13.1.09

TOLON'UN TAHLİYE CİNLİĞİ TUTMADI

Tolon Paşa'nın Sevk Oyunu

Ergenekon'un tutuklu paşalarından emekli Org. Hurşit Tolon, "Hülle rapor"la bakın nasıl GATA'ya sevk edilmeye çalışılmış.

Ergenekon terör örgütü lideri olmak suçlamasıyla Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un, 'hülle rapor'la GATA'ya sevk edilmeye çalışıldığı ileri sürüldü. Cezaevindeki bir yüzbaşı aracılığıyla 'Asker kaçağı bir tutuklu' olarak GATA'ya gönderilmek istenen Tolon'un sevki, cezaevi yönetiminin dikkatine takıldı. Sağlık raporundaki eksiklikleri gören yönetim, sevki durdurdu. Sevk kağıdını veren doktor ile sevk kağıdını alan yüzbaşı hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, eski 1. Ordu Komutanı Hurşit Tolon, Silivri Cezaevi'ne nakledildikten sonra sağlık sorunlarını gerekçe göstererek tahliye olmak için avukatı aracılığıyla Silivri Devlet Hastanesi Aile Hekimliği Polikliniği'ne başvurdu.

ŞU KAĞIDI İMZALA

Hurşit Tolon'u hastaneye götüren Silivri Cezaevi'nde görevli bir yüzbaşı, daha önceden defalarca geldiği hastanede tanıdığı doktora, 'Tutuklu bir asker kaçağı var. GATA'ya sevkedilmesi gerekiyor. Sevk kağıdını imzalar mısın?' dedi. Bunun üzerine poliklinikte görevli doktor da 31 Aralık 2008 günü '2768' protokol numarası ile Silivri Devlet Hastanesi'ne gönderilen Ahmet Hurşit Tolon'un açık kimliğine bakmadan ve hastayı muayene etmeden sevk kağıdını imzaladı.

Poliklinik doktoru, kağıt üzerinde yapılan işlemde Tolon Paşa'ya 'anksiyete' (hafif depresyon, korku hissi ve gerginlik) teşhisi koyarak hastayı Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne (GATA) sevk etti. Ancak Silivri Devlet Hastanesi'nden verilen bu sevk raporu, cezaevi yönetmeliğine takıldı.

BAŞHEKİM İMZASI YOK

Cezaevi yönetmeliğine göre hükümlü ve tutukluların bir hastaneden başka bir hastaneye sevki durumunda sevk kağıdında iki uzman hekimin imzası gerekiyordu. Ayrıca, bu kararın başhekimin onayına sunulması ve hastalığının hangi sebeple bu hastanede yapılamayacağının belirtilmesi gerekiyordu. Bu sevk işleminde ise sadece bir doktorun imzası bulunuyordu. Başhekimin onayı da yoktu. Bu durum Silivri Cezaevi yönetiminin gözünden kaçmadı. İlgili cezaevi yönetmeliğinin 9 maddesinin 2. fıkrasına göre Tolon'un GATA'ya sevki mümkün görünmüyordu. Daha sonra cezaevi savcısı, sevki alan yüzbaşı ile sevk kağıdını veren doktoru yüzleştirdi.

DOKTOR İTİRAF ETTİ

Ancak yüzbaşı, Hurşit Tolon için sevk kağıdı almadığını, doktoru da daha önceden hiç tanımadığını söyledi. Doktor ise yüzbaşının daha önce de yanına gelerek sevk için kağıt imzalattığını, yine 31 Aralık 2008 günü yanına gelerek 'asker kaçağı tutuklu bir şahıs var. GATA'ya sevk istiyor' diyerek sevk kağıdı vermesini istediğini, kendisinin de bu kağıdı yüzbaşıya verdiğini savcıya anlattı. Silivri Cezaevi Savcısı'nın da soruşturma evrakını Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi belirtildi. Yüzbaşı ile doktor hakkında ise soruşturma açıldığı öğrenildi. Tahliye kararı istenebilecekti

Usulsüz sevk işlemi üzerine durumdan haberdar olan Silivri Devlet Hastanesi Başhekimi, emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un GATA'ya sevkinin iptal edilerek tekrar hastaneye sevkinin sağlanmasını istedi. Yapılan gerçek muayenede ve tetkikte Hurşit Tolon'un, GATA'ya sevkini gerektirecek herhangi bir sağlık probleminin olmadığına karar verdi. Eğer Hurşit Tolon, GATA'ya sevk edilseydi, buradan alınacak bir raporla 13.Ağır Ceza Mahkemesi'nden tahliyesi talep edilebilecekti.

