12.3.09

EN ZENGİN ASKERİ SAVCI

Askeri savcının yaptığına bak


Ergenekon Operasyonu içindeyken aniden Karargah Evleri dosyasına el koyan Hava Kuvvetleri Adli Müşaviri Hava Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok ve Askeri Savcı Hava Hakim Yüzbaşı Mehmet Çelik'in, astronomik mal varlığı artışından, evraklara sahte fotoğraf yapıştırmaya ve İşçi Partisi'nin yargılandığı Karargah Evleri olayına İşçi Partili bilirkişi atamaya kadar dehşete düşüren bağlantıları Taraf Gazetesi'nde yayınlandı...

İşte o şok bağlantılar..

1 – ALENEN SAHTECİLİK

Karargah Evleri soruşturmasını yürüten ve soruşturmayı kapatmakla eleştirilen Hava Kuvvetleri Adli Müşaviri Hava Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok ve Askeri Savcı Hava Hakim Yüzbaşı Mehmet Çelik evrakta sahtecilik iddiasıyla suçlanıyorİddialara göre Mehmet Çelik, Konya’nın Yunak İlçesi’nde katıldığı bir düğünde silahını çekerek çevredekileri tehdit etti. Bunun üzerine düğüne katılanlar, Çelik hakkında suç duyurusunda bulundu. Dosyayı inceleyen Konya Yunak Cumhuriyet Savcılığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcılığı’na 13 Kasım 2008 tarihinde bir yazı yazarak Mehmet Çelik’in fotoğrafını istedi.

Hava Hakim Albay Askeri Savcı Ahmet Zeki Üçok, 16 Aralık 2008’de Yunak Cumhuriyet Başsavcılığı’na cevap yazısı gönderdi. Ancak cevap yazısında ilginç bir fotoğraf hilesi yapıldı. Üçok, Mehmet Çelik diye aynı birimde çalışan ve olaylardan haberi olmayan üsteğmen Özgür Tüfekçi’nin fotoğrafını belgeye yapıştırıp Konya’ya gönderdi. Çelik hakkında şikayette bulunan kişiler de silahla tehdit eden kişinin fotoğraftaki kişi olmadığını beyan edince soruşturma kapatıldı.
2 – SORUŞTURMAYA İŞÇİ PARTİLİ BİLİRKİŞİ

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcılık tarafından başlatılan Karargah Evleri soruşturmasında skandal bir gelişme yaşandı. Soruşturmayı yürüten Askeri Savcı Hava Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok ve Yardımcısı Askeri Savcı Hava Hakim Yüzbaşı Mehmet Çelik, bilirkişi olarak İşçi Partisi’nden milletvekili adayı olan Sami Toprak’ı atadı.

Ergenekon kapsamında da soruşturulan Karargah Evleri, İşçi Partisi’nin Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki örgütlenmesi olarak biliniyor. İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek başta olmak üzere birçok parti üyesi Ergenekon soruşturmasında tutuklu olarak yargılanıyor.

Ergenekon operasyonu kapsamında soruşturulurken, askeri savcılığın el koymasıyla farklı bir boyut kazanan Karargah Evleri soruşturmasında ilginç gelişmeler yaşanıyor. Hava Kuvvetleri Komutanığı bünyesinde soruşturma başlatan askeri savcılar Ahmet Zeki Üçok ve Mehmet Çelik, 2007 genel seçimlerinde İşçi Partisi’nden İstanbul 1. Bölge 7. Sıra milletvekili adayı olan emekli Elektronik Yüksek Mühendisi Sami Toprak’ı bilirkişi olarak atadı. Toprak hala aynı partide yönetici.

Hava Kuvvetleri’ne Çağrıldı

Toprak’ın bilirkişi olarak atanmasının öyküsü ise dikkat çekici. İşçi Partisi’nin isteği doğrultusunda bilirkişi olarak tayin edilen Toprak, Karargah Evleri soruşturmasına konu olan telefon görüşmelerini, üçüncü bir kişi tarafından yapıldığını belgeleyeceğini iddia etmesi üzerine bu göreve atandı.

