13.3.09

DARBEDER PAŞALAR

Darbeder paşalar

Ergenekon sanıkları emekli generaller Eruygur ve Tolon’un her duruma göre alternatif darbe planladıkları ortaya çıktı

İstanbul 13 Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulan 1909 sayfalık ikinci Ergenekon iddianamesinde ele geçen belgelerde çok sayıda darbe planının bulunduğu öğrenildi.

Örgüt, bir darbe planının açığa çıkması durumunda buna alternatif “A.B. C...” başlıkları altında darbe planları hazırlamış.

Ele geçen belgelerdeki darbe planlarında ise kimlerin yer alacağı, hangi görevi yapacağı liste liste sıralanmış. Bu iddianamede yere alan delillerin ilk iddianameye göre daha fazla olduğu öğrenildi.Darbe günlükleri de var
İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen 19’u tutuklu 56 şüpheli için hazırlanan ek iddianamede darbe günlüklerine yer verildi.

İddianamede yönetici ve üst düzey yönetici diye iki kavrama yer verildi. Yöneticinin 10’ar kişilik grupların başında olan kişi, üst düzey yöneticilerin ise tüm örgütün başında olan kişiler olduğu öne sürülüyor.

İddianamede örgütün iki üst düzey yöneticisinin emekli Orgeneraller Hurşit Tolon ile Şener Eruygur olduğunu belirtiliyor.


Paksüt de sanık
İkinci iddianamede Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt’ün eşi Ferda Paksüt’ün de şüpheli olarak yer aldığı öğrenildi.

1909 sayfalık iddianamenin kabul edilmesi halinde Ferda Paksüt altı şüpheliyle birlikte örgüt adına “adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs” suçundan yargılanacak.


Hablemitoğlu dosyası Ankara’da
18 Aralık 2002’de Ankara’da suikast sonucu hayatını kaybeden Doç.Dr. Necip Hablemitoğlu’na ilişkin bilgi ve belgelerin dosya halinde cinayet soruşturmasını yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildiği kaydedildi.



Klasörlerde PKK raporu var

İddianamede 12 Mart 1995’de gerçekleşen Gazi olaylarının da yer aldığı öğrenilirken, Sivas ve Başbağlar katliamı ile ‘ 33 erin öldürülmesi’ olayının, işadamı Üzeyir Garih cinayetinin ise ikinci ek iddianamede işlenmediği, İşçi Partisi’nin TSK’daki örgütlenmesi olduğu iddia edilen ‘Karargahevleri yapılanmasının’ bir sonraki iddianamede yer alacağı öğrenildi.

Türkiye’nin son 30 yılındaki aydınlatılamayan olaylara ilişkin birçok bilgiye ulaşıldığı ancak bazı olayların delillendirilemediği için iddianameye konulmadığı kaydediliyor.

İddianamede soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcıları’ndan altısının imzasının bulunduğu, emniyetin 500 sayfalık hazırladığı PKK raporunun da yer aldığı iddia edildi.



Örgüt üyelerine bilgi aktarmakla suçlanmıştı

Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt’ün eşi Ferda Paksüt Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz’ün talimatı üzerine 28 Ağustos 2008’de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nda Ergenekon “şüphelisi” olarak 6 saat ifade vermişti.

Paksüt’ün, Turhan Çömez ve gazeteci Güler Kömürcü aracılığıyla, Ergenekon davasının diğer sanıklarına, Anayasa Mahkemesi’ndeki davalar ve olası sonuçları hakkında bilgiler aktardığı iddiasına edilmişti. Ferda Paksüt savclıktaki ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.


Teknik takibe takılmıştı
Ferda Paksüt’e, savcılıkta “Eşinin görev yaptığı Anayasa Mahkemesi’nde devam eden AKP’nin kapatma davasına ilişkin Ergenekon terör örgütü üyelerine bilgi aktardığı” suçlaması yöneltildiği belirtilmişti.

Ferda Paksüt’ün özellikle Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan emekli orgeneral Hurşit Tolon ve Ergenekon’un firari sanığı eski milletvekili Turan Çömez’le yaptığı telefon görüşmeleri sorulmuştu.

Paksüt çiftinin Ergenekon firarisi eski Milletvekili Turhan Çömez’le yaptığı telefon görüşmelerinde Ferda Paksüt AK Parti’ye açılan kapatma davasıyla ilgili tüyolar veriyordu.



Taraf - Istanbul - 13.03.2009

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License