8.1.09

ERGENEKON SİVASTA CİNAYET İŞLEYEKTİ

Ergenekon'un Sivas kanadının hedefi

Ergenekon'un Sivas kanadı, Minas Durmaz Güler'i öldürmek üzereyken basıldı.

Ergenekon Terör Örgütü'ne yönelik operasyonlar kapsamında 6 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda, Sivas Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri 12 kişiyi gözaltına aldı.

SİVAS ERMENİ CEMAATİ LİDERİ ÖLDÜRÜLECEKTİ

Zanlıların, "Ermeniler'den özür kampanyası" ve CHP'li Canan Arıtman'ın "Cumhurbaşkanı Gül'ün anneannesi Ermeni" sözleriyle kamuoyunda yeniden gerilim çıkartan Ermeni sorununa yönelik oluşan bu tepkiyi bir suikastle kaosa dönüştürmek için eylem hazırlığında oldukları tespit edildi.

Ergenekon'un Sivas Kanadının suikast düzenleyeceği bu kişi, Sivas Ermeni Cemaati Lideri Minas Durmaz Güler'di.

Ergenekon'un sözkonusu kanadının İbrahim Şahin'le irtibatlı olduğu tespit edildi. Bir taraftan Susurluk döneminden tanınan İbrahim Şahin'i takip eden polis, diğer taraftan da Türkiye'yi dünyada çok zor duruma sokacak Ermeniler yönelik bu suikasti engelledi.

YİNE BİR ÜLKÜCÜ KULLANILACAKTI

Suikast için uluslararası kamuoyunda "Türk milliyetçileri yaptı" algısı oluşturmak için Ergenekon Terör Örgütü'nün planı yine Hrant Dink olayındaki gibiydi.

Suikast için görevlendirilenlerden Oğuz Bulut'un, Sivas Ülkü Ocakları eski Başkanı olduğu belirlendi ve evinde iki adet el bombası bulundu. Yine Sivas'ta yakalanan Bekir Çelik'ten ise suikast tipi "kalem tabanca" ve bu silaha ait mermiler bulundu. Gözaltına alınan Ersin Gönenci isimli şahısta ise bir adet silah, çok sayıda mermi ve kesici saldırı aletleri bulundu.

Gözaltına alınanlar arasında Cumhuriyet Üniversitesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Mehmet Akyazı, bir dönem MHP Sivas il yönetim kurulunda görev alan İbrahim Budaklı da bulunuyor.İKİ AYDIR TAKİPTELERDİ

Suikast planlayan zanlıların 2 aydır teknik takipte oldukları, cemaat liderinin de koruma altında bulunduğu öğrenildi. Operasyonda suikast girişimine yönelik bazı belge ve bilgilerin de ele geçirildiği belirtiliyor.

Sivas Valisi Veysel Dalmaz, şahısların sorgusunun devam ettiğini belirterek “Yapılan istihbari çalışmalar doğrultusunda ses getirecek suikast planlanan iller arasında Sivas'ın da olduğu bilgisine ulaşıldı. İstanbul bağlantılı olarak ilimizde bazı kişi ya da kişilerin öldürülmesi planlanıyordu. Amaçlarına ulaşamadan operasyon gerçekleştirildi” dedi. Dalmaz, şahısların vereceği bilgiler doğrultusunda yeni gözaltıların olabileceğini kaydetti.

AKTİFHABER


08.Ocak.2009

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License