10.3.09

İYİ ÇOCUKLARA İYİLİK

En önemli belge ortadan kayboldu!

Başçavuş Ali Kaya tarafından işadamı Mehmet Ali Altındağ'ın PKK'ya yardım ettikleri yolunda hazırlanan sahte belge kayboldu.

Şemdinli sanıklarından Başçavuş Ali Kaya tarafından işadamı Mehmet Ali Altındağ ve oğlunun PKK'ya yardım ettikleri yolunda hazırlanan sahte belge ile ilgili davada dosyanın kaybolduğu ortaya çıktı...

Diyarbakır Adliyesi'nden adliye tarihinde görülmeyen bir olay yaşandı ve dosya kayboldu. İşadamı Mehmet Ali Altındağ ve oğlu Selahattin Altındağ'ın PKK'ya yardım ettikleri gerekçesiyle yargılandıkları ve beraatla sonuçlanan dava dosyasının kayıp olduğu ortaya çıktı. İşadamı Altındağ, 1998/153 sayılı dava dosyasında evraklarını almak için müracaat ettiğinde dava dosyasının kayıp olduğu bilgisi verildi. Diyarbakır Adliyesi'nde kaybolan dosyada 5 Haziran 1998'de Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde düzenlenen operasyonda teröristlerin üzerinde çıkan bir belgede Mehmet Ali Altındağ ile oğlu Selahattin Altındağ'ın PKK'ya yardım ettikleri iddia ediliyordu.Diyarbakır Kulp 2. Tabur Komutanlığı böyle bir dokümanın olmadığı yönünde görüş bildirdi. Yapılan bilirkişi incelemesinde mahkemeye sunulan belgenin sahte olduğu belirlendi. İşadamı Altındağ, sahte belgeyi düzenlediği iddiasıyla Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın "İyi çocuklar" diye övdüğü Şemdinli sanıklarından Başçavuş Ali Kaya'ya hakkında suç duyurusunda bulundu.

Altındağ hukuki mücadelesini sürdürürken Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne müracaat ederek dosyayı ve içindeki belgeleri istedi. Mahkeme tarafından 24 Şubat tarihinde verilen cevabi yazıda ise dosyanın bulunamadığı cevabı verildi. Altındağ, dava dosyanın birileri tarafından kapatılmak istendiğini savunarak "Bu işin peşini bırakmayacağım" dedi.
BUGÜN


10.Mart.2009

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License