27.3.09

BÜYÜKANIT BİLE FİŞLENMİŞ

Büyükanıt'ın özel bilgileri bile var

Fişleme belgeleri arasında eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın banka hesapları ile kişisel bilgilerinin yer aldığı 5 klasör, 3 de dosya bulunuyor.

Ergenekon terör örgütü, binlerce bürokrat, yüzlerce diplomat ve on binlerce öğrenci hakkında dinî görüşleri, beklentileri, malî durumları ve aile bilgilerini içerecek şekilde raporlar hazırlamış. Sanıkların bilgisayarlarından çıkan fişleme belgeleri arasında eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın banka hesapları ile kişisel bilgilerinin yer aldığı 5 klasör, 3 de dosya bulunuyor.

Terör örgütü, şahısların hangi alanda kullanabileceği, önünün açılıp açılmaması gerektiği ve kendileriyle olan irtibatı da not etmiş. Ergenekon sanıklarının ev ve işyeri aramalarında ele geçen o fişleme listeleri:

Şener Eruygur'dan çıkan belgeler:'DIŞİŞLERİ 1.xls' isimli dosya içerisinde Dışişleri Bakanlığı'nda çalıştığı ifade edilen 105 şahsın isimlerinin yazılarak karşılarına "İrtibat var, irtibata devam edilmeli, kadına çok düşkün, önü kesilebilir, korunmalı, dönüşü değerlendirilecek, her yönüyle güvenilir, üzerinden irtibata geçilebilecek kişiler faydalı olabilir, bakanlıkta etkili, terfi için beklentileri var, işbirliğine açık, mesafeli, istihbarat kabiliyeti var, uluslararası bağlantıları çok etkili, içkiye düşkünlük sorun olabilir, İP ile ilişkileri kullanılabilir." notları düşülmüş.

'Emekli Sandığı ve Maliye 2.xls' isimli dosyada Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü ve Maliye'de çalıştığı ifade edilen 40 kişinin isimlerinin yazılarak karşılarına "ADD, ÇYDD gibi derneklerle olan yakın ilişkisi biliniyor, aktif, yararlanılabilir, irtibat var, İşçi Partisi gösterilerine katılır, zayıf, beklentileri var, destek olunmalı, irtica operasyonlarında destek olur, Alevi kökenli, yararlanıyoruz" bilgileri eklenmiş.

'MALİYE 2.xls' isimli dosyada ise Maliye, Gümrük Müsteşarlığı ve Hazine Müsteşarlığı'nda çalıştığı ifade edilen 7 şahsın isimlerinin yazılarak karşılarına "bekar kadın düşkünü, sürekli yurt dışına gider, eşi geleneksel kapalı, cumaya gider, asker, kaymakam, vali ve doktorlarla aktif halde görüşüyor, vali olamadığı için hükümete çok kızgın, hükümeti takmaz" gibi bilgileri kayıt altına alınmış.

'MÜLKİ AMİRLER 1.xls' isimli dosyada içerisinde vali, kaymakam ve mülkiye müfettişi olduğu ifade edilen 52 kişinin isimlerinin karşılarına "irtibat tesisinde zayıf kalıyor, kollanmalı, sıkıntıları var, kadın düşkünü, problem olabilir, tavsiye üzerine irtibata geçildi, hükümet aleyhine çalışmaları ve tavsiyeleri var, MHP ile ilişkileri iyidir, değerlendirilmeli, problem yok, fakat dikkat edilmeli, AKP karşıtlığını cesurca ortaya koyar." notu var.

'İRTBLR' isimli klasörde yer alan 'MÜLKİ İDARE 1.xls' isimli Excel dosyada vali ve kaymakam olduğu ifade edilen 5 kişinin hakkındaki fişleme bilgileri kayıt altına alınmış. 'İRTBLR' isimli klasörde 'TELEKOM 1.xls' isimli excel dosyasında da Telekom Üst Kurulu'nda çalıştığı ifade edilen 13 kişi hakkında kişisel bilgiler yer alıyor.

Özoğlu'nun da eli dolu!

Durmuş Ali Özoğlu'ndan çıkan belgelerde 'Türk vatandaşı öğrenciler' isimli excel sayfasında; 56 bin 837 öğrenci hakkında kimlik bilgileri, burs durumu, iş durumu, belediye faaliyetleri, sağlık, eğitim, baba işi, gelir, anne baba durumu, ikamet, öğrenim durumu bilgilerinin yer aldığı tespit edildi. 'Yabancı uyruklu öğrenciler' isimli excel sayfasında ise 3 bin 73 öğrenci hakkında benzer bilgiler kayıt altına alınmış. Hasan Atilla Uğur'da çıkan belgelerde de 'Ana klasör' içerisinde; 'nuray başaran ile yapılan görüşme metni.doc', 'tuncay özkan ile levent ersöz.ppt', '21oca04_ cem_uzan2.wav', 'Atilla.WAV' ve 'bedrettin dalan' klasörü içerisindeki 'b.dalan.doc' ve 'dalan 1201pc compatible class-2.mpp' isimli ses, MSword ve PowerPoint dosyaları içerisinde üst düzey sivil, siyasi ve bürokrat şahıslar ile yapılmış olan mülakatlar ile telefon görüşmeleri kayıt altına alınmış. İstanbul, Zaman

Büyükanıt'ın özel bilgileri arşivinden çıktı

Hurşit Tolon'da çıkan 'ORG. BÜYÜKANIT' isimli klasörde eski Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt'a ait kişisel bilgiler, aile bilgileri, banka hesap bilgileri, bağlantılı olduğu kişiler, gayrimenkulleri ile ilgili bilgiler, sağlık durumu ile ilgili bilgiler, ailesi ile ilgili yapılan soruşturma dosyaları ile ilgili bilgileri içeren geniş kapsamlı araştırma dosyaları yer alıyor. 'Kadrolaşma.xls' isimli dosya içerisinde ise 1762 kişinin dinî ve siyasî görüşleri ile ailesine ilişkin kişisel bilgiler mevcut.



27.Mart.2009

samanyoluhaber.com

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License