1.1.09

AÇIKTAN CİNAYET TEMİZLİĞİ

Cinayet izleri temizleniyor

Hrant Dink cinayetinde kilit isimler birer birer "kazaya" kurban gidiyor....

Zanlı Samast’ın suikastte kullandığı silahı temin ettiğini söylediği Pulatoğlu’nun ardından azmettirici Hayal’in kullandığı telefon hattının sahibi Yorulmaz’ın da kazada öldüğü ortaya çıktı. Hayal, bu hatla yurtdışı ile 53 görüşme yapmış.

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in cinayet zanlısı Ogün Samast’ı ‘azmettirdiği’ iddia edilen Hayal’in, Trabzon’daki McDonald’s bombalaması döneminde kullandığı ‘0537 506 55... ‘ gizli telefon hattının sahibi, Başbakanlık Teftiş Kurulu’nun hazırladığı raporla ortaya çıktı. CNN Türk’ün, Teftiş Kurulu’nun raporuna dayandırdığı habere göre, Trabzon’daki McDonald’s bombalamasının hemen ardından, Hayal’in kullandığı ve yurtdışı ile 53 görüşme gerçekleştirdiği hat 1979 doğumlu, Burdur-Yeşilova nüfusuna kayıtlı Esat Yorulmaz’a ait. Üstelik, Yorulmaz’a ait tek hat Hayal’in kullandığı numara da değildi. Esat Yorulmaz üzerine kaytlı çok sayıda cep telefonu hattı da ortaya çıkarıldı.

CİNAYETTEN 7 AY SONRA

Başbakanlık müfettişleri bunun üzerine ikamet adresi Denizli olarak gözüken Esat Yorulmaz’a ulaşarak hatla ilgili detaylı bilgi almak istedi. Ama olmadı. Çünkü Yorulmaz’ın Dink suikastinden yaklaşık 7 ay sonra trafik kazası geçirdiği ve kaldırıldığı hastanede bir gün sonra hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Bu, Dink dosyasında karşılaşılan ikinci kaza sonucu ölümdü. Çünkü tetikçi Ogün Samast’ın suikastte kullandığı silahı 300 YTL ödeyerek temin ettiğini söylediği Ömer Pulatoğlu da suikastten yaklaşık 6 ay önce deniz kazasında ölmüştü. Tuncel, Yasin’i takip ediyordu

Hrant Dink cinayeti davasının kilit ismi polis memuru Muhittin Zenit, dün Ankara 11.Ağır Ceza Mahkemesi’ne talimatla ifade verdi. Zenit, Yasin Hayal’in cezaevinden çıktıktan sonra Hrant Dink’i öldüreceği duyumlarını aldıklarını Erhan Tuncel’i de Yasin’i takip için görevlendirdiğini anlattı. Bayburt’a cinayetten bir yıl önce tayin edildiğini belirten Zenit, giderken Hayal’in öldürme planı ile ilgili olarak Trabzon Emniyetinden ‘Özgür Komiser’ adlı kişiyi görevlendirdiğini ifade etti.

Gelişmelerle ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü ile İstanbul Emniyetinin bilgilendirildiğini söyleyen Zenit, cinayetin işlendiği gün Erhan Tuncel ile telefon konuşmasını Trabzon ve Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü’nün isteği üzerine yaptığını anlattı.

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License