12.1.09

SON DALGANIN İÇERDEKİLERİ VE DIŞARIDAKİLERİ

"Son Dalgada" Son Durum ?

Ergenekon Terör Örgütü operasyonu kapsamında düzenlenen son dalga (9. Dalga) gözaltılarında son durum: Son dalgada kimler tutuklu kimler serbest?
"Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alınarak dün adliyeye sevk edilen 6 kişiden emekli Orgeneral Kemal Yavuz, eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz savcılıktaki sorgularının ardından, emekli Tümgeneral Erdal Şenel ile Avukat Hüseyin Buzoğlu da mahkemece serbest bırakıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları tamamlanan Emekli Orgeneral Kemal Yavuz, eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz, eski Genelkurmay Adli Müşaviri emekli Tümgeneral Erdal Şenel, Prof. Dr. Yalçın Küçük, Avukat Mustafa Hüseyin Buzoğlu aynı zamanda avukat olan emekli Albay Mustafa Levent Göktaş, gruplar halinde Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi.

YAVUZ VE ŞENEL SERBEST

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcıları tarafından sorgulanan bu kişilerden eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz ile eski Orgeneral Kemal Yavuz, Cumhuriyet savcısı tarafından serbest bırakıldı.

Savcı tarafından tutuklanma istemiyle nöbetçi İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edilenlerden Genelkurmay Adli Müşaviri emekli Tümgeneral Erdal Şenel, buradaki sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Şenel'e mahkeme tarafından yurtdışına çıkış yasağı konuldu.YALÇIN KÜÇÜK METRİS CEZAEVİ'NE KONULDU

Tutuklanma isteğiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen Prof. Dr. Yalçın Küçük de mahkemedeki sorgunun ardından gece yarısı tutuklanarak Metris Cezaevi'ne konuldu.

Küçük, İstanbul Adliyesi'nden hakim ve savcıların giriş çıkış yaptığı kapıdan çıkarılırken, bir grup tarafından tutuklama kararı alkışlarla protesto edildi.

Sorgulamaları sabah saatlerinde biten Avukat Hüseyin Buzoğlu da mahkemece serbest bırakılırken, aynı zamanda avukat olan emekli Albay Mustafa Levent Göktaş ise tutuklanarak Metris Cezaevi'ne gönderildi.
Serbest bırakılan Avukat Buzoğlu, Adliye çıkışında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

''Tamamen soyut, hiç bir somut gerekçesi olmayan, olmadığını ileri sürdüğümüz gerekçelerle, yargılama aşamasındaki bir örgüt isnadı ile suçlanmış durumdayım. Bu soruşturma tamamen bu milletin iradesine ipotek koymuş durumdadır. Bu ipoteği çözecek olan bu milletin kendisidir. Bu ipoteği kendisi çözmüyorsa, bir çok insan, bir çok yazar, bir çok aydın benim gibi burada aynı şartlarla aynı soyut suçlamalarla karşı karşıya kalacaktır. Bu suçlamaları ortadan kaldıracak milletin iradesi olacaktır.''

Öte yandan soruşturma kapsamında daha önce mahkemeye sevk edilen 3 kişiden sorguları tamamlanan emekli Albay Hüseyin Vural serbest bırakılırken, ''Biz Kaç Kişiyiz Plotformu'' yöneticilerinden Hasan Ataman Yıldırım ile Bağımsız Cumhuriyet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Engin Aydın tutuklandı. Böylece dün mahkemeye sevk edilen 9 kişiden 4'ü tutuklanırken, 5'i de serbest bırakıldı.

ŞAHİN TUTUKLULAR ARASINDA

Öte yandan ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında göz altına alınan 33 kişiden, ''Terör örgütü yöneticisi olmak'' ve ''6136 sayılı Ateşli Silahlar Yasası'na muhalefet'' gerekçeleriyle eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin önceki gün tutuklanmıştı.

KILINÇ, GÜRÜZ, YAVUZ,ŞENEL SERBEST

Soruşturma kapsamında toplam 17 kişi tutuklanırken, eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, Emekli Orgeneral Kemal Yavuz, eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Belediye Başkanı Bedrettin Dalan'ın oğlu Barış Dalan'ın da aralarında bulunduğu 16 kişiden 13'ü savcılık, 3'ü de mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Böylece ''Ergenekon'' soruşturmasının son dalgasında gözaltına alınan 33 kişinin Adliyedeki işlemleri tamamlanmış oldu.

Kaynak: AA

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License