19.1.09

JİTEMCİ ALBAY EVİNDE ÖLDÜ

JİTEM'ci Albay İntihar Mı Etti ?

JİTEM'ci Jandarma İstihbarat Grup Komutanı emekli Albay Abdülkerim Kırca, şüpheli bir şekilde evinde ölü bulundu. Kırca'nın ismi son zamanlarda ETÖ'de geçiyordu

Evinde ölü bulunan JİTEM'ci Jandarma İstihbarat Grup Komutanı emekli Albay Abdülkerim Kırca'nın intihar ettiği öne sürüldü.

Kırcı'nın Ankara Güvercinlik Koruma Lojmanlarında intihar ettiği öne sürüldü..

Alınan bilgiye göre, emekli Jandarma Albay Kırca, sabah saatlerinde evinden 1 el silah sesi duyuldu.Kırca'nın olay yerinde öldüğü, cenazesinin otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılacağı öğrenildi. Olayın intihar mı, suikast mi olduğu henüz tespit edilmedi.

JİTEM Komutanı" emekli albay Abdülkerim Kırcı, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in elinden "Devlet Övünç Madalyası" almıştı Kırca Susurluk'un Önemli İsmiydi

İki gündür hakkındaki iddialar basına yansıyan ve evinde ölü bulunan JİTEM'ci Kırca, Susurluk Raporu’nun da önemli ismiydi..

Evinde ölü bulunan bir dönem Jitem'de görev yapan emekli Binbaşı Abdülkerim Kırca'nın Susurluk Raporu’nda "Binbaşı Kerim" adıyla çok sayıda olayı planlayan ve yürürlüğe koyan isim olarak yeraldığı ortaya çıktı.

Dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz’ın talimatıyla susurluk soruşturmasını yapmakla görevlendirdiği Başbakanlık Başmüfettişi Kutlu Savaş’ın hazırladığı Rapor’da Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım ile yakın çalışma içinde olduğu ifade edildi. Rapor'da, başta yargısız infaz pek çok kanun dışı olayın özetle anlatılmasından sonra bir itirafçının anlatımıyla Binbaşı Abdülkerim Kırca’nın adının geçtiği ilgili bölüm şöyle:
“Bahsekonu olayların planlayıcısı ve yürürlüğe koyucularının J.İsth.'da Kerim Binbaşı olarak tanınan Abdülkerim Kırca, Ahmet Demir ve Alaattin Kanat olduğunu,
-Ülkeyi daha iyi günlere götürmek ve terörden temizlemek amacıyla kendisi gibi itirafçıları kandıran bu şahısların, daha sonra bu işleri şahsi amaçları için yaptıklarını, kadın ve kızlara tecavüz ettiklerini ve elde ettikleri para ile lüks hayat yaşayıp mülk edindiklerini öğrendikten sonra, kendisi ile birlikte itirafçılardan Adil Timurtaş, İsmail Yeşilmen, Burhan Şare ve Serdar Od'un gruptan ayrıldıklarını,
-Ancak geçim kaynakları olmadığı için gasp ve soygun gibi olaylara karıştıklarını,
-Her infaz sonrasında Kerim Binbaşı, Yeşil ve A.Kanat tarafından kendilerine 10.000.000 TL, harçlık verildiğini, geri kalanlarının ise teşkilata mal edildiğinin anılan şahıslarca söylenildiğini…”

(ANKA)

Askeri Savcılık İntihar Diyor

JİTEM de görev yapan emekli Binbaşı Abdülkerim Kırca'ın intihar ettiği ağırlık kazanıyor. Jandarma yetkilileri olayın normal ölüm olduğunu açıklarken, askeri savcılık Kırca'nın beylik silahıyla bu sabah intihar ettiğini açıkladı.

Jandarma'nın Ankara'nın Güvercinlik bölgesinde bulunan lojmanlarında eşi Meriç Kırca tarafından ölü bulunan Devlet Övünç Madalyası sahibi emekli Binbaşı Abdülkerim Kırca'nın intihar ettiği anlaşıldı. Olaydan sonra jandarma yetkilileri bilgi vermekten kaçınırken, basın mensupları Güvercinlik'te bulunan lojmanlara alınmadı. Soruşturmayı yürüten Askeri Savcılık otopsi verirken, akşam saatlerinde lojmanların çıkışında olayın ardındaki sis perdesi aralandı.

Kırca'nın bugün sabah saatlerinde odasına çekildiği ardından silah sesinin duyulduğu ifade edildi.
Bir operasyonda omurilik bölgesine gelen kurşun nedeniyle sakat kalan Kırca, malülen emekli olmuştu. Hakkında gündeme gelen iddialar nedeniyle intihar ettiği sanılan Kırca'nın eşi tarafından bulunduğu kaydedildi.

Jitem de görev yapan emekli Binbaşı Kırca'nın 7.65 mm'lik beylik tabancasıyla kendini sağ şakağından vurduğunu ifade eden yetkililer, merminin soldan da çıkış yaptığını söylediler. Savcılık yetkilileri, silahta yapılan parmak izi ve olay yerinde yapılan araştırmaların olayda şüphe oluşturmayacak şekilde açık olduğunu bildirdiler.

(ANKA)

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License