9.1.09

ASKER ERGENEKON BASKINLARINI ÖNCEDEN BEKLİYORMUŞ

Baskını iki ay önceden biliyorlarmış

Ergenekon baskınını iki aydır bekleyen asker, 'Polisi içeri almayın' talimatını vermiş..

Ankara Merkez Komutanlığı, Ergenekon’daki 10’uncu dalgadan iki ay önce komutan lojmanlarına baskın halinde yapılması gerekeni bildirmiş: İçeri almayın

BİZE SORMADAN SOKMAYIN

17 Kasım 2008’de komutan lojmanlarının koruma birimlerinin bir yazıyla uyarıldığı anlaşıldı. Yazıda “M.O.E. General ve Amiral Lojmanları, Devlet Mahallesi General Lojmanları ve Çankaya Orgeneral ve Oramiral Lojmanları’na polis, jandarma ve savcılar izinsiz girmeyecek” deniliyor.
BUNLARDAN ALIRLARSA BIRAKIN

Tabur Komutanı imzalı yazı, “Paris Caddesi Lojmanları, Çiğdem Apartmanı ve Gürler Apartmanı ile sivil ikametlerde benzer bir durum yaşanırsa gelen kolluk görevlilerine müdahalede bulunulmamasını, fakat durumun derhal ilgililere bildirilmesini” emrediyor.

KILINÇ O LOJMANLARDAYDI

Ergenekon’un son dalgasında gözaltına alınan Eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, belgede “habersiz polis, jandarma ve savcılar alınmasın” denen Çankaya’daki bu general lojmanlarında oturuyordu. Halen tutuklu Hurşit Tolon da aynı lojmanda kalıyordu.



ASKERİ LOJMANLAR TALİMAT: İÇERİ ALMAYIN

Ergenekon’da 10. Dalga operasyon Türkiye’yi derinden sarsarken, Ankara’da Özel Koruma Tabur Komutanlığı’ndan alt birimlere gönderilen yazıda üst düzey rütbelilerin kaldığı lojmanlara polis, jandarma ve savcıların sokulmaması talimatının verildiği ortaya çıktı.

MGK eski Genel Sekreteri Emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, eski 2. Ordu Komutanı Emekli Orgeneral Kemal Yavuz, Emekli Tümgeneral Erdal Şenel ve aralarında albayların da bulunduğu muvazzaf subayların gözaltına alındığı Ergenekon operasyonunun son dalgası Ankara’yı sarsarken, iki ay önce üst düzey askeri erkanın kaldığı lojmanlara kolluk kuvvetlerinin ve savcıların sokulmaması talimatının verildiği ortaya çıktı.

Ankara Merkez Komutanlığı’na bağlı Özel Koruma Tabur Komutanlığı’ndan 17 Kasım 2008 tarihinde alt birimlere gönderilen yazıda sorumluluk alanlarında bulunan general lojmanlarına polis, jandarma ve savcıların sokulmaması, böyle bir durumla karşılaşıldığında ise tabur komutanlığının talimatlarına göre hareket edilmesi isteniyor.

“HABERSİZ LOJMANA ALMAYIN”

Özel Koruma Tabur Komutanı Piyade Binbaşı Yücel Yücebağ imzasıyla gönderilen yazıda “polis, jandarma ve savcılar” olarak tarif edilen kolluk kuvvetlerinin, komutanlığa haber verilmeden içeri sokulmaması istenen lojmanlar arasında son Ergenekon operasyonunda gözaltına alınan eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç’ın evinin de bulunduğu Çankaya Oran’daki orgeneral ve oramiral lojmanları da bulunuyor. 1 Temmuz 2008 günü yine Ergenekon operasyonunda emekli orgeneral Hurşit Tolon da aynı lojmandan gözaltına alınmıştı.TEDBİR ALINAN LOJMANLAR

17 Kasım 2008 tarihinde Koruma Tabur Komutanlığı’ndan 1’inci İkamet Koruma Bölük Komutanlığı’na gönderilen yazılı talimatta polis, jandarma ve savcıların sokulmaması istenen lojmanların emekli ve muvazzaf üst düzey askeri erkanın kaldığı lojmanlar olması dikkat çekiyor. Yazılı talimatta bu lojmanlar “Merkez Orduevi General ve Amiral Lojmanları, Devlet Mahallesi General Lojmanları ve Çankaya Orgeneral ve Oramiral Lojmanları” olarak sıralanıyor.

“Bu lojmanlara kolluk kuvvetleri (polis, jandarma, savcı vs…) alınmayacaktır” denilen yazıda şayet polis, jandarma veya savcı lojmanlara girmek isterse ise personelin “hareket tarzı ise” şöyle anlatılmış; “Böyle bir durumda derhal Tabur Komutanlığı’na, ona ulaşılmaz ise Nöbetçi A (ATAK), yine ulaşılmaz ise BAŞAR Hareket Merkezi’ne bildirilecek ve verilen emre göre hareket edilecektir.”

“DURUMU KOMUTANLIĞA BİLDİRİN”

Aynı talimatta “Paris Caddesi Lojmanları, Çiğdem Apartmanı, GürlerApartmanı ve sivil ikametler” olarak sıralanan lojmanlarda benzer bir durumla karşılaşılması halinde ise kolluk kuvvetlerine herhangi bir müdahalede bulunulmaması, ama “durumun derhal Tabur Komutanlığı’na ona ulaşılamaz ise Nöbetçi Amirliği’ne bildirilmesi” emri veriliyor.

Yazılı emir 27 Kasım 2008’e kadar tüm rütbeli personele, nizamiyelere bu emri tebliğ edin talimatıyla bitiyor.

TARAF

09.Ocak.2009

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License