27.3.09

ÖLÜM KUYUSU İTİRAFLARI

Kan donduran ifadeler

Cizre'deki ölüm kuyularıyla ilgili olarak tutuklanan Temizöz ve Atak'la ilgili iddiaların detayları netleştikçe ortaya korkunç gerçekler çıkıyor.

İlkadım adlı gizli tanık, bir itirafçı ve Kamil Atak'ın hapiste bulunan yakını. Bu üç kişinin ifadeleri ölüm kuyularıyla ilgili çok önemli bir virajın daha alınmasını sağladı. Cizre Eski Belediye Başkanı Kamil Atak ve Kayseri İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz'ün tutuklanmasına sebep olan ifadeler şok detaylar içeriyor.

İNFAZLARIN KORKUNÇ DETAYLARINI ANLATTI

M.B isimli itirafçı, bölgede yapılan ve Kamil Atak'ın ekibi tarafından gerçekleştirildiği öne sürülen yargısız infazları tüm detayları ile anlatıyor. İddiaya göre Cemal Temizöz Cizre'de görevliyken infazları gerçekleştiren ekiple birlikte hareket etti. İşte savcılık ifadesinde yer alan o kan donduran cinayetlerden biri.PUŞİYLE BOĞMAYA ÇALIŞTILAR

"1994-1995'in kış aylarıydı. Sattığı arazinin gelirini PKK'ya verdiğinden dolayı Derviş Özalp isimli şahsı A. Y. ile A. G. isimli itirafçılar beyaz Toros marka araç ile getirdiler. Atak öne, ben arkaya bindim.

...A. G. ve A. Y. ellerinde bulunan puşiyle Özalp'ı boğmaya çalıştılar. Şahıs, iri ve güçlü olduğundan öldüremediler. Bu durum 34 dakika sürdü. Kamil Atak bana yolun üst kısmına çıkmamı söyledi. 14-15 el ateş sesi geldi."

İtirafçının detaylarıyla anlattığı tek infaz bu değil.

KALAŞNİKOF İLE VURDULAR

"1993'ün aralık ayında geçici köy korucusu ve akrabam olan B.P., PKK'ya yardım ettiği gerekçesiyle Cudi Mahallesi'nde oturan Beşir adlı kişiyi evinden çıkararak, 200 metre ileride Kalaşnikof silahı ile 2 el ateş ederek öldürdü. Güneş doğana kadar ceset orada bekledi."
ABDURREZAK ADLI ŞAHSI NASIL ÖLDÜRDÜLER?

"1997'de 15 Temmuz günü belediyeden dönerken, bana Ankara'ya gitmemi söyledi. Ankara'da Atak'a ait evde kaldım. Ertesi gün Atak yalnız başına arabayla geldi. 'Seni Cizre'ye göndereceğim. Cizre'de kendini kimseye göstermeyeceksin. Abdülrezzak'ı öldürüp geleceksin' dedi. Atak daha sonra beni arayıp 'Olay bitti Abdülrezzak öldü' dedi. Ama kimin öldürdüğünü söylemedi. Araçla ezilerek öldürüldüğünü öğrendim."

İtirafçı, bizzat Kamil Atak'ın oğlu Tamer Atak tarafından işlendiğini öne sürdüğü Ramazan adlı bir şahsın infazını da anlatıyor.

"30 EL ATEŞ ETTİ"

"Ben Tamer'i vurmadan Ramazan'ın karın kısmına ateş etmeye çalışırken, Ramazan'ı ayağından vurdum. Bunun üzerine Ramazan boğuşmayı bırakıp yere düştü, daha sonra Tamer bendeki silahı alıp seriye bağladı, 20-30 mermi sıktı. Ramazan'ı orada bıraktık ve araçla olay yerinden uzaklaştık. Bu silahı olaydan sonra Kamil Atak'a verdik."

İNFAZCIYA ERSEVER VE KUNDAKÇI'DAN YETKİ

Sabah Gazetesi'nde ise tüm bu hukuksuzluklara imza attığı öne sürülen Kamil Atak'la ilgili farklı iddilara yer veriliyor. Buna göre gizli tanık M.B, Kamil Atak'ı 1987'de Silopi bölgesinde görev yapan Cem Ersever'in korucu yaptığını, özellikle Cizre'de etkili olan Atak'a Hasan Kundakçı Paşa'nın ise arama yetkisi verdiğini anlatıyor.

"ATAK'I TEMİZÖZ BELEDİYE BAŞKANI YAPTI"

Tutuklanan Cemal Temizöz'ün de Kamil Atak'la yakın ilişki içersinde olduğu ifadelerde geçiyor. Gizli tanığın ifadesine göre; 1994 yılında Kamil Atak'ı belediye başkanı seçtiren Temizöz'ün ta kendisi. Temizöz'ün Cizre'de görev yaparken bölgede bulunan askerleri kullanarak halkı açık oy kullanmaya zorladığı ve bu sayede Atak'ın belediye başkanı olmasını sağladığı öne sürülüyor.

TEMİZÖZ HİZBULLAHLA KONTAK HALİNDE MİYDİ?

Cemal Temizöz'ün Hizbullah’la kontak halinde olduğu, infazlar konusunda onlardan yardım aldığı, örgüt yöneticileriyle sık sık gizli görüşmeler yaptığı, bizzat örgüte mühimmat sağladığı ve tüm bu kirli ilişkilerin deşifre olmaması için albay tarafından Hizbullah'a "Çekiç veya Çakı" şeklinde bir kod isim bile verdiği de iddialar arasında. Şimdi gözler bu şok iddialar sonucunda tutuklanan Cemal Temizöz ve Kamil Atak'la ilgili sürecin devamında.

SAMANYOLU HABER


26.Mart.2009

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License