16.1.09

TUNCER KILIÇ'IN GÖRÜŞTÜĞÜ KORUMA

İşte Kılınç’a 61 kez alo diyen çavuş

Emekli Org. Kılınç tam 61 kez Ergün Poyraz’ın korumasıyla görüşmüş. Taraf Gazetesi bugün Ergenekon kapsamında gözaltına alınan Kılınç'ın ifadesini yayınladı

Ergenekon operasyonunda sorgulanıp serbest bırakılan eski MGK Genel Sekreteri’ne sorulan sorular ayrıntılarıyla ortaya çıktı.

Kılınç’a Yusuf Karayaka ile 61 kez neden telefonlaştığı soruldu. Kılınç’ın “Tanımıyorum” dediği Karayaka, Ergenekon tutuklusu Poyraz’ın koruma amiri


Eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç'ın, Ergenekon'un tutuklu sanığı Ergün Poyraz'ın bir dönem korumalığını yapan Yusuf Karayaka ile 61 kez telefonla görüştüğü tespit edildi. Kılınç'ın, savcının bu konudaki sorularına "Karayaka'yı tanımıyorum" yanıtı verdiği öğrenildi. Kılınç'ın tanımadığı halde 61 kez niye görüştüğünü açıklayamadığı Karayaka hakkında yazar Poyraz'dan ele geçen belgelerde ise oldukça ilginç bilgiler yer alıyor.
Poyraz'ın kendisine ait olmadığını iddia ettiği bu dokümanlardaki telefon kayıtlarına ait dökümlerde ise Poyraz'ın Yusuf Karayaka'nın adını vererek "Kendisini satmakla" suçladığı anlaşılıyor.

Koruma uyuşturucu satıcısı mı
Ergenekon Savcıları, emekli Orgeneral Tuncer Kılınç'tan, telefon görüşmeleri yaptığı tespit edilen Yusuf Karayaka'yı tanıyıp tanımadığını ve görüşme içerikleri hakkında detaylı açıklama yapmasını istedi. Ancak Kılınç kayıtlara rağmen Yusuf Karayaka isminde bir tanıdığının olmadığını, bu görüşmeleri hatırlayamadığını iddia etti.
Yusuf Karayaka ise Ergenekon'un tutuklu sanığı yazar Ergün Poyraz'ın yakından tanıdığı bir isim. Poyraz'ın bir dönem yakın koruması olan ancak daha sonra arasının açıldığı anlaşılan Yusuf Karayaka hakkında, Poyraz'dan ele geçen notlarda oldukça şaibeli bir fotoğraf ortaya çıkıyor."Güven'le birlikte öldürülecektim"
"Notlar" başlığı düşülen belgede aynen şu ifadeler yer alıyor: "Ercüment Mitçi, gerek Hiram gerek Necip abinin soruşturmalarını engellemekle görevlendirildi. Çıkar için Fethullahçı Celal Yarbay'la bilardo salonunda görüştü...Yarbay ve ekibi aldıkları para sonucu onların safına geçtiler... Koruma Yusuf paranın yanında ablasının üzerine Alfa Romeo aldı. Yusuf ve ekibinin uyuşturucu satmasına bile göz yumdular... İstanbul'da İBDA-C'li şoför ve Oğuzcan Hanlı ile birlikte Celal Yarbay'ın direktifleri sonucu beni sattılar. İ. Güven'le birlikte öldürülecektim. Ankara'da beni tuvalete bile yalnız göndermeyen korumalar, Tuzla'da yanıma gelmemek için binbir numara çektiler..."
Poyraz'ın kaleme aldığı düşünülen bir başka belgede ise korumalar hakkında çeşitli bilgilerin kayda geçirildiği anlaşılıyor: "Yusuf Karayaka, astsubay olmadan önce son seçimlerde Gökçek'in beş katlı binayı çepeçevre saran afişini asan, restoran çevresini AKP bayrakları ile süsleyen, 8 Mart kadınlar gününde AKP'li kadınlara binasını veren, yine aynı yerde Ankara'nın en büyük kumarhanesini işletenlerden Hüseyin Ö. ve İskender Ç. araba galerisinde çalışmıştır."

“30 milyar alsın”
Ergün Poyraz'ın Ankara'daki ikametinde yapılan aramalarda diz üstü bilgisayarda bulunan "Kayıt 2" isimli başka bir belgede ise "X1, X2, X3" kodları verilen kişiler arasında yapılan görüşmelerde Karayaka olduğu düşünülen kişiye verilen arabaya ilişkin bir diyalog bulunuyor. Uzun diyalogun bir kısmı da şöyle:

"Şahıs X1: Sağlam değil kömür işine de girdiler de askeriyenin 8-10 tane askeriyede bağladılar ha
Şahıs X3: Kömür nereden geliyor
Şahıs X1: Yurtdışından getiriyorsun abi, ithal ediyorsun
Şahıs X2: Ya herkes doyacak bu işten herkesi doyuracağız diğer şekle mihnet altında kalıyoruz. Hediye arabasını gönderdiğin zaman... (ses anlaşılmıyor) karısını kızını alıp gezdirdiğin zaman bir yere tatile gönderdiğin zaman problem çıkmıyor.
Sahıs X1: ... (ses anlaşılmıyor) Verdim
Şahıs X2: Hee Yusuf... (ses anlaşılmıyor)... Hem kızını götürüyorsun hem işini görüyorsun yedir... (ses anlaşılmıyor) kredi kartından para çıkar... 30 milyar alsın..."

TARAF GAZETESİ


16.Ocak.200

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License