13.3.09

KARARGÂH SAVCISINA ÖZEL KIYAK

Karargâh evleri savcısı tam skandal

Karargâh Evleri Savcısı Mehmet Çelik’e AKP’li Büyükşehir ve CHP’li Çankaya Belediyesi’nce jet imar kıyağı yapılmış

Taraf, Karargâh Evleri soruşturmasını yürüten ve üç yıl içinde bir trilyon liralık servete ulaşan askerî savcılardan Mehmet Çelik’in nasıl zenginleştiğine ışık tutacak belgelere ulaştı.

Askerî Savcı Hava Yüzbaşı Mehmet Çelik’in, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Çankaya Belediyesi’nin jet imar izniyle büyük rant sağladığı ortaya çıktı.

Daha önce Çankaya’da “maksimum 90 konutluk” izin verilen bir arsa Çelik’e satılınca imar izni 420 konuta çıkarıldı, hem de villa olarak.İmar planı nasıl değişti
Taraf, askerî savcıya imar rantı sağlayan meclis kararlarına ve tapu kayıtlarına ulaştı. İşte olayın öyküsü: Üç yıl içinde trilyonluk servete ulaşan savcı Mehmet Çelik, 14 Mart 2007’de Hasan Murat Vurucu adına kayıtlı 43812 metre karelik arsayı satın alıyor.

Satış bedeli olarak tapu kayıtlarında 416 milyar lira görünüyor. Çelik’in araziyi almasından iki ay sonra Çankaya Belediyesi 18 Mayıs 2007’de Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne imar değişikliğiyle ilgili talepte bulunuyor.

Daha önce aynı Meclis’ten geçen “maksimum 90 adet konut” kararının değiştirilerek, 420 konuta çıkarılmasını istiyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi de gelen başvuruyu iki ayrı tarihte verdiği kararla onaylıyor.

Büyükşehir Belediyesi, 18 Mayıs 2007 tarihli 1372 sayılı kararıyla imar değişikliğinin onaylanacağını ancak bazı eksikliklerin tamamlanmasını istiyor. Eksiklerin tamamlanmasıyla 19 Eylül 2007 tarihli 14215 sayılı kararla imar izni veriliyor.

Çankaya Belediye Meclis Başkanlığı da 27 Aralık 2007’de toplanarak hazırladığı “İmar Komisyonu Raporu”yla daha önce “maksimum 90 adat konut yapılır” dediği arsaya 420 konutluk imar izni veriyor.

Çankaya Belediyesi Meclisi’nin yaptığı bu değişiklik üzerine, Çelik’e ait arsanın yanındaki Altınbel Konut Yapı Kooperatifi olayı mahkemeye taşıyor. Kooperatif yetkilileri, “yoğunluk artırılması” gerekçesiyle, Ankara 9. İdare Mahkemesi’ne yürütmenin durdurulması istemiyle dava açıyor.

Ankara 9. İdare Mahkemesi de 28 Ocak 2009’da aldığı kararla, yürütmenin durdurulmasına karar veriyor. Çelik’in avukatları da bu karar üzerine, bir üst mahkemeye itirazda bulunuyor.

Yargı süreci devam etmesine rağmen Çelik’in arsası Toplu Konut Anonim Şirketi tarafından “Angora Konut Evleri” projesiyle internetten satışa çıkarılmış durumda. Şirket yetkilileri, projenin 420 konut yapabilecek bir müteahhite verileceğini söylediler.



İHBAR MEKTUBU JANDARMA’DA

Karargâh Evleri soruşturmasını yürüten askeri savcılar Albay Ahmet Zeki Üçok ve Yüzbaşı Mehmet Çelik hakkında çok ağır iddiaların yer aldığı imzasız bir ihbar mektubu, 22 Aralık 2008’de Jandarma Genel Komutanlığı’na gönderilmiş.

Üç sayfalık mektup, Çankaya Belediyesi’nde çalışan bir avukat tarafından gönderilmiş. İsmini vermeyen avukat, Ahmet Zeki Üçok, Mehmet Çelik ve Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz hakkında onlarca iddia ortaya atıyor.

Mektupta savcılar, “işbirliği yaparak, belediyenin değerli taşınmazlarını ele geçirmeye çalışmak ve taşınmazlara abartılı imar hakkı vermekle” suçlanıyor.

Jandarma’ya giden ihbar mektubuna göre; belediyenin 40 milyon TL değerindeki üç ayrı arsası Ahmet Zeki Üçok ve Mehmet Çelik’e 11 milyon 300 bin TL karşılığında verilmek isteniyor. Mektupta Çelik’e sağlanan imar rantıyla ilgili bilgiler de var.

Taraf, mektuptaki ihbardan yola çıkarak yukarıdaki belgelere ulaşırken, Jandarma Genel Komutanlığı’nın konuyla ilgili nasıl bir işlem yaptığı merak ediliyor.
Taraf - Istanbul - 13.03.2009

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License