20.1.09

ODTÜ'DE JİTEMCİYİ ÖĞRENCİLER YAKALADI

JİTEM'ci ODTÜ'de kendini ele verdi

ODTÜ öğrencileri Merkez cafeterya'da, cep telefonuyla kendi fotoğraflarını çeken bir kişiyi yakaladı.

Sözkonusu kişinin öğrenci değil, sivil giyimli asker olduğu tespit edilince yaşanan arbede, Rektörlük Genel Sekreter Vekili Tanju Mehmetoğlu'nun devreye girmesi üzerine sona erdi. Yakalanan kişinin üzerinde ATO üyesi Şehmus Çelik ve Uzman Çavuş Suat Yılmaz adına düzenlenmiş askeri bir belge çıkarken, tutulan tutanağa kendisinin "istihbaratçı" olduğunun düşünüldüğü notu düşüldü.

ODTÜ Merkez Cafaterya'da öğlen saatlerinde M.B ve Z.S adlı öğrenciler, okuldan bir hocanın 'uyarısıyla' bir kişinin cep telefonuyla, fotoğraflarını çektiğini gördü. İki öğrenci, fotoğraflarını çeken kişinin yanına giderek 'neden fotoğlarını çektiğini' sordu.

ATO KİMLİĞİ ÇIKTI

Üzerinde "Ankara Ticaret Odası üyesi Şehmus Çelik" adına düzenlenmiş bir kimlik çıkan kişi, öğrencilere fotoğraflarını çekmediğini iddia etti. Öğrencilerin ısrarlı soruları üzerine yemekhane görevlisi olduğunu öne süren kişi, öğrenciler tarafından yemekhaneye götürüldü ve yemekhane personeliyle yüzleştirdi. Ancak yemekhane personeli bu kişinin kendi birimlerinde çalışmadığını söyledi. Bu sırada öğrenciler toplanmaya başladı.ÖĞRENCİYE TEHDİT

Esrarengiz kişinin telefonuna el koyan öğrenciler kendilerine ait fotoğrafları da telefon hafızasında gördüler. Rehberinde çok sayıda askeri personel numarası bulunan telefona kısa süre sonra 'öğrenciler gazete standı açtı gidecek misin?' içerikli bir mesaj geldi. Bu sırada çıkan arbade üzerine Genel Sekreterivekili Mehmetoğlu olay yerine geldi ve bir tutanakla bu kişiyi yetkililere teslim ettik" dedi. M.B adlı öğrenci, söz konusu kişinin kendisini "Ne yaptığını sanıyorsun hayatına mal olacak" diyerek tehdit ettiğini öne sürdü.

İSTİHBARATÇI OLABİLİR

Bazı öğrecinlerin imzası ve Genel Sekreter vekili Mehmetoğlu'nun imzasını taşıyan tutanakta "19 Ocak 2009 tarihinde kafeteryada fotoğraf çekilirken tespit edilen ve öğrenci olmadığı tahmin edilen bir kişinin ve arkadaşının kimliği sorulması ve gösterilmesi üzerine kafeterya şefliğine yönlendirilmiş, kişinin üzerinde Şehmuz Çelik adına ATO tarafından düzenlemiş kimlik bulunmuştur. Kişinin istihbarat için çalıştığı düşünülmektedir. İş bu tutanak tutulmuştur" denildi.

Öğrenciler, yaptıkları arama sırasında, Ankara İl Jandarma Komutanlığına ait "Tekerlikli Araç Günlük ve Koruyucu Bakım Formu"nu şüphelinin üzerinde buldu. Jandarma Üsteğmen Serkan Karakoç'un imzsasını taşıyan formda personelin adının Uzman Çavuş Suat Yılmaz olduğu anlaşıldı.

ÖĞRENCİLERDEN PROTESTO

Gelişmeler üzerine Ankara İl Jandarma Alay Komutanlığı'na bağlı çok sayıda jandarma geldi. Öğrenciler 'ODTÜ bizimdir bizimle özgürleşecek', 'Katil jandarma üniversiteden defol', 'Kahrolsun MİT, Jitem, kontrgerilla' sloganları attı.

İLK DEĞİL

Öğrenciler yaptıkları basın açıklamasının ardından kampüs içinde bulunan Jandarma Karakoluna yürüdü. Karakol, çevresinde yoğun güvenlik önlemi alan Jandarma yetkilileri sadece üç öğrencinin karakol komutanıyla görüşmesine izin verdi. Gazi olaylarının yaşandığı 16 Mart 1995'ten bir gün sonra da ODTÜ'de bir JİTEM mensubu takip ettiği öğrenciler tarafından yakalanmış, çok sayıda öğrenci olayı protesto etmişti.

RADİKAL


20.Ocak.2009

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License