22.1.09

ERGENEKON'A 11. DALGA VURDU

Ergenekonda yeni dalga

Ergenekon Operasyonu'nda bu sefer "finans ve medya" merkezine baskın yapıldı. Milyar dolarlık birikimi yöneten Mustafa Özbek'in iki kalesine baskın yapıldı.
Ankara, İstanbul, Antalya, Elazığ, Iğdır, Şanlıurfa, Şırnak, Maraş, Hakkari, Tokat, Hatay, Siirt, Bursa illerinde Ergenekon Operasyonun 11. dalgası başladı.

Ergenekon soruşturmasının 11. dalgası bu sabahtan itibaren başladı. Güvenlik Kuvvetlerinin, Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün talimatıyla harekete geçti..

Ergenekon soruşturmasında sıcak gelişme. Operasyon Türk Metal İş Sendikası Başkanı Mustafa Özbek'e sıçradı.

Polisler bu sabah erken saatlerde Avrasya televizyonu ve Metal-İş sendikasında arama yapmaya başladı. Mustafa Özbek'in evinin de arandığı öğrenildi.

Metal-İş sendikası başkanı Özbek'in, yönettiği milyar dolarlık Metal-İş fonuyla, Ergenekon'u finanse ettiği, Avrasya televizyonuyla da örgütün medya ayağını yürüttüğü iddia ediliyordu.

POLİS VE ASKERLER GÖZALTINDA

Operasyon kapsamında bazı Subay ve Emniyet mensuplarının da gözaltına alındığı bildiriliyor.

SUİKAST TİMİ ALINDI

Ergenekon'un 10. dalgasında gözaltına alınan İbrahim Şahin'le bağlantılı iki suikast timi gözaltına alındı.

VERSO'YA DA OPERASYON

11. dalga kapsamında Verso Araştırma Şirketi'nin sahibi Erhan Göksel de gözaltına alındı

Şuana kadar gözaltına alınanlar arasında şu isimler geldi: Ünal İnanç, Süleyman Erdinç, Mustafa Özbek, Erhan Göksel, Mecit Hazır, Muharrem Aslı Yüce, Pevrul Kavrak...

ŞİRİNOĞLU ARAŞTIRMA MERKEZİ'NDE ARAMA

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında, Şirinoğlu Sosyal ve Stratejik Araştırmalar Merkezi'nde arama başlatıldı.

Batıkent'teki merkeze gelen Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi polislerinin, sabah saatlerinde arama çalışmalarına başladığı öğrenildi.Ergenekon Operasyonu'nun son dalgasının 13 ile yayıldığı ortaya çıktı. Toplam 26 kişinin gözaltında olduğu bildiriliyor. Çok sayıda muvazzaf gözaltında...

Ankara, İstanbul, Antalya, Elazığ, Iğdır, Şanlıurfa, Şırnak, Maraş, Hakkari, Tokat, Hatay, Siirt, Bursa illerinde süren operasyonlarda 26'den fazla kişi gözaltına alındı.

Bu arada Ankara'da Türkmen Cephesi yetkilisi Savaş Avcı'nın da gözaltına alınanlar arasında olduğu bildiriliyor.

Türk Metal Sendikası binası, Başkanı Mustafa Özbek'in Beysukent'teki evinde ve Sendika'ya bağlı Büyük Anadolu Oteli'nde de polis arama yapıyor.
Gözaltına alınanlar arasında Sendikacılar, Subaylar, Polisler var...

Ankara:

Soruşturmayı yürüten savcıların istemi ve mahkeme kararı doğrultusunda Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınanların Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek ve araştırmacı Erhan Göksel ile Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcıları Mecit Hazır ve Pevrul Kavlak, Türk Metal Sendikası Genel Sekreteri Muharrem Aslıyüce ve Süleyman Erdinç olduğu kaydedildi.


Kahramanmaraş:

Alınan bilgiye göre, soruşturma kapsamında Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi'nde görevli üç polis memuru gözaltına alındı.

Şırnak:

Şırnak'ta bir üsteğmen gözaltına alındı. Üsteğmen'in İznik'teki evinde de arama yapılıyor

Tokat:

Tokat'ta düzenlenen operasyonda bir özel harekat polisinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Antalya:

Ergenekon soruşturması kapsamında Antalya'dan bir emniyet amiri ile bir polis memurunun ifadesine başvurulmak üzere İstanbul'a götürüldüğü bildirildi.

Isparta

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında, Isparta'nın bir ilçesinde görev yapan bir subayın arandığı bildirildi.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, soruşturma kapsamında Isparta'daki çalışmanın, bir subayın ifadesine başvurulmak üzere gözaltına alınması yönünde olduğu, ancak şu ana kadar subaya ulaşılamadığını kaydettiler.

Yetkililer, subayın, Isparta'ya bağlı bir ilçede görev yaptığını açıkladılar.

Bu arada, soruşturma kapsamında Isparta ili dahilinde bir kazı yapıldığına ilişkin Emniyet Müdürlüğünde bir bilgi bulunmadığı bildirildi. aktifhaber.com

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License