16.1.09

FİRARİ PAŞA TUTUKLANDI

Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz tutuklandı.

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında mahkemeye sevk edilen emekli Tuğgeneral Levent Ersöz tutuklandı.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcıları Zekeriya Öz ve Ercan Şafak tarafından ifadesi alındıktan sonra tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edilen Ersöz, İstanbul nöbetçi 13. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktı.
Mahkeme, Levent Ersöz'ün tutuklanmasına karar verdi.

Ersöz'ün hakkındaki yakalama kararı nedeniyle CMK'ya göre gözaltına alındıktan sonra 24 saat içerisinde hakim karşısına çıkması gerektiğinden, süre dolduğu için savcılık sorgusunun yarıda bırakılarak mahkemeye gönderildiği belirtildi.

Levent Ersöz'ün, savcılık sorgusu sırasında kendisine yöneltilen sorulara yanıt vermediği de öğrenildi.

Bu arada, Ankara'dan İstanbul'a getirilen Yarbay Mustafa Dönmez'in, önümüzdeki hafta başında, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine götürülerek, ifadesinin alınacağı bildirildi.Öte yandan, Ankara'da görevli 2 askeri savcının, çarşamba günü Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine gelerek, ''Ergenekon'' soruşturmasını yürüten savcılarla görüştüğü öğrenildi.

Askeri savcıların, 2 gün boyunca İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün de aralarında bulunduğu 5 savcı ile soruşturma kapsamında tutuklanan askeri personel hakkında görüştüğü kaydedildi.
samanyoluhaber.com

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License