Asprinden başka hiçbir ihtiyacı yok

Hurşit Tolon, cezaevinde kaldığı süreçte çeşitli rahatsızlıkları nedeniyle hastaye kaldırıldı. Kocaeli Devlet Hastanesi'nde 24 Eylül 2008'de tedavi edilen Tolon'a, 'yüksek tansiyon ve prostat' teşhisi kondu. Avukatlarının 'kalp rahatsızlığı var' itirazı üzerine bir gün sonra Tolon, aynı hastanede tepeden tırnağa konrol edildi. Hazırlanan kalp ve damar raporunda, “Mevcut haliyle koroner arter hastalığı bulguları için asprin dışında herhangi bir ilaç kullanılmasına gerek yoktur, günlük ağır efor dahil her türlü faaliyeti yapabilir' denildi.

Hurşit Tolon'un avukatı İlkay Sezer de daha önce, nöbetçi İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek tahliye talebinde bulunmuştu. Ancak İstanbul 9.Ağır Ceza Mahkemesi, bu talep için Adli Tıp Kurumu'ndan rapor istedi. Bunun üzerine Tolon 24 Kasım'da Adli Kurumu'ndan sağlık kontrolünden geçirildi. Tolon, 7 Aralık 2008'de de Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde kontrolden geçirildi. Tolon'un, Adli Tıp'ca hakkında hazırlanacak rapor kapsamında muayene edildiği öğrenildi.

(Yeni Şafak)

Tolon'un Kaçırılması Doğrulandı

Ergenekon tutuklusu Orgeneral Hurşit Tolon'un 'hülle raporla' GATA'ya sevk oyunu, başhekim tarafından doğruladı

Paşa kaçırmayı' başhekim doğruladı

Yeni Şafak'ın ortaya çıkardığı emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un 'hülle raporla' GATA'ya sevk oyununu, Silivri Devlet Hastanesi Başhekimi Ali Ulvi Yılmaz, doğruladı. Altında imzası bulunmayan sahte sevkin soruşturulduğunu belirtti.

Ergenekon tutuklusu emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un Silivri Devlet Hastanesi'nden sevk kağıdı alarak GATA'ya sevkedilmeye çalışılması girişimini, hastane Başhekimi Ali Ulvi Yılmaz doğruladı.

Yeni Şafak'ın dün manşetten duyurduğu 'Tolon Paşa'nın sevk oyunu' adlı haber Silivri Devlet Hastanesi'nde de geniş yankı uyandırdı. Usulsüz sevk işlemiyle ilgili gazetemizde yayımlanan haberi okuduğunu belirten Uzman Dr. Ali Ulvi Yılmaz, 'İstihbaratlarınız nedir bilmiyorum ama, her şeyi ayrıntılı bir şekilde yazmışsınız' diye konuştu.

SEVK KAĞIDINI GÖRMEDİM

Sevk kağıdıyla ilgili kendi imzası olması gerektiği halde imzasının bulunmadığını açıklayan Başhekim Ali Ulvi Yılmaz, 'Evet, imzamız yok. İncelemelerimizde bunu tespit ettik. Sevk kâğıdını da görmedim' dedi. Bir doktorun neden böyle bir girişimde bulunduğunu anlamadığını sözlerine ekleyen Başhekim, 'Usulsüz yapılan sevkin muhakkak geri döneceğinin bilinmesi gerekiyordu' dedi. Sağlık Müdürlüğü'nün soruşturma başlatmasından dolayı kendi soruşturmalarını durduklarını belirten Yılmaz, İl Sağlık Müdürlüğü'nün daha üst mercii olarak soruşturmayı devam ettirdiğini belirtti.

GATA SEVK ZİNCİRİMİZDE DEĞİL

Sevk süreci hakkında da Yeni Şafak'a bilgi veren Yılmaz şöyle konuştu: 'Tutuklular ilk olarak hastaneye gelirler. İlgili branşa giderler eğer sorunu çözemezsek, sevk zinciri içinde bulunduğumuz hastaneye bu yönlendirmeyi yaparız. Ama GATA'ya normalde bizim hastanemizden sevk olmaz. Sevk zincirimizde de yok.'

Gerçeği Yeni Şafak belgeler

Yeni Şafak 12 Ocak 2009 Pazartesi günü yayınlanan manşetinde, emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un Silivri Cezaevi'nden tahliye yolunu açacak sahtecilik girişimini, 'TOLON PAŞA'NIN SEVK OYUNU' manşetiyle okurlarına duyurdu. Haberde, 'İki kez sağlık kontrolünden geçirilip, 'aspirine bile ihtiyacı yok' raporu verilen Ergenekon tutuklusu emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un, sahte raporla GATA'ya götürülmek istendiği' vurgulandı. Aynı haberde sevk işlemini isteyen bir yüzbaşı ile sevk raporuna imza atan Silivri Devlet Hastanesi'nde görevli bir doktor hakkında soruşturma başlatıldığı da belirtildi.

(Yeni Şafak)

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License