Kemal Kılıçdaroğlu'na atfedilen iddialardan en dikkat çekici olanı ise yüksek yargı ile olan ilişkileri. Kemal Kılıçdaroğlu'nun o dönemde özellikle Danıştay 5. dairesi ve bölge idare mahkemesi ile yakın ilişki içinde olduğu, idare mahkemesi ve 5. daireden çok sayıda kararı lehine çıkarttığı bilgisine yer veriliyor. BÇG raporunun sonuç bölümünden de alıntı yapılıyor.

"Sonuç olarak, uğruna binlerce şehit verdiğimiz ülkemizin bölünmez bütünlüğünü hedef alan ve irticai faaliyetlere benzer yakın tehlike arz eden Kürtçülük, mezhepçilik ve bölücülük faaliyetlerini alenen sürdüren Kemal Kılıçdaroğlu'nun faaliyetleri için tedbir alınmalıdır."

İfadeleriyle tamamlanan raporda, Kemal Kılıçdaroğlu hakkında son derece çarpıcı suçlamalara yer veriliyor. Raporun satır aralarında, isimlere ve yazışmalara yer verilerek Kılıçdaroğlu'nun bölücülük ve yandaş kayırma gibi pek çok suça karıştığı, pek çok suçu da bizzat kendisinin organize ettiği iddia ediliyor.

Seçimlere kısa süre kala yayınlanan "Dosyacı Kemal'in Dosyası" isimli kitap, zaten gergin olan seçim atmosferini daha da gerginleştirecek gibi görünüyor.

Batı Çalışma Grubu'nun hazırladığı "Sosyal Sigortalar Kurumu Dosyası" raporun 3. bölümünde, Kılıçdaroğlu'nun SSK'da nasıl bir kadrolaşma içine giriştiği isim isim yazılmış durumda.

aktifhaber.com

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License