İnternetteki bir program ile farklı üçüncü bir kişi tarafından, iki kişi arasında konuşturma yapılabileceğini, bunun da GSM şirketlerinin verilerinde normal arama olarak kayıtlara geçeceğini iddia eden Toprak, 23 Şubat 2009’da Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na çağrıldı.

Toprak, burada “www.lowratevoip.com” adlı internet sitesinden bir program indirdi.

Savcı Ahmet Zeki Üçok’un telefonundan, yardımcısı Mehmet Çelik’i mahkemede görevli başka bir hakimin telefonunu ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın santral telefonunu üçüncü bir şahıs gibi aradı. Uygulama anında bilirkişi olarak Turkcell’den Hukuk Müşaviri Burhanettin Al ile yine Hukuk Müşaviri olan teknik uzman Feysal Bayatlı da hazır bulundu. Savcılar uygulamadan sonra Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nda aramaların normal olarak mı yoksa üçüncü bir kişi tarafından mı yapıldığına dair belge istedi.

MİT’in dosyasını bekletmişti

Askeri savcıların bu girişim, Karargah Evleri soruşturmasının karartılmak istendiği yorumlarına neden oldu. Karargan Evleri kapsamında İşçi Partililerle görüşen muvazzaf subayların, üçüncü kişiler tarafından arandığı iddia edilerek soruşturmanın bu şekilde kapatılacağı ileri sürülüyor. 2005 yılında MİT Trakya Bölge Müdürlüğü tarafından tespit edilerek soruşturulmak üzere Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na gönderilen Karargah Evleri dosyasını üç yıl bekleten Askeri Savcı Ahmet Zeki Üçok’un bu davranışı karartma şüphesini güçlendiriyor.

3 – KARARGAH EVLERİ SAVCISININ ASTRONOMİK MAL VARLIĞI ARTIŞI

Karargah Evleri soruşturmasını yürüten askeri savcılardan Mehmet Çelik’in üç yılda servetine servet kattığı ortaya çıktı. 2005’teki mal varlığı 123 bin TL olan Çelik, 2008’deki serveti ise yaklaşık bir milyon TL.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde hakim albay Ahmet Zeki Üçok’la birlikte Karargan Evleri soruşturmasını yürüten askeri savcı Yüzbaşı Hakim Mehmet Çelik’in kısa sürede edindiği servet göz kamaştırıyor. Ancak Çelik’in bu serveti nasıl edindiği de merak ediliyor.

Karargah soruşturmasına bakan askeri savcı Mehmet Çelik neredeyse dünyanın en zengin savcısı. Üç yıl gibi kısa bir sürede servetine servet katan Çelik, gayri menkule yaptığı yatırımlar dikkat çekiyor. Taraf Gazetesi'nin tespitlerine göre 2005 yılında toplam mal varlığı 123 bin TL ve bir kilo ziynet eşyasından oluşan Çelik’in 2008’deki mal varlığı yaklaşık bir milyon TL’ye ulaşıyor.

Mehmet Çelik’in kendi el yazısıyla beyan ettiği mal varlığı üç yılda şöyle değişiyor:

2005 yılı beyanı:

- Taşınmaz malı ve kooperatif hissesi yok.

- 2000 model 33.000 TL değerinde bir Audi TT

- 2001 model 40.00 TL değerinde bir Grand Cherokee Jeep

- Bir kg ziynet eşyası

- İsmet Akyol isimli şahıstan 50.000 TL alacak

2008 Yılı Beyanı

- Ankara Çankaya’da 360.000 TL değerinde ev

- Ankara Gölbaşı’nda 8.000 TL değerinde hisseli arsa

- Ankara’da 400.000 TL değerinde arsa

- Malatya’da 40.000TL değerinde ev.

- Çamlıdere Bernaz Yapı Kooperatifi’nde 50.000 TL değerinde hisse

- 2004 model 23.000 TL değerinde Golf marka araba

- 2006 model 55.000 Euro değerinde Range Rover marka jeep

- 800 gram altın

- İsmet Akol’dan alacaklı olunan bir ev

- Vakıfbank’a 70.000 TL borç beyanı



Askeri savcı Mehmet Çelik’in bu serveti nasıl edindiği merak konusu..

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License