27.3.09

TARAFTAKİ AJAN 2.İDDİANAMEDE

Taraftaki Espiyoncu İddianamede

Taraf Gazetesi'ndeki bir haberle ilgili Taraf Gazetesi'nin bir çalışanının bir Ergenekon Sanığı'na bilgi sızdırırken yaptığı görüşme 2. İddianamede..

Taraf Gazetesi 7 Nisan 2008 tarihinde Genelkurmay Başkanlığı Bilgi Destek Daire Başkanlığı'nın 2006 yılı Mart ayında yayımladığı, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Genelkurmay Harekat Başkanı Bekir Kalyoncu ve Bilgi Destek Daire Başkanı Tümgeneral N. Baykul'a gönderilen ve altı bölümden oluşan bir Andıç haberini yayınlamıştı.

Haber kamuoyuna yeni andıç biçiminde yansımış ve "Koç da Andıçlandı" başlığıyla muhabir Mehmet Baransu imzasıyla Taraf'ta manşetten verilmişti.

Önceki gün açıklanan 2. Ergenekon İddianamesi'nin 1138'inci bölümünde bu manşetle ilgili Taraf Gazetesi Kültür Sanat bölümünde çalışan Nena Çalidis ve ETÖ Sanığı Erol Mütercimler'in telefon konuşmaları ortaya çıktı.Rum asıllı olan Nena Çalidis ile faşizan düzeyde milliyetçilik pompalayan Ergenekon Terör Örgütü'nün bir sanığı arasında o haberden sonra çok ilginç diyaloglar yaşanıyor.

Nena Çalidis haber üzerine Ergenekon Sanığı Erol Mütecimler'i arayıp, kendisi hakkında haber çıktığını ihbar ediyor ve bu dinlemeye takılıyor. Mütercimler Taraf Gazetesi'ne, "şerefsizler, köpekler" gibi ağır ifadeler sıralarken Nena Çalidis bunları onaylıyor ve daha önce haber veremediği için üzüntülerini bildiriyor.

İşin ilginci Nena kendi kurumundan bu bilgileri verirken ikilinin arasında "dünyanın en şerefsiz mesleği ispiyonculuk" gibi diyaloglar geçiyor.

Öte yandan Nina Çalidis'in şuan Taraf'ta çalışmadığı ve gönderildiği öğrenildi.

İŞTE İDDİANAMEDEKİ O BÖLÜM

Tape No: 4841 da, 07.04.2008 günü saat 21:37’de NİNA…… ile yapmış olduğu görüşmede özetle; NİNA’ nın “Ya bu Türk Silahlı Kuvvetlerinin desteklediği isimlerle ilgili” dediği, EROL M’in“Bi göriyim bakim Taraf gazetesinde demi” dediği, NİNA’ nın “Ya çok kötü bizim gazte varya Erol bi bokluk yapmışım haberim yok yani neyse bugün gittim Fatih ALTAYLI ile konuştum” dediği, NİNA’ nın “Ya bu Tarafta çok büyük hata yaptım ya Erol ya Halil bana diyor ki hemen ayrıl valla çok üzüldüm ya” dediği, EROL M’in“Hemen ayrıl” dediği, NİNA’ nın “Yani öyle olucağını tahmin etmiyordum” dediği, EROL M’in“Hemen ayrıl hayatım bunlar bunlar şerefsiz ispiyoncu ahlaksız bi gazete oldular tabi” dediği, EROL M’in“Bi taraf gaztesi alayım bakayım bulabilirmiyim” dediği, NİNA’ nın “Bi al ya senin listen var ee şey Türk Silahlı Kuvvetlerin desteklediği insanlar arasındaymışsın” dediği, EROL M’in“Köpekler köpekler” dediği, NİNA’ nın “İkinci ikinci andıç ortaya çıktı” dediği, EROL M’in“İkinci andıç öylemi” dediği, NİNA’ nın “Evet evet o listenin içinde sende varsın” dediği, EROL M’in“Bunlar ne şerefsizler ya bunlar zaten biliyosun bu Ergenekon meselesi çıktığından beri bisürü millet beni hedef göstermeye çok çaba harcadı” dediği, EROL M’in“Sizinkiler de yazdı ahlaksızlar tamam mı” dediği, EROL M’in“Bu toprakların biliyosun ispiyoncusu çoktur şerefsizi” dediği, NİNA’ nın “Çok valla doğru söylüyosun” dediği, EROL M.’ in “Tabi hayatım bu şerefsiz meslek tabi tabi bu şerefsiz mesleği yapıyor bunlar dünyanın en şerefsiz mesleği ispiyonculuk ama onlarda bunu yapıyorlar” dediği......"

akt5ifhaber.com

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License