27.3.09

FERDA PAKSÜT BİHAYLİ DERİN ÇIKTI

Ferda Paksüt'ün Derin İşleri

Anayasa Mahkemesi Başkanı Osman Paksüt'ün eşi Ferda Paksüt'ün, Anayasa Mahkemesi üyelerine yaptığı tehditler 2. ETÖ İddianamesi'ne yansıdı.

Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt'ün eşi Ferda Paksüt'ün AKP'nin kapatılması için mahkeme üyelerini tehdit ettiği ortaya çıktı. Ergenekon iddianamesinde yer alan bilgilere göre, Ergenekon terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmekle suçlanan bayan Paksüt, mahkeme üyesine şantaj yapmış.

İddianamenin 1249. sayfasında yer alan delillerde, Ferda Paksüt'ün eşi aracılığıyla, mahkeme üyelerinden Ahmet Akyalçın'ı 'gelecekte başkan seçilmemekle' tehdit ettiğine dikkat çekiliyor. Bayan Paksüt, Turhan Çömez ve Hurşit Tolon'a da mahkeme üyeleriyle ilgili gizli bilgileri aktarmış.

Akyalçın, tehditlere kulak asmayınca da aleyhinde haber yaptırılmakla korkutulmak istenmiş. AK Parti'nin kapatılması yönünde oy vermesi istenen mahkeme üyesi Akyalçın'a aksi durumda başına gelecekler şöyle sıralanmış: "Başkan olabilirsin belki şansın var. Ama doğru dürüst hareket etmezsen o şansını kaybedersin."Telefon görüşmelerine göre, Ferda Paksüt mahkemeyle ilgili bilgileri eşinin yanı sıra kurumda görevli özel kalem ve sekreterler aracılığıyla da temin etmiş. Ayfer isimli kurum çalışanıyla bayan Paksüt arasında 30 Temmuz 2008'de gerçekleştirilen telefon görüşmesi en çok dikkat çeken bölüm. Paksüt, telefonda konuştuğu Ayfer'e "A. yakın markajdaymış duydunuz mu?" diye soruyor. Ayfer ise, "Vallahi öğlen başkan gitti bayağı yanında oturdu 1 saate yakın. Sonra da beyefendi çıktı yanına ama bilmiyorum ne oldu tabii." cevabını veriyor. Bunun üzerine Paksüt, "Beyefendinin ona iki çift lafı var. Yemin ettirdim ölümü öp diye. Söylemezsen dedim. Bunun 3 senesi kaldı bundan sonra senin bak yine bi başkan olabilirsin belki şansın var. Ama doğru dürüst hareket etmezsen o şansını kaybedersin de dedim." ifadelerini kullanıyor. Konuşmadan iki saat sonra Paksüt, yeniden Ayfer'i arayarak mahkeme üyelerinin yüz ifadelerine kadar bilgi alıyor. AK Parti'nin 8'e 3 oyla kapatıldığı haberini alan Paksüt, bilginin yalanlanmasıyla hayal kırıklığına uğruyor. Aldığı bilgileri Y.A. isimli kişiye aktaran Paksüt, "Yanlış bilgiymiş, 6'ya 5 kapanmamış. Ben de size bir iki tane konuda şey vereceğim onları araştır." diye talimat veriyor.

aktifhaber.com

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License