10.1.09

İSRAİL EŞİTTİR VAHŞET

Kan donduran VAHŞET !

İsrail ordusunun, 110 Gazzeliyi önce sığınmaları için bir eve topladığı, ertesi gün de bu evi vurarak 30 kişinin ölümüne yol açtığı raporlandı.

İsrail'in, dünyanın gözü önünde gerçekleştirdiği Gazze katliamında iki hafta geride kaldı. ABD'nin vetosu sebebiyle günlerdir ateşkes kararı çıkaramayan BM Güvenlik Konseyi, nihayet bu yönde bir karar aldı. Ancak BM'nin, acil ve kalıcı ateşkes çağrısını yok sayan Tel Aviv, bombalamaya devam ediyor.

Dün de 50'den fazla saldırıda 20 Filistinliyi katletti. BM'nin dün açıkladığı rapor ise İsrail vahşetinin soykırım boyutunu ortaya koydu. BM İnsani İşler Koordinasyon Bürosu'nun raporuna göre, İsrail askerleri 4 Ocak'ta Gazze'nin merkezindeki Zeytun mahallesinde bir eve sığınmaları için 110 Filistinliyi yerleştirdi. Ayrıca evden çıkmamaları konusunda da uyardı. 5 Ocak'ta da bu evi bombaladı. Saldırıda 30 sivil hayatını kaybetti.srail ise iddiaları reddetti. İsrail ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada, askerlerin "sivilleri bir evden diğerine taşıdığına" yönelik herhangi bir bilginin bulunmadığı belirtildi. Açıklamada, "İddia, İsrail kuvvetleri söz konusu bölgeye o tarihte henüz ulaşmamış olduklarından, mantıklı bir temelden yoksundur." denildi. Ancak saldırıda birçok üyesi öldürülen Filistinli Samuni ailesinin hayatta kalan 13 yaşındaki üyesi Ahmed İbrahim Samuni, askerlerin aralarında ailesinin de bulunduğu mahalle sakinlerini tartakladığını ve bu kişileri evin birine soktuğunu anlattı. Ertesi gün vurulan bu evde ölenler arasında annesinin de bulunduğunu söyledi. Saldırıda bacağından ve göğsünden yaralanan Ahmed, bu haliyle 3 küçük kardeşini hayatta tutmaya ve ölüler arasında yatan yaralı yetişkinlere yardım etmeye çalıştığını belirtti. Ahmed, "Ne su, ne ekmek vardı. Yiyecek hiçbir şey yoktu." dedi.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Navi Pillay de Gazze sorununda uluslararası savaş hukukunun ihlal edilip edilmediğiyle ilgili olarak güvenilir ve bağımsız soruşturmalar yapılması çağrısında bulundu.

10.Ocak.2009 SAMANYOLUHABER.COM

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License