22.1.09

ETÖ 11. DALGAYI ANLAYALIM

İşte ETÖ 11. dalganın şifreleri
Bu sabah başlatılan 11. dalga ETÖ operasyonunun kodları çözülmeye başladı.

Bugünkü operasyonların 2 sebepten başlatıldığı ortaya çıktı. İlki ETÖ'nün suikast timlerine darbe vurmak, diğeri ise ETÖ'nün mali kaynaklarını kurutmak. Operasyonlar kapsamında aralarında polis ve asker çok sayıda muvazzafın olduğu 2 suikast timi çökertildi.Örgüte maddi destek sağladığı iddiasıyla ise serveti dudak uçuklatan Türk Metal Sendikası başkanı Mustafa Özbek gözaltına alındı.

11. dalga operasyonun dayanak noktası 10. dalga ETÖ operasyonunda yakalanarak tutuklanan eski Özel Harekat daire Başkanı İbrahim Şahin'in evinde ele geçen ajanda ve şifreli bilgisayar kayıtları oldu. Polis, Savcı Öz'ün talimatıyla yaptığı detaylı inceleme sonunda şifreleri çözdü.

Buna göre İbrahim Şahin, Türkiye'de kaos çıkartmak amacıyla kurulan suikast timlerinin başındaki isimdi. Bu bilgi doğrultusunda çalışmalarını yürüten ETÖ savcıları teknik takiple elde edilen bilgileri de birleştirerek bu timleri ve timlerin hedefindeki isimleri tespit etti.Bu sabah kamuoyunun 11.dalga ETÖ opresayonu olarak adlandırdığı operasyon birçok ilde eşzamanlı olarak başlatıldı.Bu operasyonlar kapsamında Elazığ Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürü Ayhan Atabek gözaltına alındı. Gelen ilk bilgiye göre Atabek'in biri emniyet amiri 8 polisten oluşan suikast timinin başındaki kişi olduğu iddia ediliyor.Bu suikast timinin hedefindeki kişinin ise Sivas Ermeni cemaati lideri olduğu öğrenildi.


Diğer bir suikast timi ise, muvazzaf bir yüzbaşının liderliğini yaptığı ve bir üsteğmen, 2 teğmen ve 6 astsubaydan oluşan timdi. Bu timin elemanları ise İstanbul'da gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, bu suikast timin hedefindeki kişi ise İstanbul Ermeni Patriği Mesrop Mutafyan'dı.

SAMANYOLUHABER



22.Ocak.2009

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License